10 verschillende bruiden! Welke bruid ben jij?

Er zijn veel verschillende vrouwen en net zo veel verschillende type bruiden. Al naar hun karakter gedragen bruiden zich op verschillende manieren als het om de planning van de bruiloft en de uiteindelijke grote dag aankomt. We hebben de meest voorkomende types opgezocht. Vind jij jezelf ertussen?

Credits: Alexandra Vonk Photography
Credits: Alexandra Vonk Photography

1. De Spaarzame Bruid

Ze heeft het hele internet afgestruind om zich voor haar bruiloft te laten inspireren én om de beste koopjes te vinden. Alles wat voor haar telt is een budgetvriendelijke bruiloft: de trouwjurk, de bloemen, decoratie en accessoires zijn stuk voor stuk genoteerd en na een urenlange zoektocht op internet, vlooienmarkten en vintagewinkeltjes gevonden. Herken jij je hierin? Lees dan snel het artikel over een budgetvriendelijke bruiloft. Bekijk ook de mooiste vintage bruidsjurken van 2017!

Credits: Dario Endara Photography
Credits: Dario Endara Photography

 2. Bridezilla

Ze is onvoorspelbaar en haar stemming slaat om van jubelen naar intens ongelukkig. Het ene moment verheugt ze zich op de grote dag en het andere moment huilt ze omdat ze niet weet welke nagellak ze op de dag VOOR de bruiloft zou dragen. Ze schreeuwt niet alleen tegen de weddingplanner, maar ook tegen de familie en de bruidegom, omdat ze haar zenuwen niet in bedwang kan houden. Het is eigenlijk een wonder dat ze op de grote dag niet alleen in de kerk staat… Word jij een bridezilla? Ontdek het in dit artikel

Credits: Duo Bogatto
Credits: Duo Bogatto

3. De Anti-Bruid

Ze wil niets met tradities te maken hebben. Ze kiest een kleurrijke jurk en moet van erfstukken die geluk brengen niets weten. Het feest heeft buiten het ja-woord eigenlijk niets met een bruiloft te maken en we vragen ons eigenlijk af waarom ze trouwt. Deze bruid zou de nieuwste trend van ‘dip dye trouwjurken’ te gek vinden!

4. De Prinses

Ze heeft járen gewacht tot Prince Charming om de hoek kwam kijken en een romantisch aanzoek deed. Ze heeft haar hele leven uitgekeken naar het moment dat ze als een sprookjesprinses naar het altaar werd geleid. Haar bruiloft wordt gekenmerkt door veel zachtroze decoratiestukken en een prinsessenjurk met een volumineuze rok. Hoe meer de locatie op een sprookjeskasteel lijkt, hoe beter! Ontdek ook de romantische bruidslook.

Credits: Alexandra Vonk Photography
Credits: Alexandra Vonk Photography

5. De Nerveuze Bruid

Ze is met de voorbereiding op de bruiloft begonnen op het moment dat haar vriend het aanzoek deed. Die voorbereidingen maken haar nerveus, want iedere dag schieten haar nieuwe dingen te binnen. Met klamme handen plant ze alles en verstuurt ze bijvoorbeeld de uitnodigingen veel te vroeg.

6. De Last-Minute Bruid

Ze heel relaxt als het op haar bruiloft aankomt. Alles komt goed, daar is ze zo zeker van dat ze ongeveer een week voor de bruiloft met de echt belangrijke planningen begint. Ze brengt de meeste tijd door met het kalmeren van de mensen om haar heen die wel in de stress schieten.

7. De Fun-Bride

Zij wist na het aanzoek meteen dat haar bruiloft vooral plezier moest opleveren. Las Vegas? Een pretpark? Het moet wat geks zijn, zodat niet alleen de gasten maar ook zijzelf op en top kan genieten. Met de voorpret aan alle actie vergeet de Fun-Bride vaak te denken aan belangrijke dingen zoals passende comfortabele schoenen.

Credits: BruidBeeld
Credits: BruidBeeld

8. De Eeuwige Bruid

Al sinds haar kindertijd droomt de eeuwige bruid van een grote bruiloft met haar droomman. Ze heeft nachtenlang nagedacht over hoe zou zijn om na het geven van het ja-woord gekust te worden en hoe het zal zijn om de dansvloer te openen met een spectaculaire openingsdans. Ze is een dromerig persoon die haar droombruiloft op pinterest plant. Haar bruidsjurk? Die heeft ze in een Disney film gevonden.

9. De Perfectionist

Zij plant alles zelf en laat niets over aan een ander persoon. Op die manier weet ze zeker dat alles perfect loopt. Ze offert daar veel tijd voor op en het kost bloed, zweet en tranen om maandenlang research te doen naar de juiste vlaggetjes voor het schuurtje naast de trouwlocatie.

10. De sentimentele bruid

Ze volgt de traditie getrouw en wordt sentimenteel als ze de trouwjurk van haar moeder en de verlovingsring van haar oma draagt. Eigenlijk is vanaf het moment van het aanzoek continu ontroerd en staan er tranen in haar ogen als iemand ook maar het woord bruiloft in de mond neemt. Op het trouwaltaar moeten de tissues klaar staan. En eigenlijk in elke hoek van de trouwlocatie.

Credits: De Kievit Bruiloften
Credits: De Kievit Bruiloften

En? Kun je jezelf of je vriendin die binnenkort trouwt in de deze beschrijvingen herkennen? Of zijn we nog een type vergeten? Wij vinden het spannend! Blijf up-to-date met al onze artikels en volg ons op Facebook en Instagram.

Auteur: Eline Dabekaussen

Neem contact op met de service providers die in dit artikel zijn genoemd!

Meer informatie over

Laat een bericht achter

Vestidos de novia tie dye. Credits: Chloé
Ben je nog niet bekend met de dip dye trouwjurken? Lees dan nu verder!
Houd jij het bij de standaard trouwjurk in een romantische of elegante stijl? Of durf jij na dit artikel je te wagen aan de nieuwe dip dye mode?!
Hoe kies je de kleuren voor jullie bruiloft?
Hoe kies je de kleuren voor jullie bruiloft?
Niets is belangrijker dan een gebalanceerde kleurencombinatie of één bepaalde themakleur. Wij namen een sprong in het diepe en vroegen een aantal leveranciers hoe je het beste de kleuren voor jouw bruiloft kiest!
Credits: Dario Endara
Catering uit Utrecht op je bruiloft? Deze cateraars zorgen ervoor dat jij een (h)eerlijke trouwdag hebt!
De catering maakt je huwelijksfeest tot een culinair succes en al helemaal als je hier verantwoordelijke en eerlijke keuzes voor maakt. Ontdek de heerlijkheid van deze cateraars uit Utrecht..

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie