X

Maak de gastenlijst voor je bruiloft met deze 5 belangrijkste overwegingen en tips!

In principe hoeft het maken van je gastenlijst niet zo moeilijk te zijn. Wil je goed bedenken wie je wel en niet wilt hebben op je bruiloft, dan moet je daar verschillende overwegingen voor maken. Het is belangrijk om je niet gedwongen te voelen om iemand uit te moeten nodigen. Om dit zo goed mogelijk aan te pakken, is het van belang dat je hier rustig de tijd voor neemt en een voorbereiding als deze niet in één middag propt.

Goed om te doen: kijk over een paar dagen nog eens naar jullie gastenlijst, dan zal het minimaliseren van je gastenlijst gemakkelijker gaan.

Credits: Rox and San Bruidsfotografie

De eerste stap voor je gastenlijst: noteer de mensen waarvan je zeker weet dat die niet gemist kunnen worden op jullie grote dag. Dit zijn voornamelijk je ouders, familie, schoonfamilie en jullie beste vienden. Je zult ontdekken dat de gastenlijst al aardig lang wordt wanneer je al deze mensen hebt genoteerd.

foto: Arma Fotografie

2. De “misschien” gasten

Zit je nog niet op het maximale aantal gasten? Dan zou je je nog kunnen afvragen of je de gasten waar je niet helemaal zeker van bent, misschien kunt uitnodigen. Denk bijvoorbeeld goed na of je deze mensen de laatste maanden nog gesproken en/of gezien hebt en welke bijzondere momenten jij met deze mensen gedeeld hebt. Is hier niet of weinig sprake van, voel je dan niet verplicht om deze mensen uit te nodigen en houd in je achterhoofd dat het draait om jullie dag.

 3. Bespreek het met je partner 

Ja, je mag als vrouw dan misschien wel de broek aan hebben, het is toch erg belangrijk om de gastenlijst samen te maken. Jullie kunnen ook samen beslissen dat ieder voor zich de gasten op schrijft die ieder van jullie erbij willen hebben en uiteindelijk gezamenlijk de lijst bespreken en wie weet in kunnen korten. Als je partner jouw oude schoolvriendinnen bijvoorbeeld nooit heeft ontmoet, moet je je toch gaan afvragen of het wel van waarde is om ze uit te nodigen. (Óf organiseer nog even gauw een lunch met de mensen die jouw vriendlief nog niet kent, zodat je iedereen tevreden houdt!)

foto: Mooibelicht Fotografie

4. Het contact tussen de bruiloftsgasten

Voor een bruiloft is het ook belangrijk dat je een leuke, gezellige groep mensen bij elkaar hebt waarin alle gasten zich op hun gemak voelen bij elkaar. Natuurlijk komt het weinig voor dat iedereen elkaar kent, maar behalve voor het maken van je gastenlijst, is het ook goed om direct te bekijken hoe jij de tafelschikking wilt hebben. Als je vrienden hebt die verder niemand kennen, is het voor hen van belang dat je ze plaatst bij de mensen die gemakkelijk van zich afpraten en waarvan je weet dat die het geen probleem vinden om nieuwe mensen te ontmoeten.

foto: Luther Fotografie

 5. De bruiloft van je vrienden

En dan nu de laatste en misschien wel de belangrijkste overweging: zou de potentiële gast jullie uitnodigen voor hun bruiloft? Dit kan de drempel zijn om de laatste mensen waarover je nog twijfelt van de gastenlijst te halen. Het is natuurlijk niet een leuke manier om iemand toch niet op de lijst te zetten en het is haast bijna een kinderachtige manier, zoals we vroeger als kleine kinderen deden: ´nodigde dat vriendinnetje mij wel uit, wanneer zij haar kinderfeestje hield?´. Maar toch, willen wij je meegeven dat je alleen op deze manier jouw perfecte gastenlijst zult creëren. De personen waarvan je zeker weet dat je zou worden uitgenodigd blijven staan.

foto: Kempff Fotografie

Wij hopen dat wij je op deze manier kunnen helpen en het nu gemakkelijker wordt om je gastenlijst samen te stellen. Onthoud ook dat het maken van je gastenlijst een leuk onderdeel is en heb hier plezier in, want deze mensen zullen straks een belangrijk onderdeel zijn van jullie mooie grote dag.

Wij wensen jullie veel succes en natuurlijk ontzettend veel liefde toe, weet:
´het is jullie bruiloft dus jullie bepalen wie er wel of niet komt!´Nu je de gastenlijst gemaakt hebt, is het tijd om de rest van je bruiloft te plannen! Wij bij Zankyou weten hoe lastig dit kan zijn. Bekijk nu snel de 8 geheimen van de beste weddingplanners van Nederland en laat hun tips je verder helpen met het plannen van jouw grote dag.

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie