Dingen die je zou vergeten als je geen weddingplanner had

Dingen die je zou vergeten als je geen weddingplanner had

Een bruiloft voorbereiden is misschien wel het grootste evenement dat je ooit zult organiseren. Waar de meeste mensen vaak niet meer plannen dan een groot verjaardagsfeest, gaat het bij het plannen van een bruiloft om zoveel meer dan je ooit had kunnen bedenken. Wat vergeet je zoal? En hoe kun je dat voorkomen? Lees snel verder!

  • Weddingplanner
  • Aanbeveling
  • 2018
  • Nederland

Denk je wel eens: Ik heb geen weddingplanner nodig bij het organiseren van mijn bruiloft! Dat kan ik makkelijk zelf! Zo moeilijk kan het niet zijn, toch? Hoewel dat in sommige gevallen waar is, kan een weddingplanner voor veel voordelen zorgen bij het organiseren van je bruiloft. Een weddingplanner is namelijk een echte professional in het organiseren van bruiloften en regelt alles tot in de puntjes. Wat de meeste koppels zoal vergeten bij organiseren van hun bruiloft?

opslaanBron: Shutterstock
Bron: Shutterstock

 Muziek voor in de kerk

Het welbekende trouwdeuntje als je het altaar oploopt, of misschien jullie lievelingsnummer. Muziek voor als je de kerk inloopt is iets wat je echt niet kunt vergeten. Het geeft sfeer en emotie en zet toon voor de rest van de viering. Toch is het iets dat koppels vaak vergeten bij het plannen van de bruiloft. Aan de muziek voor het feest wordt altijd gedacht, en ook het openingsnummer vergeet men niet snel, maar de muziek voor in de kerk is iets wat er nog wel eens bij inschiet.

 Het afronden van betalingen

Niets is zo vervelend als met betalingen bezig zijn op je grote dag. Het laatste waar je je namelijk zorgen over wilt maken op je grote dag zijn betalingen. Zorg daarom dat je de betalingen zoveel mogelijk van tevoren afrondt zodat je niet met je neus de boekhouding in moet. Samen met een weddingplanner kun je situaties zoals deze heel gemakkelijk voorkomen en kunnen jullie zonder enige zorgen van jullie mooiste dag genieten. Laat het bijvoorbeeld over aan weddingplanner Lisanne van Your Weddingplanner

Lees ook: 9 manieren om geld te besparen op de bruiloft!

 Veilig naar huis

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Het springt er nog wel eens bij in: het vervoer regelen. Verzorg het vervoer naar huis voor na het feest. Niet alleen jullie, maar ook de gasten wil je graag veilig en makkelijk thuis laten komen. Zorg voor vervoer zodat ze een drankje kunnen drinken, kunnen ontspannen, een dansje kunnen wagen en toch veilig naar het hotel of huis kunnen gaan. Voor jullie is een luxe voertuig om naar het hotel of huis te gaan geen overbodige luxe. Sluit de dag in stijl af met een versierd voertuig. 

 Animatie voor de kinderen

Al ben je gek op kinderen, een onderbreking tijdens de ceremonie of receptie is niet fijn. Zorg voor een plan om de kleinste gastjes bezig te houden. Zorg tijdens de ceremonie daarom voor een kleurboek met kleurtjes of een andere activiteit. Tijdens het eten kunnen de kinderen een eigen hoek krijgen, of bij hun ouders zitten. Als er veel kinderen komen, is het een idee om een babysitter in te huren die de kinderen kan vermaken. Zo hebben zij ook een leuke dag, en heb jij een zorg minder!

 Weet wanneer de zon onder gaat

De zonsondergang is een golden hour voor foto’s, en het kan hét moment zijn dat je trouwfotograaf je graag naar buiten wil halen voor een paar magisch verlichte foto’s. Als je weet hoe laat de zon ondergaat, kun je ervoor zorgen dat je beschikbaar bent in plaats van dat je bijvoorbeeld bezig bent met de taart aan te snijden.

 Extra stoelen tijdens de ceremonie

Houd rekening met het feit dat mensen niet altijd naast elkaar gaan zitten, dus je hebt altijd ongeveer 20% extra stoelen nodig dan er mensen zijn. Sommige mensen leggen bijvoorbeeld een bos bloemen of hun tas op de stoel naast hun, of houden een plekje vrij voor iemand die uiteindelijk ergens anders gaat zitten. Het zou vervelend zijn als mensen moeten opstaan en verschuiven, zodat iedereen een stoel heeft.

 Vergeet jezelf en het personeel niet bij de catering

Paren vergeten zichzelf altijd! Zorg ervoor dat je je partner en jezelf meetelt bij het diner. Maar denk ook aan mensen die je inhuurt zoals de fotograaf, de band, en andere medewerkers. Veel leveranciers hebben maaltijden nodig en in de overeenkomst staat vaak dat de organisator hiervoor zorgt. Sommige leveranciers, zoals leden van een band, hebben vaak een aparte ruimte nodig om te kunnen rusten en zich voor te kunnen bereiden. Zorg ervoor dat je aan alle verplichtingen voldoet.

opslaanYour Weddingplanner
Your Weddingplanner

 Wijs iemand aan die de persoonlijke decoratie meeneemt

Vraag aan je ceremoniemeester of aan familie of vrienden om de persoonlijke eigendommen mee te nemen aan het einde van de nacht. Deze items worden nog wel eens vergeten, maar mogen natuurlijk niet achterblijven! Het is iets dat vaak wordt vergeten en je wilt niet de volgende ochtend geschrokken wakker worden omdat je een belangrijk item bent vergeten mee te nemen.

opslaanYour Weddingplanner
Your Weddingplanner

Hoe kun je zeker zijn dat je deze en andere belangrijke onderdelen van de wedding niet vergeet? Huur een weddingplanner in! Het klinkt misschien over de top, maar dat is het al lang niet meer. Weddingplanners zijn van levensbelang voor een relaxte wedding, en bovendien kennen zij alle ins- en outs van de weddingindustrie waardoor je soms ook nog eens geld kunt besparen! Geïnteresseerd in een superweddingplanner? Neem contact op met Lisanne van Your Weddingplanner voor een vrijblijvend gesprek en ontdek wat een weddingplanner voor jou kan betekenen. Wil je nog meer Zankyou? Volg ons dan op onze FacebookPinterest en Instagram pagina! Lees ook 8 redenen waarom niemand een bruiloft zou moeten plannen zonder weddingplanner!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Your Weddingplanner Weddingplanners

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!