Hoe kies je de uitnodigingen voor de bruiloft? Wij helpen je in 5 stappen!

De uitnodigingen voor de bruiloft zijn één van de belangrijkste aspecten van de bruiloft. Deze laten namelijk de eerste indruk achter bij jullie gasten. Jullie hoeven hier niet elk detail van de bruiloft weg te geven, maar het is wel leuk om alvast een impressie te geven van de sfeer en het eventuele thema van jullie bruiloft. Als je wilt weten hoe je de uitnodigingen voor je bruiloft uit moet kiezen, volg dan deze 5 stappen met tips van Tadaaz en je bent er zo!

1. Bepaal de stijl 

Het bepalen van de stijl is het meest belangrijke deel van de kaart, aangezien dit de hele uitstraling bepaald. Probeer samen te bepalen in wat voor stijl jullie de bruiloft willen houden en of jullie voor een themabruiloft kiezen of niet. Houd bij het kiezen van een stijl ook rekening met het seizoen waarin jullie gaan trouwen en de trouwlocatie. Sommige seizoenen of trouwlocaties kunnen zelf al genoeg als inspiratie dienen voor een stijl of thema van jullie bruiloft. Neem bijvoorbeeld een strandbruiloft. Een uitnodiging met schelpen of zee kan hier een hele goede optie zijn!

Er zijn honderden verschillende soorten stijlen uitnodigingen, daarom kan het best lastig zijn om er eentje uit te kiezen. Het ligt aan jullie en jullie persoonlijkheid om te kijken welke het beste bij jullie past. Er zijn veel verschillende bedrijven waar jullie de uitnodiging kunnen laten maken. Neem eens een kijkje bij TadaazDeze webshop heeft een groot aanbod aan trouwkaarten met geweldige kwaliteit! Met Tadaaz wordt de aankondiging alleen al onvergetelijk!

Foto: Tadaaz
Foto: Tadaaz
Foto: Tadaaz
Foto: Tadaaz

2. Kies de kleuren 

De kleur is heel relevant, omdat deze eigenlijk al samenhangt met hetgeen wat jullie uit willen stralen. Zo hangen kleuren vaak samen met thema’s, situaties en plekken. Neem bijvoorbeeld de seizoenen. Bij een herfstbruiloft horen voornamelijk bruin- en groentinten. Bij een winterbruiloft zien we veel wit, zwart, blauw en paars. Een bruiloft in de lente heeft veel groen, turquoise, geel en wit en in de zomer zien we veel pastel roze, lavendel, mintgroen en vermiljoen. Mochten jullie voor een winterbruiloft gaan en zijn jullie kerstliefhebbers dan kunnen jullie er ook nog voor kiezen deze te combineren met kerstkleuren. 

Foto: Tadaaz
Foto: Tadaaz

3. Zorg voor de juiste presentatie 

Jullie willen natuurlijk dat de uitnodiging er een beetje leuk uitziet. Zorg er dus voor dat deze er niet al te simpel uit komt te zien. Denk aan allerlei leuke details die bij jullie bruiloft passen en voeg deze erin toe. Bij een herfstbruiloft is het bijvoorbeeld leuk om herfstbladeren terug te laten komen in de uitnodigingen en bij een winterbruiloft zullen ijskristallen de uitnodiging juist opleuken. Een ander heel belangrijk element van de bruiloft is de envelop. Zie het als het uitpakken van een cadeautje. Hoe je iets verpakt is bijna net zo belangrijk als de inhoud. Het is belangrijk om hier goed aan te denken, aangezien je hier al een beetje weggeeft van wat er in de verpakking zit. Laat iets van je uitnodiging zelf terugkomen in de envelop! 

Foto: Tadaaz
Foto: Tadaaz

4. Zorg voor een persoonlijke touch 

Het is natuurlijk leuk om een seizoen of thema te kiezen waar jullie van houden, maar het is nog leuker om de uitnodiging écht persoonlijk te maken. Zorg voor een uniek element, waardoor het jullie gasten eigenlijk gelijk opvalt dat deze uitnodiging van jullie komt. Hebben jullie een hobby of passie die jullie samen delen? Zet deze dan op de kaart! Als jullie van reizen houden kunnen jullie bijvoorbeeld kiezen voor de paspoortkaart van TadaazJullie kunnen er ook voor kiezen om een fotoshoot te doen met een professionele fotograaf. Deze kunnen jullie dan op de kaart zetten!

Foto: Tadaaz
Foto: Tadaaz
Foto: Tadaaz
Foto: Tadaaz

5. Houd rekening met advies van professionals 

Het is heel verstandig om advies te vragen aan mensen die er verstand van hebben. Zij hebben ervaring in de business, barsten van de ideeën en zullen jullie in goede banen leiden wanneer jullie door de bomen het bos niet meer zien. Zij weten beter dan wie dan ook welke kleur bij welk seizoen past, welk papier je het beste kan gebruiken en komen vaak met verrassende ideeën waar jullie zelf anders nooit op waren gekomen. Binnen no time hebben jullie de uitnodiging die perfect bij jullie past!

Met deze 5 stappen moet het jullie vast lukken om een uitnodiging te kiezen die al jullie gasten versteld doen staan! Neem eens een kijkje bij Tadaaz en wie weet vinden jullie precies wat jullie zoeken.

Ben je ook alvast op zoek naar wat ideeën voor de bedankjes voor jouw gasten? Bekijk dan hier meer!

Voor meer inspiratie en te gekke win acties van Zankyou volg je ons op Pinterest, Instagram en Facebook

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Laat een bericht achter

Foto: Funk it Up! Event Styling
Hoe kies je de kleuren voor een bruiloft?
Niets is belangrijker dan een gebalanceerde kleurencombinatie of één bepaalde themakleur. Wij namen een sprong in het diepe en vroegen een aantal leveranciers hoe je het beste de kleuren voor jouw bruiloft kiest!
Foto: Lindsay Madden
Hoe kies je de muziek voor je bruiloft?
Muziek is enorm belangrijk op jullie bruiloft. Er zijn miljoenen nummers, maar hoe kies je de juiste? Wij helpen jullie op weg!
Foto: Bonte Raaf
Trouwkaarten versturen: 8 tips om je op weg te helpen!
Bij het versturen van je trouwkaarten komt nogal wat organisatie kijken. We geven je 8 tips om je op weg te helpen!

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie