Zing het bruidspaar toe: tips voor het schrijven van een feestlied

Het bedenken van een leuk liedje voor het bruidspaar is geen makkie! Wij hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet om jou op weg te helpen.

  • Muziek en Animatie
  • Adviseren
  • Geluid
  • Gast

Als je gaat trouwen dan ontkom je er bijna niet aan: de lollige act, opgevoerd door je familie, vrienden of collega’s. Of misschien wel door alle drie! Of je bent zelf gast op een bruiloft en wilt het bruidspaar graag toezingen. Ook op een jubileum zoals een gouden bruiloft is een lied vaak een onmisbaar onderdeel. De vraag is: hoe pak je het aan, als je een lied wilt zingen?

opslaanCredits: Dario Endara Photography
Credits: Dario Endara Photography

Love is in the air

Adverteren

Je bent te gast op een bruiloft en hoewel de emoties hoog op kunnen lopen, bruiloften zijn mooi en leuk en fijn. Zorg dus voor een positief lied en wees aardig voor het bruidspaar. Maak het jezelf niet te moeilijk, kies een bekende melodie. Als je niet handig bent met rijmen: zing een nummer waar het bruidspaar dol op is, dan hoef je de tekst niet eens te veranderen.

Onderwerpen

Als je zelf een tekst wilt bedenken dan kun je zingen over de verschillen en overeenkomsten tussen het bruidspaar. Een originele invalshoek is te zingen over de angst die het bruidspaar gehad heeft voor jullie act. Of je vertelt het levensverhaal van het bruidspaar, van de ontmoeting tot aan de bruiloft. Een andere optie is dat je het bruidspaar adviezen geeft, zo van “wij als familie van de bruid….”

opslaanCredits: De Grote Dag
Credits: De Grote Dag

Bekende melodie

Een zingbaar lied uitkiezen is minder makkelijk dan het lijkt. Het lied dat je kiest moet aansluiten op het gekozen onderwerp, de gevoelens die uitgedrukt worden en de verhaallijn. Een paar suggesties: Ik ben blij dat ik je niet vergeten ben, Wees zuinig op mijn meissie, Brabant, Het is een nacht, ’t Was aan de Costa del Sol.

Een goede voorbereiding…

Is het halve werk. Het geeft niet dat jullie geen professioneel zangkoor zijn, daar kan het bruidspaar best tegen. Maar een microfoon die niet werkt, een cd die niet afgespeeld kan worden en het ontbreken van een uitdraai van de tekst… beetje jammer!

opslaanCredits: De Kievit Bruiloften
Credits: De Kievit Bruiloften

Weet wanneer je moet stoppen

Het bruidspaar heeft vooraf goed nagedacht over de planning van hun feest. Maak ze niet zenuwachtig door een act van tien minuten op te voeren maar houd het kort en krachtig! De beste popliedjes duren immers ook hooguit een minuut of drie.

En om je een hilarisch leuk voorbeeld te geven, kun je kijken naar het onderstaande filmpje!

Onthoud: het moet wel leuk blijven, voor de zangers en voor het bruidspaar!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Dario Endara Photography Trouwfotografen
De Grote Dag Trouwfotografen
De Kievit Bruiloften Trouwfotografen
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!