In 5 stappen een succesvolle themabruiloft organiseren

Jullie hebben besloten een thema aan je bruiloft te koppelen. Leuk! Een themabruiloft biedt immers vele voordelen. Maar hoe pak je het aan? Waar moet je beginnen? Volg deze vijf stappen en je bent verzekerd van een succesvolle themabruiloft.

Foto: Manifesto

Stap 1: laat je inspireren

De keuzemogelijkheden voor een thema zijn oneindig groot.  Ga brainstormen en schrijf alle thema’s op die jullie aanspreken. Laat je inspireren door jaargetijden, kleuren, tijdsperiodes, hobby’s, voorwerpen, films, bloemen, patronen, spreuken, reizen, dieren, landen, stijlen, natuur…

Stap 2: maak een keuze

Deze stap is voor veel bruidsparen het lastigst. Pak de brainstormlijst erbij en neem alle thema’s stuk voor stuk door. Vraag je bij elk thema af of jullie je er allebei prettig bij voelen, of het thema bij jullie past en of het thema uitvoerbaar is. Als het goed is, wordt de brainstormlijst steeds korter totdat je uiteindelijk dat ene perfecte thema overhoudt. Dit hoeft niet à la minuut. Laat het tussendoor bezinken en vraag ook eens advies aan mensen die jullie goed kennen.

Stap 3: creëer een moodboard

De moeilijkste stap hebben jullie genomen. Het thema is definitief! Het is nu belangrijk het thema te visualiseren. Het maken van een moodboard is dan het perfecte hulpmiddel. Met een beetje gezellig ouderwets knip-en plakwerk of een online-collage krijg je een goed beeld van hoe je thema er uit gaat zien.

Stap 4: beslis over de uitvoering

Een thema kan je net zo groots of subtiel in je bruiloft doorvoeren als je zelf wilt. Zet alle onderdelen van je bruiloft op een rijtje en beslis of en hoe je het thema in het onderdeel terug wilt laten komen. Denk hierbij aan kleding (eventueel ook voor de gasten), de locatie, het drukwerk, de taart, de decoratie, het vervoer, het entertainment, de muziek…..

Stap 5: houd je vast aan het thema

Een thema heb je niet voor niets. Het is de leidraad bij de organisatie van je bruiloft. Kijk daarom regelmatig kritisch naar de keuzes die je maakt en vraag je steeds af of ze passen bij het gekozen thema.

Tip: kan je nog wel wat extra inspiratie gebruiken? Houd dan zeker mijn komende blogs in de gaten. Hier zullen regelmatig leuke thema’s voorbij komen!

Foto: llaszlo

Deze post is geschreven door gastblogger Hellen Meijer. Deze creatieve en enthousiaste weddingplanner heeft een grote passie voor het organiseren van themabruiloften. Nieuwsgierig? Bezoek haar website: www.nozza.nl

 

Vindt u dit artikel leuk? Dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Meer informatie