Hoe kies je de muziek voor je bruiloft?

Muziek is enorm belangrijk op jullie bruiloft. Er zijn miljoenen nummers, maar hoe kies je de juiste? Wij helpen jullie op weg!

Hoe kies je de muziek voor je bruiloft?
  • Muziek en Animatie
  • Adviseren
  • Bruidspaar

Muziek speelt een zeer belangrijke en grote rol in ons leven. Misschien nog wel meer dan we beseffen. Het geeft ons troost in moeilijke tijden, het zorgt ervoor dat we energie krijgen om te dansen, het biedt vreugde en is een fantastische link naar de meest mooie herinneringen. Om die reden is muziek ook super belangrijk voor jullie bruiloft. Niet alleen kan het jullie feest maken tot een spetterende party, ook overdag zal muziek jullie dag ondersteunen en zorgen voor meer sfeer en intensere emoties. Want muziek kan emoties en sensaties versterken. Hebben jullie al nagedacht over de muziek op jullie bruiloft, maar weten nog niet precies hoe jullie het willen aanpakken? Lees hier onze vijf stappen om goede muziek te kiezen en kom helemaal in de stemming!

opslaanFoto: Lindsay Madden
Foto: Lindsay Madden

Stap 1. Personalizeer

Adverteren

Muziek is heel persoonlijk. Iedereen heeft een bepaald genre die ze leuk vinden en favoriete nummers. Van top 40 tot rock, lounge of dance. Onthoud dat het jullie dag is. Daarom is het erg belangrijk dat het ook jullie stijl heeft en dus jullie muziek. Jullie smaak van muziek hoort de dus rode lijn te zijn, maar houdt wel een beetje rekening met jullie gasten. Vooral als jullie stijl wat excentrieker is. Het belangrijkste is dat jullie een top dag hebben, maar als jullie gasten de muziek verschrikkelijk vinden omdat deze wat heftig is of te excentriek, dan is dit voelbaar in de sfeer. Maak het dus persoonlijk, maar houdt rekening met jullie gasten. Een beetje voor iedereen dus. Dit kunnen jullie makkelijk doen door verschillende genres te combineren en ook wat nummers te draaien die op dat moment in de top 40 staan.

opslaanFoto: Sound4AllMeer informatie over Sound4All
Foto: Sound4All

Stap 2. Ceremonie: traditioneel of modern

Welke muziek je bij de ceremonie afspeelt is een beetje afhankelijk van het type ceremonie. Als jullie een religieuze ceremonie hebben, bijvoorbeeld in de kerk dan is de keuze misschien niet aan jullie zelf. Al zijn de liederen die dan worden gezongen of gespeeld natuurlijk al prachtig van zichzelf. Hebben jullie de muziek wel in de hand, dan is het goed om samen te bedenken welke nummers echt speciaal zijn voor jullie. Uiteraard kun je nog steeds voor traditionele nummers kiezen, maar jullie kunnen het ook helemaal persoonlijk maken. Hebben jullie bepaalde nummers met een mooie herinnering? Of nummers die echt van jullie samen zijn? Denk eraan dat jullie minstens 3 nummers kunnen uitzoeken. Eén lied wanneer de bruid opkomt. Kies ook een lied voor tijdens het tekenen, aangezien dit wel een paar minuten in beslag neemt en er dan niet een lange stilte valt. Daarnaast is het moment van tekenen natuurlijk hét moment dat jullie officieel zijn getrouwd. Na het tekenen is het leuk om de ceremonie af te sluiten en de borrel te openen met een ander prachtig of juist swingend lied van jullie samen. Vanaf nu wordt het lekker genieten van jullie bruiloft!

Lees ook: De mooiste muziek voor op je bruiloft!

opslaanHummingbird. Foto: Anne ReinkeMeer informatie over Hummingbird
Hummingbird. Foto: Anne Reinke

Stap 3. Muziek voor tussendoor en speciale momenten

Na de ceremonie is het tijd voor de borrel of de receptie. Dit is het moment om gezellig met elkaar te kletsen en iedereen wil het kersverse bruidspaar natuurlijk feliciteren! Het is dan niet heel verstandig om de muziek hard uit de boxen te laten knallen. Dan kunnen jullie de gelukwensen niet eens verstaan! En daarnaast creëert het een onrustige sfeer. Meestal kiezen bruidsparen voor achtergrondmuziek die niet te overheersend is. Bijvoorbeeld luchtige klassieke muziek (als jullie daarvan houden) of lounge muziek. Uiteraard kunnen jullie ook op Spotify een gezellige en sfeervolle playlist samenstellen. Vraag van tevoren wel of dit mogelijk is op jullie locatie. Bespreek het ook altijd met jullie ceremoniemeester. Een andere optie is kiezen voor een relaxt bandje of een pianist die op de achtergrond kan spelen. Houd het in ieder geval nog betrekkelijk rustig. Op speciale momenten zoals tijdens de geschenken of wanneer jullie iets bijzonders gaan doen, kan het wel leuk zijn om de muziek wat harder af te laten spelen. Zoek dan ook leuke muziek uit die past bij het moment.

Lees ook: Top 20 beste, leukste en meest romantische bruiloft liedjes! 

opslaanFoto: Marly MeMeer informatie over Marly Me
Foto: Marly Me

Stap 4. Jullie eerste dans!

En dan is het tijd voor jullie eerste dans! Hebben jullie goed geoefend? Stijldanslessen genomen, dansje ingestudeerd of gaan jullie gewoon lekker casual swingen met zijn tweeën? Waar jullie ook voor kiezen, de eerste dans is natuurlijk erg speciaal. Daarnaast is het ook dé start van jullie feest: party time! Eigenlijk is de keuze voor het liedje tijdens jullie eerste dans helemaal aan jullie. Jullie hoeven ook totaal geen rekening te houden met jullie gasten. Het is namelijk jullie moment! Of jullie nu gaan headbangen of de polonaise gaan lopen, als het bij jullie past vinden de gasten het toch wel geweldig. Maar een romantisch schuifelnummer is natuurlijk ook een mooie tranentrekker. Of wat dacht je van een ingestudeerd dansje? Super leuk en zet gelijk de toon voor een goede avond!

Lees ook: Zo wordt het eerst moment een ware droom!

opslaanFoto: SKYFLYMeer informatie over SKYFLY
Foto: SKYFLY

Stap 5. Het feest in evenwicht

En dan is het tijd voor het feest! Dit is het moment dat de muziek wel uit de boxen moet knallen (let wel op de oudjes en slechthorende) en de voetjes van de vloer gaan! Zoals we in het begin al aangaven is het leuk om de muziek te personaliseren, maar houdt ook een beetje rekening met het ‘collectief’. Hebben jullie een excentrieke muzieksmaak, dan kunnen er zeker een paar nummers hiervan gedraaid worden, maar blijf wel afwisselen. Het is namelijk echt leuker als iedereen het naar hun zin heeft zodat je ook een keer je oom en tante voorbij ziet vliegen op de dansvloer. Kies dus voor diverse genres en laat er desnoods wat nummers voorbijkomen uit de top 2000, top 40 van dat moment of uit de 90’s (doet het altijd goed). Als jullie een goede dj hebben zal die dit hopelijk vanzelf doen, maar geef hem of haar daar ook de ruimte voor. Hebben jullie een band? Dan kunnen jullie ook aangeven dat er wat variatie van nummers mogen zijn en zorg ook voor leuke muziek tijdens de pauzes.

opslaanFoto: Jesus Evil HighwayMeer informatie over Jesus Evil Highway
Foto: Jesus Evil Highway

Wij van Zankyou weddings hopen dat jullie een geweldige dag en avond hebben vol muzikale sfeer, lachende en dansende mensen! Heb je meer inspiratie nodig over de muziek? Bekijk dan eens onze top 20 van de beste, leukste en meest romantische bruiloft liedjes! Wil je naast muziek nog meer handige tips en weetjes ontvangen voor jullie bruiloft? Bijvoorbeeld de 5 stappen om je droom trouwjurk te vinden? Bekijk dan eens ons geweldige Zankyou Weddings Magazine of volg ons op Facebook en Instagram! Happy wedding!

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!