In 4 stappen een succesvolle themabruiloft organiseren

Wie wil er nu niet een onvergetelijke en unieke bruiloft? Door een thema aan jouw droomdag te hangen, zal iedereen versteld staan. Een themabruiloft geeft een persoonlijk tintje aan deze bijzondere dag en het geeft houvast bij het plannen. Maar waar moet je beginnen? Volg deze vier stappen om een succesvolle themabruiloft te organiseren.

Foto: De Grote Dag
Foto: De Grote Dag

Stap 1: Kies een thema dat bij jullie past

Voordat je aan de slag gaat met het plannen van de bruiloft, is het belangrijk om stil te staan bij het kiezen van een thema. Denk hier goed over na, want je kunt niet halverwege de organisatie van thema wisselen. Kies een thema dat bij jullie past en waarin de gasten jullie herkennen.

Het kiezen van een geschikt thema ligt soms heel voor de hand, maar het kan ook een oneindige zoektocht zijn. De mogelijkheden zijn eindeloos en het is daarom belangrijk om goed te brainstormen en de thema’s op te schrijven die jullie aanspreken. Laat je bijvoorbeeld inspireren door de styled shoots op Zankyou en beslis welk thema het beste bij jullie past.

Foto: Alicia Post Fotografie
Foto: Alicia Post Fotografie

Zijn jullie echte festivalbezoekers? Kies dan voor een festival of bohemian thema. Bekijk deze bohemian styled shoot voor inspiratie. Staan jullie bekend als een stel dat er altijd op en top uit ziet en flink uitpakt op feestjes? Kies dan voor een metallic of glitterthema. Vinden jullie het belangrijk om ecologisch en duurzaam bezig te zijn? Voor een thema zoals ecologisch green kun je inspiratie op doen door de styled shoots op onze website te bekijken. Wat ook erg populaire thema´s zijn, zijn bijvoorbeeld: de vintage bruiloft en de industriële bruiloft

Foto: Natalja Fotografie
Foto: Natalja Fotografie

Stap 2: Maak het concreet

Als je een thema hebt gekozen, staat er nog heel veel niet vast. Welke richting willen jullie precies op? Met een moodboard visualiseer je het thema dat je hebt gekozen. Ga samen op de bank zitten en pak een stapel tijdschriften om ouderwets te knippen en te plakken of kies ervoor om een online collage te maken voor jouw droombruiloft.

Op deze manier maak je het thema van je bruiloft nog concreter en weet je welke richting je op moet denken.  Laat je inspireren door de verschillende kleuren, sferen, motieven en jaargetijden. Op deze manier kom je er ook achter of jullie op dezelfde lijn zitten.

Foto: liefdephotography.com | muntzstudios.com
Foto: liefdephotography.com | muntzstudios.com

Stap 3: Voor het thema door

Een thema is geen thema als het niet in alle aspecten van de bruiloft wordt verwerkt. Beslis of jullie het thema groots of subtiel willen doorvoeren en beslis op welke manier jullie het terug willen laten komen.

Kiezen jullie bijvoorbeeld voor een festivalthema? Kies dan voor een locatie die hier op aansluit. Een kasteel is geen geschikte plek om te trouwen als je dit thema wil nastreven. Probeer bij de organisatie van jouw bruiloft te denken in het thema: bij festivals denk je aan een relaxte sfeer en een groene omgeving met foodtrucks en lichtjes in de bomen.  

Foto: Trouwfotografie Freya
Foto: Trouwfotografie Freya

De locatie is een voor de handliggend aspect, maar denk ook aan het drukwerk, de taart, het vervoer en de muziek. Klassieke muziek volstaat immers niet bij een festivalthema. Denk ook aan de menukaart. Kiezen jullie voor een herfstthema? Ga dan voor gerechten die in dit seizoen passen. Vraag je ook af of je de gasten wil betrekken in het thema. Moeten zij hun kleding aanpassen aan het thema? Bij de uitvoering van het thema is het vooral belangrijk om aan de details te denken. De kleine dingen maken jouw themabruiloft tot een succes!

Foto: Karin Bunschoten Fotografie
Foto: Karin Bunschoten Fotografie

Stap 4: Houd je vast aan het thema

Het thema van jouw bruiloft, is de rode draad in de organisatie. Bij het maken van keuzes is het daarom belangrijk om constant het thema in je achterhoofd te houden. Jullie hebben een superleuke band gekozen, maar past deze manier van entertainment wel in het thema? Stemmen jullie je thema af op een bepaald jaar? Laat de band of de DJ dan muziek spelen uit deze tijd! Een leuk idee: kies voor een bruiloft in het teken van de Roaring 20´s! Een themabruiloft is pas geslaagd als jullie de juiste afwegingen maken en goed voor ogen hebben welke richting jullie precies op willen.

Foto: Angela Haas Fotografie
Foto: Angela Haas Fotografie

Met deze tips kan het organiseren van een themabruiloft niet meer stuk gaan! Voor wat voor thema kiezen jullie?

Wil jij niks van ons missen? Volg dan onze Facebook en Instagram pagina´s!

Neem contact op met de service providers die in dit artikel zijn genoemd!

Laat een bericht achter

Foto: Shutterstock
7 tips voor het organiseren van een strandbruiloft!
Trouwen met je voetjes in het zand, de zon op je bol en een fris briesje. Wat wil je nog meer? Bekijk hier 7 tips voor de organisatie van jullie strandbruiloft!
Foto: De Bruidsgalerie
Tips en tricks voor het organiseren van een vintage bruiloft
De vintage-stijl is bijna niet meer weg te denken uit de bruidswereld. Doe snel wat inspiratie op voor jouw bruiloft in het thema vintage.
Foto: Dario Endara
De beste tips om geld te besparen tijdens het organiseren van je bruiloft!
Trouwen is niet goedkoop, maar gelukkig zijn er een hoop onderdelen waarop je kunt besparen. Lees snel onze tips!

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie