De perfecte bedankkaartjes voor jouw bruiloft maak je zo!

Tijdloos, stijlvol en hartelijk. Waar moet je allemaal op letten bij het bestellen en maken van de bedankkaarten? Lees verder en verstuur de perfecte bedankkaartjes!

  • Uitnodigingen en Stationery
  • Editorial
  • Sponsored

Hoewel de trends onder de bruiloften elk seizoen veranderen, blijven sommige elementen jaar na jaar hetzelfde. Ook elementen waar je wellicht van tevoren niet bij stil gestaan hebt… Dit geldt bijvoorbeeld voor de bedankkaartjes.  Tijdloos, stijlvol en hartelijk. Waar moet je allemaal op  letten bij het bestellen en maken van de bedankkaarten? Lees verder en verstuur de perfecte bedankkaartjes!

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Een bedankje voor de aanwezigheid en het cadeau

Of je de bedankkaartjes nu stuurt vanwege de geschenken die je krijgt, of puur als dankbetuiging voor de aanwezigheid van je gasten: het laat zien hoeveel de gasten voor jullie betekenen en wat ze hebben toegevoegd aan jullie bruiloft. Het laat zien dat de gasten een belangrijk deel van jouw leven zijn, en dat je om ze geeft. Soms is de aanwezigheid van een gast het cadeau, en dat is een bedankje waard. Al helemaal wanneer de gast heeft moeten reizen of extra moeite heeft moeten doen om aanwezig te zijn. Vertel hoe blij je was dat de gast aanwezig kon zijn. Als de gast een cadeau heeft gegeven, is het aan te raden een speciaal bedankje te schrijven over het cadeau, de donatie of het geld. Vermijd bedragen, maar vertel hoe blij je bent met het cadeau en wat je er mee gaat doen.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Bestel de bedankkaartjes meteen

Hoewel het misschien overdreven klinkt, is het verstandig je bedankkaartjes meteen te bestellen bij bijvoorbeeld als je de trouwkaarten bestelt. Waarom het handig is de kaarten in één keer te bestellen? Dit vanwege twee redenen. Op deze manier kun je namelijk de huisstijl van de bruiloft meteen toepassen bij de ontwerpen van de kaarten. Zo ben je in één keer klaar en hoef je achteraf niet meer na te denken welke kleuren je ook alweer gebruikte, of welk lettertype je ook alweer had. Ten tweede kun je vaak korting krijgen als je een grote bestelling plaatst. Ook als je het maken van de trouw- en bedankkaarten uitbesteed en een ontwerper de kaarten laat maken, is dit fijn. Zo kan de ontwerper rekening houden met de tijdsplanning. Je kunt de bedankkaarten natuurlijk alleen vooraf bestellen als je een afbeelding gebruikt in plaats van een foto.

Bij KoningKaart heb je keuze uit honderden trouwkaarten in verschillende stijlen, maar hier vind je ook andere kaartjes, zoals: insteek kaartjes, menukaarten én bedankkaarten! Ook kun je hier jouw eigen kaarten ontwerpen, of een ontwerp insturen – hoe handig is dat! Een platform als KoningKaart is ideaal om jullie stationery in één keer te bestellen. Zo weten jullie zeker dat het er én top uit ziet én dat jullie alles compleet hebben.

opslaanFoto: Koningkaart
Foto: Koningkaart

Wil je een foto of een afbeelding?

Als je een foto van je grote dag wilt, als bedankkaartje, overleg dit dan vooraf met de fotograaf. Waarschijnlijk heeft de fotograaf een geweldig idee om originele bedankkaartjes te maken. Ook is de foto van voor het bedankkaartje een foto die je graag sneller wilt ontvangen dan de overige trouwfoto’s. Hier moet de fotograaf dan ook rekening mee houden. Als je een afbeelding of algemene foto gebruikt kun je de kaarten natuurlijk meteen bestellen.

Wanneer versturen?

Bedankkaarten worden gewoonlijk een paar dagen na de grote dag op de post gedaan. Sommige etiquette schrijven voor dat je maximaal één jaar hebt om de bedankkaartjes te versturen maar de meeste etiquette schrijven toch echt een maximaal van 3 maanden voor. Wij vinden het fijn de bedankkaarten zo snel mogelijk te versturen. Zo kun je daarna zonder zorgen beginnen aan je wittebroodsweken.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Bedankkaartjes op de dag zelf

Wat we steeds vaker zien, zijn bedankkaartjes op de bruiloft zelf. Dit is vooral fijn als je na de wedding niet meer wilt nadenken over de bedankkaartjes, of als je een kleiner budget hebt en geen geld wilt uitgeven aan postzegels. Je kunt bedankkaartjes en naamkaartjes in één maken. Zo weten de gasten meteen hun tafel te vinden, en zien ze het lieve bedankkaartje zodra ze gaan zitten. Maar wil je het anders doen, dan kun je de bedankkaartjes bij het dessert serveren, of koppelen aan een goodiebag aan het einde van het feest. Een geweldig afscheid!

Wat voor tekst?

Kort maar krachten, een gedicht, een songtekst, een verhaal, of een throwback? Hoewel een bedankkaartje een traditioneel onderdeel is van de bruiloft, is het niet nodig om formele teksten te gebruiken. Wees niet stijf of onnatuurlijk in het schrijven van de bedankkaartjes. Probeer zo spontaan mogelijk te schrijven, en vraag anders een tekstschrijver of creatieve vriend om je te helpen. Let op dat je de namen van de gasten goed schrijft en vermijdt voorgedrukte teksten. Een handgeschreven kaart is de mooiste manier om te laten zien hoe erg je waardeert dat de gast tijd of geld – of beide! – heeft geïnvesteerd om te vieren dat je je soulmate hebt gevonden.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Wij zijn erg benieuwd naar jullie bedankkaarten! Ben je nog op zoek? Bekijk dan eens de website van Koningkaart voor een groot aanbod kaarten en inspiratie. En vergeet ons niet te volgen op Facebook, Pinterest en Instagram voor meer inspiratie!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Koningkaart Uitnodigingen en Stationery
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!