Zing het bruidspaar toe: tips voor het schrijven van een feestlied

Als je gaat trouwen dan ontkom je er bijna niet aan: de lollige act, opgevoerd door je familie, vrienden of collega’s. Of misschien wel door alle drie! Of je bent zelf gast op een bruiloft en wilt het bruidspaar graag toezingen. Ook op een jubileum zoals een gouden bruiloft is een lied vaak een onmisbaar onderdeel. De vraag is: hoe pak je het aan, als je een lied wilt zingen?

Credits: Dario Endara Photography
Credits: Dario Endara Photography

Love is in the air

Je bent te gast op een bruiloft en hoewel de emoties hoog op kunnen lopen, bruiloften zijn mooi en leuk en fijn. Zorg dus voor een positief lied en wees aardig voor het bruidspaar. Maak het jezelf niet te moeilijk, kies een bekende melodie. Als je niet handig bent met rijmen: zing een nummer waar het bruidspaar dol op is, dan hoef je de tekst niet eens te veranderen.

Onderwerpen

Als je zelf een tekst wilt bedenken dan kun je zingen over de verschillen en overeenkomsten tussen de bruid en de bruidegom. Een originele invalshoek is te zingen over de angst die het bruidspaar gehad heeft voor jullie act. Of je vertelt het levensverhaal van het bruidspaar, van de ontmoeting tot aan de bruiloft. Een andere optie is dat je de bruid of de bruidegom adviezen geeft, zo van “wij als familie van de bruid….”

Credits: De Grote Dag
Credits: De Grote Dag

Bekende melodie

Een zingbaar lied uitkiezen is minder makkelijk dan het lijkt. Het lied dat je kiest moet aansluiten op het gekozen onderwerp, de gevoelens die uitgedrukt worden en de verhaallijn. Een paar suggesties: Ik ben blij dat ik je niet vergeten ben, Wees zuinig op mijn meissie, Brabant, Het is een nacht, ’t Was aan de Costa del Sol.

Een goede voorbereiding…

Is het halve werk. Het geeft niet dat jullie geen professioneel zangkoor zijn, daar kan het bruidspaar best tegen. Maar een microfoon die niet werkt, een cd die niet afgespeeld kan worden en het ontbreken van een uitdraai van de tekst… beetje jammer!

Credits: De Kievit Bruiloften
Credits: De Kievit Bruiloften

Weet wanneer je moet stoppen

Het bruidspaar heeft vooraf goed nagedacht over de planning van hun feest. Maak ze niet zenuwachtig door een act van tien minuten op te voeren maar houd het kort en krachtig! De beste popliedjes duren immers ook hooguit een minuut of drie.

En om je een hilarisch leuk voorbeeld te geven, kun je kijken naar het onderstaande filmpje!

Onthoud: het moet wel leuk blijven, voor de zangers en voor het bruidspaar!

Niks missen van Zankyou? Volg ons dan op Facebook of Instagram!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Laat een bericht achter

Trouwvervoer kiezen voor je gasten met deze 5 stappen!
Trouwvervoer kiezen voor je gasten met deze 5 stappen!
Gaan jullie voor grote bussen, Volkswagen busjes of laten jullie het de gasten toch zelf regelen? In deze 5 stappen hebben jullie zo een keuze gemaakt voor het vervoer van de gasten!
Alexandra Vonk Photography
De hoofdtafel: wie mag er naast de bruid en bruidegom zitten?
Je hebt zeker al nagedacht over de tafelschikking tijdens je huwelijk, over wie er plaats mag nemen aan de hoofdtafel. Maar je kunt je beter afvragen: “Wie wil je dat er naast je zit aan de bruidstafel?”
Kies het perfecte huwelijksbedankje met deze 5 simpele stappen
Kies het perfecte huwelijksbedankje met deze 5 simpele stappen
Het kiezen van een huwelijkscadeau is lastig, maar met dit stappenplan zal het een stuk makkelijk worden! Denk aan de stijl van jullie bruiloft, het budget, jullie smaak, hobbies en persoonlijkheid, en je komt al een heel eind. Lees snel verder voor alle tips!

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie