Hoe organiseer je een intieme bruiloft? Wij geven tips!

Houden jullie de bruiloft liever intiem? Dit kunnen wij volledig begrijpen! Lees hier 5 tips voor een geweldige, intieme bruiloft!

Hoe organiseer je een intieme bruiloft? Wij geven tips!
Foto: As You Desire
  • Organiseren bruiloft
  • Adviseren
  • Intieme bruiloft

De laatste jaren zijn we min of meer gewend geraakt aan grootse bruiloften, maar daar komt verandering in! Meer en meer verloofde stellen kiezen voor een kleine en intieme viering, die alleen wordt bijgewoond door familie en goede vrienden. En wij van Zankyou juichen dit toe! De deur uit met regels – doe wat jullie zelf willen! Steeds vaker kiezen stellen ervoor om het intiem te houden, om echt te kunnen gaan voor de bruiloft van hun dromen.

Adverteren

Een intieme bruiloft hoeft niet per se te betekenen dat je gaat voor een kleine en simpele bruiloft… Een kortere gastenlijst geeft jullie juist de ruimte om helemaal all out te gaan. Of het nu is om economische overwegingen gaat of omdat jullie voor de ultieme persoonlijke bruiloft willen gaan – jullie hebben bij een intieme bruiloft de kans om aan ieder detail te denken. Zo organiseer je een intieme bruiloft in slechts 5 stappen! 

 1. Bepaal het aantal gasten

Kleine of intieme bruiloften hebben een aantal ongeschreven regels, om aan het label ´kleine bruiloft´ te voldoen. Zo heeft een kleine bruiloft normaal gesproken niet meer dan 60 of 70 gasten!

Voordat je aan de moeilijke taak van het opstellen van de gastenlijst gaat beginnen, moeten jullie nadenken over het maximale aantal gasten dat jullie willen uitnodigen. Het aantal gasten dat jullie gaan uitnodigen heeft een grote invloed op het budget, en is dus ook een belangrijk detail. Wij bevelen aan om te beginnen met een eerste versie van de gastenlijst, zodat jullie kunnen inschatten op hoeveel gasten jullie ongeveer uitkomen. Vanuit hier kunnen jullie de lijst verder definiëren: doorloop de lijst nog eens en denk goed na over de gasten waarover je nog twijfelt. Kies alleen voor de mensen die écht belangrijk voor jullie zijn en die jullie graag bij je willen hebben op zo´n speciale dag, aldus Callistas Weddings.

Met de volgende tips wordt het opstellen van een gastenlijst een eitje!

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Belangrijk is om jullie gasten te informeren over het type bruiloft waarvoor jullie gekozen hebben. Vertel hen dat jullie kiezen voor een intieme en ontspannen setting, waarbij jullie alleen de meest belangrijke mensen hebben uitgenodigd – zo hoeven jullie geen verantwoording af te leggen over het niet uitnodigen van die oom die jullie al 20 jaar niet hebben gezien. Zelfs al is je familie het hier niet mee eens, het is belangrijk dat zij hiervan op de hoogte zijn! Uiteindelijk moeten jullie doen waar jullie zelf gelukkig van worden, en dat zullen zij ook begrijpen.

Een intieme bruiloft geeft jullie de mogelijkheid om jullie gasten nét dat beetje extra te verwennen. Callistas Weddings zegt hierover het volgende: ”Verrassingselementen kunnen zitten in de bijzondere locatie, maar ook in een sfeervolle, sjieke, luxere beleving van jullie dag. Denk daarbij aan de kleine details qua styling, de catering, de drankjes, of live muziek aan tafel tijdens het eten. Ga voor mooi aangeklede lange tafels met romantische details, prachtig servies en menukaartjes. Een uitgebreid diner, met goede wijnen en een prachtige taart of een heerlijke candybar als dessert.”

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

 Stap. 2 Kies een locatie

Nadat jullie hebben bepaald hoeveel mensen jullie ongeveer willen uitnodigen, kunnen jullie op zoek naar een geschikte trouw- en feestlocatie. De trouwlocatie is één van de eerste dingen die jullie zullen moeten vastleggen, dus begin hier op tijd mee! En: hoe minder gasten, hoe meer keuze! Je kunt ineens kiezen voor minder gebruikelijke locaties, die jullie persoonlijkheid perfect weergeven. Callistas Weddings beveelt het volgende aan:

”Kies voor en locatie met een verhaal. Dat kan jullie tuin zijn of die ene bijzondere plek waar jullie elkaar hebben ontmoet, maar ook jullie vakantiehuis, bedrijfsterrein of een boot. Of kies voor een locatie in het buitenland, een plek waar jullie graag samen naartoe gaan. In dat geval kunnen jullie er misschien een meerdaagse bruiloft met overnachting van maken. In een mooi kasteeltje, op een landgoed of aan zee.”

Trouw Met Liefde beveelt aan om te kiezen voor een trouwlocatie die je niet hoeft te delen met andere bruidsparen en waar je het liefst samen met (een deel van) de gasten kunt blijven overnachten. Waar jullie ook op zullen stuiten is dat sommige locaties een minimum aantal gasten als vereiste hebben – informeer hier dus goed naar van tevoren!

Maar waarom alleen binnen Nederland kijken? Kies voor een destination weddingVertrek met jullie gasten naar een tropisch eiland voor een bruiloft in de zon, of naar de bergen in het Noorden voor de meest idyllische achtergrond voor jullie jawoord.

Voor meer informatie over hoe je een trouwlocatie kiest, lees dit artikel!

opslaanFoto: As You Desire
Foto: As You Desire

 Stap 3. Personaliseer de trouwceremonie

Een intieme bruiloft ceremonie geeft jullie meer ruimte om alles te personaliseren. Pas de ceremonie volledig aan naar jullie persoonlijkheid en betrek jullie gasten erbij – dat wordt een ceremonie die niemand snel zal vergeten!

Callistas Weddings adviseert jullie om te kiezen voor een persoonlijk trouwambtenaar of ceremoniespreker:  ”Iemand met empathie en betrokkenheid. Iemand die zich echt in jullie en jullie passies verdiept. De ceremonie moet over jullie gaan. Bespreek met jullie trouwambtenaar of ceremoniespreker of er ruimte is om jullie gasten verder te betrekken bij de ceremonie. Zeker weten dat jullie trouwambtenaar een aantal top ideeën heeft! Laat getuigen, ouders, kinderen en/of de ceremoniemeester (kort) spreken. Niemand kan beter over jullie vertellen dan jullie dierbaren. Heb je dus dappere vrienden of familieleden die een aantal woorden zouden willen zeggen? Wij zeggen DOEN! Dit zal de ceremonie zoveel persoonlijker en sentimenteel maken.”

Om de ceremonie persoonlijk te maken kunnen jullie bijvoorbeeld ook kiezen voor live muziek, door een kennis of door een professional.

opslaanCallistas Weddings. Foto: Marlies Fotografie
Callistas Weddings. Foto: Marlies Fotografie

 Stap 4. Organiseer de cocktail en het banket

Nog een onderdeel waarbij jullie hélemaal los kunnen gaan als jullie kiezen voor een intieme bruiloft. Een intieme bruiloft geeft jullie de mogelijkheid om af te wijken van het traditionele zittend 3 of 5 gangen diner. Kies bijvoorbeeld voor een barbecue of buffet en een uitgebreide keuze aan drankjes – ideaal voor bruiloften met een kortere gastenlijst.

Dit soort banket is iets informeler, maar geeft jullie echt de mogelijkheid om te personaliseren. Kies bijvoorbeeld voor een cocktailbar met barbecue, waarop jullie gasten zelf hun vlees kunnen braden! Of kies voor een heuse food truck met jullie favoriete hapjes: hamburgers, sushi, oesters – er zijn zoveel opties!

Omdat jullie een kortere gastenlijst hebben, hebben jullie ook de kans om de tafelschikking van het diner een stukje persoonlijker te maken. Kies, in plaats van kleine ronde tafels, waarbij het moeilijk is om met al jullie gasten te communiceren, voor één of twee langwerpige tafels waarbij jullie allemaal bij elkaar zitten. Dit zorgt voor een uitgebalanceerd geheel.

opslaanFoto: Richard Photo Lab
Foto: Richard Photo Lab

 Stap 5. De laatste details

Als jullie kiezen voor een intieme bruiloft, dan hebben jullie ruimte om jullie creativiteit de vrije loop te laten gaan. Jullie kunnen op een meer uitgesproken manier spelen met kleuren en thema´s. Stel dus van tevoren een thema samen!

Meer informatie? Wij geven je tips over het kiezen van een kleur voor jullie bruiloft of  een thema!

opslaanFoto: Mon et Mine
Foto: Mon et Mine

Wanneer jullie het thema hebben gekozen, kunnen jullie deze toepassen op élk detail: van de uitnodigingen tot de laatste feest details – ga helemaal los met de decoratie. Jullie intieme bruiloft geeft jullie de ruimte om te focussen op de kleinste details en op alles wat jullie belangrijk vinden. Wij bevelen je aan om iemand in te huren die jullie hier bij kan helpen, zoals een weddingplanner.

Misschien is je budget voor de presentjes wat groter nu je minder gasten uitnodigt, maar hier geldt dat je eigenlijk niet eens veel geld uit hoeft te geven om dit speciaal te maken. Minder gasten betekent immers meer tijd om het persoonlijk te maken. Kies een mooi presentje en schrijf voor iedereen een persoonlijke boodschap op een kaartje dat je erbij doet. Wedden dat jouw gasten je trouwdag nooit meer vergeten!?

Als laatste tip wil Callistas Weddings nog graag meegeven om te kiezen voor leveranciers die hun werk écht met passie doen. Jullie intieme bruiloft laat wat ruimte in het budget over om te kiezen voor de foto/videograaf van jullie dromen of die bloemstylist met de mooiste creaties. Houden jullie een intieme bruiloft uit economische overwegingen? Trouw dan in de herfst of winter, zegt Trouw met Liefde: ¨Naast dat de tarieven en beschikbaarheid van favoriete leveranciers vaak een stuk gunstiger zijn is het ook zo dat deze jaargetijden de intieme sfeer van de bruiloft ten goede komen.¨

opslaanFoto: Green Wedding Shoes
Foto: Green Wedding Shoes

Kijk jij al uit naar de organisatie van je eigen intieme bruiloft? Lees dan snel hier hoe je dat doet in een minimalistische stijl. Of ga je toch liever voor boho chic? Hoe dan ook met enkel jouw dierbaren om je heen, maak je er een fantastische bruiloft van! Hulp nodig? Neem dan contact op met één van onze geweldige weddingplanners of download  de Zankyou Checklist

Meer tips lezen voor het organiseren van een intieme bruiloft? Lees dan ook:

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

As You Desire Weddingplanners
Mon et Mine Trouwfotografen
Callistas weddings Trouwambtenaar
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!