Hoe blazen jullie de gasten op de bruiloft omver met de perfecte openingsdans?

De openingsdans op de bruiloft kan voor veel stress zorgen. Om slapeloze nachten te voorkomen hebben wij hier een aantal tips op een rij gezet voor de perfecte openingsdans!

  • Muziek en Animatie
  • Adviseren
  • Nederland

Het moment van de waarheid is daar: jullie mogen de dansvloer betreden en het feest openen met jullie eerste dans samen als newly weds. Het kan zijn dat je al de kriebels krijgt bij het idee, aangezien je eigenlijk helemaal niet weet hoe je moet dansen. Geen stress! De toppers van OPENINGSDANS snappen maar wat goed dat het hartstikke spannend kan zijn om zo met zijn tweeën de dansvloer te betreden en hebben daarom een aantal tips voor jullie. Lees ook alles wat je moet weten over de openingsdans met professionele tips! 

opslaanJesse van Kalmthout Fotografie
foto: Jesse van Kalmthout Fotografie

Waarom een openingsdans?

Adverteren

Met de openingsdans op de bruiloft blazen jullie het spits af voor een knalfeest. Jullie hebben de ceremonie en het diner al achter de rug en mogen elkaar nu eindelijk je man en vrouw noemen. Traditioneel gezien begint het feest dan ook met de eerste dans tussen je partner en jou. Niet alle tradities hoeven behouden te worden, maar wij zijn wel sterk voorstander van de openingsdans. Waarom? Omdat het een romantisch en intiem moment is waar jullie samen, maar ook de gasten van kunnen genieten. 

opslaanOPENINGSDANS
Foto: OPENINGSDANS

Kies een leuk nummer uit 

Als jullie niet bepaald het type dancing with the stars zijn is dat geen enkel probleem. Er zijn elk jaar duizenden bruidsparen die voor het eerst hun voetjes van de vloer laten gaan op tijdens de openingsdans op hun bruiloft. Voor deze koppels willen wij jullie aanraden eerst uit te zoeken wat voor een nummer en soort dans jullie zouden willen zien op de bruiloft. Is er een nummer dat helemaal bij jullie past en waar ook wel een dansje op kan worden gewaagd? Houd dit nummer dan in gedachten en neem contact op met OPENINGSDANSZij weten daar gelijk raad mee en kunnen voor jullie een top dans in elkaar zetten!

opslaanDe Grote Dag
Foto: De Grote Dag

Wat komt er allemaal bij kijken?

Met de macarena gaan jullie het helaas niet redden op de bruiloft. Hoewel op jullie bruiloft alles kan en alles mag vergt de openingsdans wat meer tijd en energie van jullie. Er zijn verschillende soorten dansen die jullie zouden kunnen doen en welke het beste bij jullie past zal gelijk duidelijk worden wanneer jullie lessen nemen bij bijvoorbeeld OPENINGSDANSDe trainers van OPENINGSDANS weten precies wat jullie nodig hebben en zullen stapsgewijs een dans in elkaar zetten en met jullie voorbereiden voor de grote dag. Zij zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes voor jullie geregeld wordt. Naast de perfecte dans hebben zij een heel groot aantal mogelijkheden waardoor jullie openingsdans nog spectaculairder zal worden! Denk bijvoorbeeld aan voice-overs en zorg zo voor een nog grotere verbazing op de gezichten van jullie gasten!

opslaanDe Grote Dag
Foto: De Grote Dag

Blijf bij jullie eigen wensen 

Je hebt het waarschijnlijk al vaker voorbij zien komen, maar ook hier geldt weer dat jullie dicht bij jullie eigen wensen moeten blijven. Het dansen van een tango of de salsa klinkt natuurlijk super, maar jullie moeten ook realistisch blijven. Met danslessen bij OPENINGSDANS komen jullie uiteraard een heel eind, maar het moet natuurlijk ook leuk blijven. Kies daarom voor een nummer en een danssoort die jullie beiden aanspreekt, zodat jullie keer op keer weer met goede mood naar de lessen gaan. Een extra leuk feitje: bij OPENINGSDANS kunnen jullie ook voor het online trainingspakket kiezen: zo kunnen jullie waar jullie maar willen oefenen voor jullie eerste dans.

opslaanOPENINGSDANSneem nu contact op met OPENINGSDANS!
Foto: OPENINGSDANS

Benieuwd naar wat OPENINGSDANS jullie te bieden heeft? Neem nu contact met ze op en plan een proefles in! Trouwen jullie in de herfst of winter? Dan zou er een regenbuitje kunnen vallen in Nederland, om te voorkomen dat jullie dag in het water valt hebben wij hier een aantal tips voor een bruiloft in de regen op een rijtje gezet. Om ervoor te zorgen dat jullie altijd stralend op de foto staan hebben wij hier ook wat life hacks opgenoemd!

Voor meer inspiratie en de laatste trouw trends volg je ons op Pinterest, Instagram en Facebook

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

De Grote Dag Trouwfotografen
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!