Zo wordt het eerste moment een ware droom

Het allereerste moment dat jullie elkaar gaan zien op jullie trouwdag, is een heel bijzonder moment om zoveel verschillende redenen. Wat die redenen zijn kun je lezen in deze blog en daarnaast krijg je tips om dit moment magisch mooi te maken!

 • Organiseren bruiloft
 • Aanbeveling
 • Bruid
 • Bruidegom
 • Bruidspaar
 • Romantisch
 • Geluk

Ik voelde mijn hart kloppen in mijn keel, mijn adem ging snel en mijn handen voelden klam aan. ‘Hij komt er nu aan’, zei mijn zus en ze kneep zachtjes in mijn arm. Ik haalde diep adem en sloot even mijn ogen. Dit was het moment. Het moment waarover ik jaren had gedroomd. Het moment dat ik mijn toekomstige man voor het eerst ging zien. In mijn trouwjurk. Straks zou ons liedje uit de luidspreker komen, zou ik de trap aflopen en zijn stralende ogen ontmoeten. Eindelijk zou hij mijn jurk gaan zien. En ik zijn pak. Voor het eerst. Op onze trouwdag.

opslaanCredits: FotoBelleMaak nu een afspraak met FotoBelle
Credits: FotoBelle
Adverteren

Bovenstaand stukje geeft je een klein idee over hoe spannend die eerste ontmoeting gaat zijn tussen jou en je partner op jullie trouwdag. Veel stellen vergeten hier goed over na te denken. In Nederland is het de gewoonte dat de man de vrouw komt ophalen, maar hoe deze eerste ontmoeting verder gaat verlopen is nooit zo over nagedacht. Er wordt bijvoorbeeld gewoon aangebeld en het eerste moment dat het verliefde stel elkaar gaat zien op deze bijzondere dag, is het moment dat de bruid de deur opendoet. Dat is toch niet romantisch? Dat doe je ook voor de postbode!

opslaanCredits: BruidBeeld Film & FotografieMaak nu een afspraak met BruidBeeld Film & Fotografie
Credits: BruidBeeld Film & Fotografie

Waarom het eerste moment dat jullie elkaar zien zo bijzonder is

Het eerste moment van de ontmoeting is zo ontzettend mooi en bijzonder. Waarom het zo bijzonder is? Hier zijn meerdere redenen voor:

 • Het is het eerste moment dat jullie elkaar gaan zien. Echt de allereerste keer van die dag. Je gaat op dat moment dus eindelijk het pak van je partner zien. En hij gaat eindelijk voor de eerste keer jouw trouwjurk zien! Spannend! Wat zou hij ervan vinden?!
 • Het is de eerste keer dat jullie elkaar gaan zien als bruid en bruidegom, als verliefd stel dat gaat trouwen. Dit is dus hét moment om een spetterende indruk te maken, want dit moment komt nooit, maar dan ook nooit meer terug.
 • Het is het moment dat je op je mooist bent: je haren en make up zitten nog perfect. Tevens heeft je jurk nog totaal geen kreukels of een stiekeme wijnvlek, taartvlek en ga zo maar door.
 • Het is het intiemste moment van de dag. Op geen enkel ander moment van de dag zal het zo bijzonder zijn om elkaar te zien. Zeker wanneer jullie elkaar voor het eerst gaan zien in besloten kring.
 • Het is het moment waarop de dag van jullie liefde echt gaat beginnen.
opslaanCredits: BruidBeeld Film & FotografieMaak nu een afspraak met BruidBeeld Film & Fotografie
Credits: BruidBeeld Film & Fotografie

Tips voor een bijzondere ontmoeting

 1. Kies een liedje uit die perfect past bij deze allereerste ontmoeting. Bijvoorbeeld een lied dat een speciale betekenis heeft. Maar je kunt ook gewoon een nummer kiezen die je zelf heel mooi vindt. Het is immers een beetje jouw momentje, die mag je best pakken!
 2. Zorg dat je naar je partner toe kan lopen (of schrijden) zodat je jurk goed bewonderd kan worden. Het is ook heel mooi om van de trap af te komen. Zolang je maar goed zichtbaar bent en niet kunt struikelen.
 3. Kies een goede plek uit waar je partner moet gaan staan en laat iemand hem daarheen begeleiden.
 4. Kies ook een plek uit waar de gasten moeten staan. Het liefst natuurlijk zoveel mogelijk aan de zijkant zodat niemand in het blikveld van jou en je partner staat.
 5. Heel cruciaal: zorg ervoor dat het liedje op het juiste moment wordt ingezet. Dus wanneer iedereen staat en stil is. Anders gaat heel het moment weg. Vraag desnoods of je ceremoniemeester iedereen tot stilte kan manen.
 6. Wacht heel even voordat je opkomt, dit bouwt een mooie spanning op. Tien seconden is al genoeg.
 7. Pak je moment en geniet met volle teugen. Probeer langzaam en sierlijk te lopen met opgeheven hoofd en rechte rug. You’ll be a shining star!

Laat je ons weten hoe jullie dit moment hebben aangepakt?

opslaanCredits: FotoBelleMaak nu een afspraak met FotoBelle
Credits: FotoBelle

Heb je nog geen trouwjurk gevonden waarin jij kunt stralen op jullie dag? Lees dan onze 5 stappen om jouw droomtrouwjurk te vinden! Als je het echt groots wilt aanpakken, kun je ook nog voor één van deze indrukwekkende sluiers. Fantastisch toch?! Wil je meer inspiratie of ideeën op doen? Volg ons op Facebook of Instagram!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

FotoBelle Trouwfotografen
BruidBeeld Videografen
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!