De openingsdans van jullie bruiloft: alles wat je moet weten mét tips van professionals!

De openingsdans is de manier om de toon te zetten voor jullie knallende trouwfeest. Lees hier alles over deze mooie traditie!

  • Muziek en Animatie
  • Bruidspaar

De openingsdans kunnen jullie zien als een presentatie als een getrouwd stel. Nu zijn jullie een officieel echtpaar! Dit willen jullie natuurlijk samen met de gasten vieren. Hoewel alle ogen op jullie gericht zijn zal je vanzelf merken dat dit een bijzonder intiem moment is.

Adverteren

Samen met Openingsdans hebben wij een aantal tips voor jullie op een rijtje gezet. Lees snel verder!

opslaanFoto: Openingsdans
Openingsdans. Foto: Elke Verbruggen Fotografie.

Waar komt de openingsdans vandaan? 

We beginnen met een stukje geschiedenis. Vanuit de traditie is het gebruikelijk dat de bruid en de bruidegom hun eerste dans dansen om zo het trouwfeest te openen. Hierna volgt meestal de dans met de ouders. Afhankelijk van wat voor een sfeer jullie voor ogen hebben, raadt Openingsdans jullie aan om eerst de gasten op de dansvloer uit te nodigen! Trap dan het volgende blokje muziek af met de dans gezamenlijk met de ouders. Dit is eigenlijk tegen de traditie in. Echter is de dans met jullie ouders misschien wat minder spectaculair, en die wil je natuurlijk niet meteen onderuit halen direct na jullie openingsdans. Met de openingsdans creëren jullie de sfeer voor de gehele avond. Of dit nu intiem is of een knallend feest.

Credits: Shutterstock

Credits: Shutterstock

Muziek 

Er zijn een aantal nummers die door veel bruidsparen gekozen worden als nummer voor de openingsdans. De meest gekozen nummers zijn “Time of my life” uit Dirty Dancing en “You are the one that I want” van Grease. Hoewel er niets mis is met deze nummers moeten jullie het toch echt anders doen als je uniek wilt zijn. Openingsdans adviseert jullie om te kiezen voor een nummer of een combinatie van nummers die passen bij jou en je aanstaande, de setting en de sfeer of thema die jullie voor ogen hebben. Op deze manier hebben jullie niet alleen een nummer waar jullie graag op los gaan, maar is het ook nog eens persoonlijk. De trainers van Openingsdans kunnen jullie ook helpen bij het maken van muziek mixen van verschillende nummers en tijdens de proefles kunnen jullie hier verschillende voorbeelden van horen.

opslaanFoto: Openingsdans
Foto: Openingsdans

Begin op tijd 

Naast het kiezen van de juiste muziek, raadt Openingsdans jullie aan op tijd te beginnen met de voorbereidingen. Wanneer je moet beginnen verschilt uiteraard per persoon. Niet iedereen heeft een dansachtergrond en is even muzikaal. Denk aan een periode van 6 tot 12 maanden voor jullie bruiloft.

opslaanCredits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

Voice-overs 

Het maakt niet uit of jullie een intiem feest geven voor een kleiner gezelschap of een knallend feest voor 300 gasten, de introductie en de openingsdans zetten de toon. De start van jullie trouwfeest is bepalend voor de sfeer van de rest van de avond en dus mag hier aardig wat aandacht aan besteedt worden! Een goede aankondiging en het starten van de muziek op het juiste moment is hierbij een must. Wat vaak ook compleet vergeten wordt is het muzieknummer voorafgaand aan de openingsdans bij de binnenkomst van het kersverse bruidspaar of tijdens jullie aankondiging.

In 2016 introduceerde Openingsdans  voice-overs. Deze wordt van tevoren opgenomen en zo voorkom je dat er rare dingen worden gezegd of belangrijke elementen worden weggelaten. Alles wat je dan nog moet doen is zorgen dat deze op tijd in wordt gezet, stem dit goed af met degene die de muziek verzorgd.

opslaanCredits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

360 graden videobeeld!

Iets nieuws wat Openingsdans heeft geïntroduceerd is een video die 360 graden rond kan laten zien. Het sleutelwoord voor een openingsdans van het moderne bruidspaar. Dit begrip omvangt 360 graden video en 360 graden 3D video. Waarschijnlijk heb je op Facebook wel eens een 360 graden foto of video voorbij zien komen. Deze beelden worden van één punt gemaakt waardoor je ‘om je heen kunt kijken’. Hoe tof is het om zulke beelden van jullie te hebben!? Met de toevoeging van 3D krijg je een stereoscopisch beeld, dus virtual reality. De camera heeft hier aan alle zijden twee oogjes, waardoor je ook nog eens diepte kunt zien. Door de beelden op deze manier terug te kijken zul je de openingsdans beleven op nagenoeg dezelfde manier als jullie trouwdag zelf.

opslaanCredits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

Voor begeleiding van de openingsdans, muziekmixen, voice-overs én 360 graden (3D) camera’s kan je terecht bij Openingsdans. Ga hier naar de aanmeldpagina op de site van Openingsdans waar jullie je kunnen aanmelden voor gratis account om de voorbeelden van openingsdansen en voice-overs te bekijken en beluisteren!

Bekijk hier de trouwtrends van 2019 en laat je inspireren en lees hier alles over de leukste trouwtraditiesVoor meer inspiratie en de laatste trouwtrends volg je ons op Pinterest, Instagram en Facebook!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!