Hoe organiseer je een intieme bruiloft? Wij geven tips!

We houden steeds minder vast aan rituelen en regels als het aankomt op het organiseren van een bruiloft. En wij van Zankyou juichen dit toe! De deur uit met regels – doe wat jullie zelf willen! Steeds vaker kies stellen ervoor om het intiem te houden, om echt te kunnen gaan voor de bruiloft van hun dromen.

Een intieme bruiloft hoeft niet persé te betekenen dat je gaat voor een kleine en simpele bruiloft… Een kortere gastenlijst geeft jullie juist de ruimte om helemaal all out te gaan. Ga bijvoorbeeld voor die dure designer jurk van jouw dromen, of kies voor een uitgebreid gangendiner. Het vieren van een intieme bruiloft geeft jullie de ruimte gaan om echt te gaan voor een bruiloft van jullie dromen, waarbij jullie allebei optimaal kunnen genieten samen met de mensen die jullie écht dierbaar zijn. En willen jullie het wel simpel houden? Dan is dat natuurlijk ook goed!

Denken jullie na over het vieren van een intieme bruiloft? Wij van Zankyou geven tips voor de intieme bruiloft van jullie dromen! 

Foto: As You Desire
Foto: As You Desire

Gastenlijst

Wees bij het samenstellen van de gastenlijst kritisch. Wie wil je er écht bij hebben? Het fijne aan een intieme bruiloft is dat je die oudtante die je nooit ziet niet hoeft uit te nodigen omdat dat nu eenmaal zo hoort. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over eventuele scheve gezichten op het werk, want je hebt een prima excuus: je houdt het klein. Ga na wie er echt belangrijk voor je is en nodig die personen uit.

Nog een voordeel: met een intieme gastenlijst heb je nooit last van het ongemakkelijke moment dat gasten worden ´weggestuurd´, door het onderscheid dat er vaak gemaakt word tussen dag gasten, ceremonie bezoekers en feestgangers!

Meer tips over het maken van een gastenlijst lees je hier!

Foto: As You Desire
Foto: As You Desire

Locatie

Er zijn tal van mogelijkheden als het aankomt op de locatie. En: hoe minder gasten, hoe meer keuze! Je kunt ineens kiezen voor minder gebruikelijke locaties, die jullie persoonlijkheid perfect weergeven. Een bruiloft in een landhuis kan een optie zijn, maar je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een prachtige tent op te zetten en de bruiloft in je eigen tuin te houden. Trouw je voor de kerk? Ga dan opzoek naar een klein kerkje of kapelletje in een klein dorpje. Zie je het al voor je? Een kerkje waar jouw gasten zitten te wachten tot jij binnenkomt in je jurk? Super romantisch!

Maar waarom alleen binnen Nederland kijken? Kies voor een destination wedding! Vertrek met jullie gasten naar een tropisch eiland voor een bruiloft in de zon, of naar de bergen in het Noorden voor de meest idilllyische achtergrond voor jullie jawoord.

Foto: Fotobelle
Foto: FotoBelle

Meerdere dagen

Een groot voordeel van een intieme bruiloft zijn de kosten. Het scheelt natuurlijk aardig wat in geld of je nu de maag van 50 óf van 200 gasten moet vullen. Nu houden jullie meer geld over voor andere dingen! Je kunt er dus over na gaan denken of je eventueel een meerdaagse bruiloft wilt vieren. Misschien kun je er nu zelfs een feestweekend van maken? Begin op de eerste avond met een diner, geef elkaar op de tweede dag het ja-woord en maak er vervolgens een prachtig feest van. De derde dag kun je het weekend afsluiten met een heerlijke brunch. Een meerdaagse bruiloft geeft jullie de kans om heerlijk en relaxed te genieten van dit bijzondere moment in jullie leven!

Foto: Mon et Mine
Foto: Mon et Mine

Persoonlijk presentjes

Misschien is je budget voor de presentjes wat groter nu je minder gasten uitnodigt, maar hier geldt dat je eigenlijk niet eens veel geld uit hoeft te geven om dit speciaal te maken. Minder gasten betekent immers meer tijd om het persoonlijk te maken. Kies een mooi presentje en schrijf voor iedereen een persoonlijke boodschap op een kaartje dat je erbij doet. Wedden dat jouw gasten je trouwdag nooit meer vergeten!?

Hier lees je meer over het kiezen van bedankjes voor jullie bruiloftgasten! 

Foto: Mon et Mine
Foto: Mon et Mine

Kijk jij al uit naar de organisatie van je eigen intieme bruiloft? Lees dan snel hier hoe je dat doet in een minimalistische stijl. Of ga je toch liever voor boho chic? Hoe dan ook met enkel jouw dierbaren om je heen, maak je er een fantastische bruiloft van! Hulp nodig? Neem dan contact op met één van onze geweldige weddingplanners!

Voor meer inspiratie, leuke kiekjes & humoristische bruidsfilmpjes volg je ons op Instagram & Facebook!

Neem contact op met de service providers die in dit artikel zijn genoemd!

Laat een bericht achter

Foto: Dario Endara
Ga je liever voor een romantische sfeer? Bekijk de tips voor een intieme bruiloft!
Bekijk onze tips voor als jullie niet zitten te wachten op een groots feest maar wel jullie dierbaren in de bruiloft willen betrekken!
Foto: Shutterstock
Hoe kies je de perfecte bruidstaart? Wij helpen je!
Op zoek naar de perfecte bruidstaart? Lees dan snel deze tips! Wat voor ontwerp kiezen jullie, hoe veel lagen moet de bruidstaart hebben en voor welke kleuren gaan jullie?
De beste muziektalenten voor je bruiloft geven tips!
De beste muziektalenten voor je bruiloft geven tips!
Zankyou heeft de bruiloft muziektalenten van Nederland om tips gevraagd over muziek voor op je bruiloft. Bekijk ze nu!

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie