Welk type bruid ben jij? Ontdek het hier!

Iedereen is verschillend en dat geldt ook voor aankomende bruiden. Herken jij jezelf in een van deze 10 bruiden?

Welk type bruid ben jij? Ontdek het hier!
  • De Bruid
  • Bruid
  • Humor

Er zijn veel verschillende vrouwen en net zo veel verschillende type bruiden. Al naar hun karakter gedragen bruiden zich op verschillende manieren als het om de planning van de bruiloft en de uiteindelijke grote dag aankomt. We hebben de meest voorkomende types opgezocht. Welke bruid ben jij?

opslaanCredits: Alexandra Vonk Photography
Credits: Alexandra Vonk Photography

1. De spaarzame bruid

Adverteren

Ze heeft het hele internet afgestruind om zich voor haar bruiloft te laten inspireren én om de beste koopjes te vinden. Alles wat voor haar telt is een budgetvriendelijke bruiloft: de trouwjurk, de bloemen, decoratie en accessoires zijn stuk voor stuk genoteerd en na een urenlange zoektocht op internet, vlooienmarkten en vintagewinkeltjes gevonden. Herken jij je hierin? Neem dan eens een kijkje bij deze low-budget, maar zeker niet minder mooie, bruidsjurken!

opslaanCredits: Dario Endara Photography
Credits: Dario Endara Photography

 2. Bridezilla

Ze is onvoorspelbaar en haar stemming slaat om van jubelen naar intens ongelukkig. Het ene moment verheugt ze zich op de grote dag en het andere moment huilt ze omdat ze niet weet welke nagellak ze op de dag VOOR de bruiloft zou dragen. Ze schreeuwt niet alleen tegen de weddingplanner, maar ook tegen de familie en de bruidegom, omdat ze haar zenuwen niet in bedwang kan houden. Het is eigenlijk een wonder dat ze op de grote dag niet alleen in de kerk staat… Word jij een bridezilla?

opslaanFoto: Fotograaf Baudewijn
Foto: Fotograaf Baudewijn

3. De anti-bruid

Ze wil niets met tradities te maken hebben. Ze kiest een kleurrijke jurk en moet van erfstukken die geluk brengen niets weten. Het feest heeft buiten het ja-woord eigenlijk niets met een bruiloft te maken en we vragen ons eigenlijk af waarom ze trouwt. Bekijk eens de 100 meest spectaculaire bruidsjurken voor 2019,  misschien zit er eentje bij voor jou!

4. De Prinses

Ze heeft járen gewacht tot Prince Charming om de hoek kwam kijken en een romantisch aanzoek deed. Ze heeft haar hele leven uitgekeken naar het moment dat ze als een sprookjesprinses naar het altaar werd geleid. Haar bruiloft wordt gekenmerkt door veel zachtroze decoratiestukken en een prinsessenjurk met een volumineuze rok. Hoe meer de locatie op een sprookjeskasteel lijkt, hoe beter!

opslaanCredits: Alexandra Vonk Photography
Credits: Alexandra Vonk Photography

5. De nerveuze bruid

Ze is eigenlijk al begonnen met het voorbereiden van de bruiloft voor haar vriend het aanzoek deed. Die voorbereidingen maken haar nerveus, want iedere dag schieten haar nieuwe dingen te binnen. Met klamme handen plant ze alles en verstuurt ze bijvoorbeeld de uitnodigingen veel te vroeg. Een advies van ons naar deze bruid is: sit back and enjoy! Een bruiloft kan een hele stressvolle bezigheid zijn, maar probeer vooral ook te genieten van al het moois dat het met zich meebrengt!

6. De last-minute bruid

Deze bruid is heel relaxt als het op haar bruiloft aankomt. Alles komt goed, daar is ze zo zeker van dat ze ongeveer een week voor de bruiloft met de echt belangrijke planningen begint. Ze brengt de meeste tijd door met het kalmeren van de mensen om haar heen die wel in de stress schieten.

7. De fun-bride

Zij wist na het aanzoek meteen dat haar bruiloft vooral plezier moest opleveren. Las Vegas? Een pretpark? Het moet wat geks zijn, zodat niet alleen de gasten maar ook zijzelf op en top kan genieten. Met de voorpret aan alle actie vergeet de fun-bride vaak te denken aan belangrijke dingen zoals passende comfortabele schoenen.

opslaanCredits: BruidBeeld
Credits: BruidBeeld

8. De eeuwige bruid

Al sinds haar kindertijd droomt de eeuwige bruid van een grote bruiloft met haar droomman. Ze heeft nachtenlang nagedacht over hoe zou zijn om na het geven van het ja-woord gekust te worden en hoe het zal zijn om de dansvloer te openen met een spectaculaire openingsdans. Ze is een dromerig persoon die haar droombruiloft op Pinterest plant. Haar bruidsjurk? Die heeft ze in een Disney film gevonden.

9. De perfectionist

In dit rijtje mag de perfectionist natuurlijk niet missen. Deze bruid plant alles zelf en laat niets over aan een ander persoon. Op die manier weet ze zeker dat alles perfect loopt. Ze offert daar veel tijd voor op en het kost bloed, zweet en tranen om maandenlang research te doen naar de juiste vlaggetjes voor het schuurtje naast de trouwlocatie. Als jij deze bruid bent willen we je graag meegeven om toch opzoek te gaan naar hulp van anderen. Een bruiloft plannen kost echt enorm veel tijd en hoewel dat heel leuk is om te doen, moet het wel leuk blijven. In dit artikel vertellen we je precies waarom je een weddingplanner zou moeten kiezen!

10. De sentimentele bruid

Ze volgt de traditie trouw en wordt sentimenteel terwijl ze de trouwjurk van haar moeder en de verlovingsring van haar oma draagt. Eigenlijk is vanaf het moment van het aanzoek continu ontroerd en staan er tranen in haar ogen als iemand ook maar het woord bruiloft in de mond neemt. Op het trouwaltaar moeten de tissues klaar staan. En eigenlijk in elke hoek van de trouwlocatie. Hoe jullie de trouwlocatie van je dromen vinden lees je hier!

opslaanCredits: De Kievit Bruiloften
Credits: De Kievit Bruiloften

En? Kun je jezelf of je vriendin die binnenkort trouwt in de deze beschrijvingen herkennen? Of zijn we nog een type vergeten? Wij vinden het spannend! Blijf up-to-date met al onze artikels en volg ons op Facebook, Pinterest en Instagram.

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Alexandra vonk Photography Trouwfotografen
Dario Endara Photography Trouwfotografen
BruidBeeld Videografen
Baudewijn Fotografie Trouwfotografen
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!