Wat doet een weddingplanner? Wij vertellen je waarom jullie ook een weddingplanner moeten inschakelen!

Een weddingplanner klinkt erg Amerikaans, duur en misschien wat decadent. Veel Nederlanders zien het inhuren van een weddingplanner als een overbodige luxe, maar is dit echt zo? Absoluut niet! Een weddingplanner is essentieel bij het organiseren van jullie bruiloft. Jullie zullen geen spijt krijgen!

Wat doet een weddingplanner nou eigenlijk? Wat voor taken heeft een weddingplanner? Waarom moet jij een weddingplanner inhuren? Weddingplanner Suzanne van metSUUS heeft ons nog eens een aantal redenen gegeven, waarom niemand zonder weddingplanner zou moeten trouwen!

“Een weddingplanner is te duur”, is vaak de reden dat bruidsparen er niet eens over na denken. Maar een weddingplanner hoeft niet duur te zijn. Je kunt het ook zien als ceremoniemeester die net iets meer voor jullie, als bruidspaar, doet en de juiste tips en adviezen heeft voor de planning en keuzes die gemaakt moeten worden. De adviserende rol van een weddingplanner kun je goed gebruiken. Daarnaast heeft een weddingplanner vaak veel connecties in de bruidsindustrie waardoor er wel wat over prijzen te onderhandelen valt!

Een weddingplanner is op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen in de trouw-wereld! Hier kunnen jullie goed gebruik van maken. Zij kent originele manieren voor het geven van een bedankje, voor tafeldecoratie, een fotomoment of een onuitwisbare indruk bij je gasten achter te laten met de openingsdans of een te gekke afsluiting. Vaak gaat dit ook gepaard met kostenbesparing. Een weddingplanner kan vaak kortingen aanbieden of weet hoe en waar er materialen op een goedkope manier ingekocht kunnen worden.

Lees ook: De beste weddingplanners van Amsterdam en de beste weddingplanners van Nederland!

Daarnaast is een weddingplanner neutraal. Zij kan kritisch kijken naar meningen die door familieleden en vrienden worden gevormd en gegeven. Bijvoorbeeld over wie er wel of niet mag speechen, de gastenlijst of wat te etiquette zijn. De expertise van een weddingplanner kan dan een belangrijke rol spelen om deze meningen om te zetten naar jullie wensen. Ook kan de weddingplanner jullie onzekerheden wegnemen.

De weddingplanner is vaak ook de ceremoniemeester. Of is het andersom, zoals ik eerder aangaf in dit artikel? Het is erg aan te bevelen om een professionele ceremoniemeester te vragen bij grote bruiloften. Familie en vrienden/vriendinnen kunnen optimaal genieten van jullie dag en je gaat ruzies uit de weg. Onthoud dat iedere gast op jouw bruiloft ook vooraf veel tijd steekt in jullie bruiloft! Cadeaus, kleding, vervoer, oppas, kapper etc. Dus ook die vriendin waarvan jij dacht dat zij alles wel even zou kunnen regelen op jullie bruiloft.

Lees ook: De beste bruidsboetieks in Zeeland

Het is belangrijk om samen met een ceremoniemeester/weddingplanner te kijken naar de taken die verdeeld kunnen worden. Niet iedere weddingplanner verwacht dat zij alles voor jullie bruiloft moet regelen. Het gaat om de expertise die ze jullie mee kan geven zodat jullie met zekerheid een goed georganiseerde dag, die precies bij jullie past, tegemoet gaan.

MetSUUS heeft niet de werkwijze dat zij meegaat naar iedere afspraak, zoals het jurken passen, ringen uitzoeken of taarten proeven. Maar zij weet wel precies, na een vrijblijvende kennismaking, welke leverancier er bij jullie past en welke werkzaamheden belangrijk zijn om op te zich te nemen. Je kunt zelf de afspraak inplannen en offertes goedkeuren. Wil je trouwen in de provincie Zeeland? Dan ben je bij MetSUUS helemaal aan het goede adres! Daar kent zij de mooiste locaties, alle trouw-leveranciers en alle mogelijkheden rondom de prachtige natuur die de provincie biedt.

Lees ook: Volg deze 5 stappen en kies de weddingplanner van je dromen!

Foto: MetSUUS
Foto: MetSUUS

Ben jij het met ons eens dat een weddingplanner onmisbaar is tijdens het plannen van jullie bruiloft? Neem dan contact op met MetSUUS of één van de andere weddingplanners uit onze database.

Voor meer inspiratie volg je ons op InstagramFacebook!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Laat een bericht achter

Foto: Absolut Fotografie
Trouwen in Groningen: hier vind je alles wat je nodig hebt!
Vind hier alles wat je nodig hebt voor een bruiloft in Groningen! De stad heeft namelijk genoeg te bieden voor een prachtige bruiloft. Hier vind je de leukste leveranciers voor jullie bruiloft.
Foto: Myrthe Regelt Het
De beste weddingplanners uit Noord-Holland! Laat jullie bruiloft perfect verlopen
Ben je nog op zoek naar een weddingplanner? Zo ja, bekijk dan hier de beste weddingplanners uit Noord-Holland.
Ga je voor natuurlijke wimpers of toch voor extensions op je bruiloft? Wij vertellen je de voor- en nadelen!
Ga je voor natuurlijke wimpers of toch voor extensions op je bruiloft? Wij vertellen je de voor- en nadelen!
De ogen bepalen hoe jouw make-up look voor je bruiloft eruit komt te zien. Daarom is het goed om de opties voor de wimpers door te nemen en de juiste keuze te maken voor jouw grote dag!

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie