Wat doet een weddingplanner? Waarom jullie juist NU een weddingplanner moeten inschakelen!

In bijzondere tijden is een weddingplanner onmisbaar: wij vertellen waarom!

Wat doet een weddingplanner? Waarom jullie juist NU een weddingplanner moeten inschakelen!
Exceptional Weddings & Events. Foto: Gülten Hamidanoglu Fotografie
  • Weddingplanner
  • Aanbeveling
  • Bruidspaar

Een weddingplanner neemt jullie veel werk uit handen. Naast een groot netwerk en veel verstand van de markt , kunnen zij jullie in een situatie als nu met de uitbraak van COVID-19 (Corona virus) helpen met het verzetten van jullie bruiloft. Alle stellen die in de komende weken/maanden hun bruiloft hadden willen vieren hebben zich uiteraard enorm op deze grote dag verheugd. Dat het dan allemaal anders loopt is pittig en droevig tegelijk…

Adverteren

Maar, misschien vragen jullie je wel af: Wat doet een weddingplanner eigenlijk dat ik zelf niet kan? Wat voor taken heeft een weddingplanner? En waarom zou jij een weddingplanner moeten inhuren?

Deze vragen zijn niet zo simpel te beantwoorden, omdat iedere weddingplanner op een geheel andere manier werkt. Wij vroegen het Sina van Harn, van Exceptional Weddings & Events. Lees snel verder om het antwoord te vinden op jouw vragen! 

opslaan
Exceptional Weddings & Events. Foto: Jeroen Savelkouls Fotografie

Een weddingplanner zal jullie begeleiden en voor jullie het gehele contact met de trouwleveranciers overnemen. Indien nodig kan een weddingplanner zelfs onderhandelingen voeren die nodig zijn bij het verplaatsen van jullie grote dag. Een goede weddingplanner neemt nooit een beslissing; een bruidspaar maakt keuzes en beslist uiteindelijk wat te doen. Wel kan een weddingplanner jullie adviseren en ondersteunen bij ieder onderdeel richting de nieuwe datum.

Juist nu, waar veel bruidsparen hun bruiloft moeten verzetten, zullen er bepaalde data niet meer beschikbaar zijn of zijn er bepaalde voorwaarden aan de verplaatsing verbonden. Een weddingplanner kan jullie ook hierbij met goede tips terzijde staan.

Ontzorgen en ondersteunen in elk detail

“Een weddingplanner kan erg prijzig zijn”. Dit is één van de redenen waarom bruidsparen niet snel aan een weddingplanner denken. Maar dit hoeft natuurlijk helemaal niet van toepassing te zijn. Een weddingplanner geeft namelijk de juiste tips en adviezen voor de planning en keuzes die moeten worden gemaakt. ¨Het allereerst wat jij met een weddingplanner gaat doen, is het ontwikkelen van een budgetplan. De weddingplanner houdt dit budget altijd in de gaten en informeert onmiddellijk als uitgaven kunnen worden bespaard of als een onderdeel mogelijk meer budget vereist. Ook bij wijzigingen of veranderingen zal de weddingplanner altijd ondersteunen en met oplossingen komen,¨ aldus Sina, van Exceptional Weddings & Events. Jullie zullen hele specifieke afspraken maken met jullie weddingplanner over waar jullie wel en geen hulp bij wensen te ontvangen; zodat zowel de dag zelf als de voorbereidingen helemaal aan jullie wensen voldoen!

Een goede weddingplanner is op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen in de trouwwereld en heeft een groot netwerk van connecties in de trouwbranche. Hier kunnen jullie goed gebruik van maken! Sina zegt hierover: ¨Een goede weddingplanner heeft een groot netwerk en weet welke leverancier bij de wensen van het bruidspaar past. Hier wordt vaak een voorselectie op basis van wensen, budget en locatie gemaakt en aan het bruidspaar voorgesteld. Als er niet de juiste leverancier bij zit blijft de weddingplanner zoeken tot dat de wensen van het stel tot 100% zijn vervuld. De weddingplanner helpt om de juiste beslissingen te nemen, maar het laatste woord heeft altijd het bruidspaar.¨

opslaanNeem nu contact op met Sina
Exceptional Weddings & Events. Foto: Jeroen Savelkouls Fotografie

Jouw rechterhand in het gehele proces

Een weddingplanner snapt als geen ander hoe overweldigend alle voorbereidingen van jullie bruiloft kunnen zijn. Dus, als jullie dat fijn vinden, kan jullie weddingplanner met jullie mee gaan naar iedere afspraak die jullie met leveranciers hebben. Tijdens deze afspraken verliest jullie weddingplanner jullie wensen en budget niet uit het oog, waardoor jullie naar huis zullen gaan met alle informatie die jullie nodig hadden. ¨Een professionele weddingplanner kan jullie als geen ander bijstaan en ondersteunen tijdens de gesprekken en onderhandeling met nuttige tips en tricks!¨ Exceptional Weddings.

En wanneer jullie besloten hebben om met bepaalde leveranciers in zee te gaan, zal de weddingplanner alles voor jullie regelen. ¨Als weddingplanner regel ik het vervoer, eventuele hotel boekingen en alle correspondentie met leveranciers. Het enige wat jullie als bruidspaar nog hoeven te doen, is het contract met leveranciers te ondertekenen¨.

Op zoek naar een rechterhand voor jullie bruiloft? Neem dan eens contact op met Exceptional Weddings! Geen idee of wens is te gek voor haar en ze is gespecialiseerd in unieke en meerdaagse bruiloften. Sina zal er alles aan doen om jullie droom bruiloft te kunnen realiseren en zal tijdens het proces altijd voor jullie klaar staan met bergen aan ervaring, expertise en een groot netwerk. Met Exceptional Weddings als jullie weddingplanner, hoeven jullie je helemaal nergens zorgen over te maken: vanaf het eerste moment tot aan de huwelijksreis is jullie grote dag bij Sina in goede handen!

opslaan
Exceptional Weddings & Events. Foto: Lulugraphie

Het aanspreekpunt op de grote dag

De weddingplanner is ook vaak (hoeft niet altijd) de ceremoniemeester. Wij kunnen niet genoeg aanbevelen om hier voor te kiezen, in plaats van het vragen van een familielied of vriend/vriendin om tijdens de grote dag als ceremoniemeester op te treden. Het is ideaal als jullie weddingplanner deze taak ook op zich neemt. Hij/zij is als geen ander op de hoogte van jullie wensen voor jullie grote dag en van alle afspraken die gemaakt zijn met leveranciers. Sina verteld hierover: ¨Van tevoren is een nauwkeurig draaiboek uitgewerkt waarin alle punten en componenten van de bruiloft zijn verwerkt. Ook zijn alle belangrijke contacten en dienstverleners daar genoteerd, net als de eventuele afspraken die met hen zijn gemaakt. Bovendien bevat zo’n draaiboek altijd een risicoanalyse, waarbij voor elk mogelijk incident al een plan B is opgesteld.¨ Een professionele weddingplanner laat niets aan het toeval over!

Op de trouwdag begeleidt de weddingplanner de hele dag door en begeleidt  in de juiste richting, zonder dat jullie je ook maar ergens zorgen over hoeven maken! De weddingplanner is de directe contactpersoon voor de locatie, de dienstverleners en natuurlijk de gasten. Dus hij/zij zorgt ervoor dat alles volgens plan verloopt en het bruidspaar alleen oog voor elkaar en voor de gasten zou hebben. Veel weddingplanners werken met ervaren assistenten, zodat er altijd iemand bij de gasten en het bruidspaar is. De best mogelijke service en het welzijn van iedereen is essentieel!

opslaan
Exceptional Weddings & Events. Foto: Nathalie Photography

En zelfs na de bruiloft kunnen jullie nog steeds regelen op de hulp van jullie weddingplanner. Zoals gewenst zorgt hij/zij ervoor dat alle cadeaus bij jullie thuis of in de bruidssuite worden afgeleverd, dat de trouwlocatie wordt schoongemaakt en dat gehuurde decoratie wordt teruggestuurd naar eventuele leveranciers

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!