Tekst voor je trouwkaart opstellen? Zo doe je dat!

Lees hier de handige tips...

  • Uitnodigingen en Stationery
  • Guest-blogger
  • Bruid
  • Bruidegom
  • Gast
  • Nederland

Het uiterlijk van je trouwkaart krijgt doorgaans alle aandacht. En terecht! Je wilt tenslotte een kaart in jouw stijl, een kaart die perfect bij jullie past. Vergeet echter niet dat de tekst op de kaart minstens zo belangrijk is. In de praktijk blijkt dat bruidsparen in al hun enthousiasme vaak een aantal belangrijke details over het hoofd zien. Jammer, want de inhoud van je tekst kan hierdoor soms slordig of onduidelijk overkomen. En dat is natuurlijk wel het laatste dat je wilt!

opslaanFoto: Capture Love via Stijlvolle TrouwkaartenMeer lezen “Foto: Capture Love via Stijlvolle Trouwkaarten”
Foto: Capture Love via Stijlvolle Trouwkaarten

Beperk je tot de belangrijkste informatie

Adverteren

Het formuleren van een goede tekst op je trouwkaart is best een flinke klus. Op een relatief klein oppervlak wil je toch de nodige informatie kwijt. Voorkom een overdaad aan tekst. Een volgepropte kaart is onoverzichtelijk en onduidelijk en komt de uitstraling van de door jou zo zorgvuldig gekozen kaart niet ten goede. Houd altijd het doel van de kaart voor ogen : de informatie zo goed mogelijk aan de ontvanger overbrengen. Maak daarom duidelijke keuzes. Laat overbodige informatie achterwege en beperk je tot de essentie.

De 5 W’s

De tekst op je uitnodiging moet in ieder geval altijd een antwoord geven op de 4 W’s:
Wie? – de namen van het bruidspaar
Wat? – jullie gaan trouwen!
Waar? – vermelding van de locatie van de huwelijksvoltrekking , inzegening, borrel en feest
Wanneer ?– de datum waarop jullie trouwen (inclusief vermelding van tijdstippen)

Optioneel kan je op de kaart ook nog een antwoord geven op de 5e W van Waarom.  Waarom gaan jullie trouwen? Vaak kan je dit verwoorden in een mooi gedichtje of een regel uit een toepasselijke songtekst.

Dit lijkt een open deur, maar geloof me, het komt regelmatig voor dat bruidsparen één van deze belangrijke punten vergeten. Als bruidspaar ben je zelf al zolang met de voorbereidingen van de grote dag bezig, dat veel zaken voor jou vanzelfsprekend zijn geworden. Bedenk echter dat de ontvanger van de uitnodiging helemaal blanco is. Hij/zij weet misschien nog niet eens dat jullie gaan trouwen.

Gebruik  meerdere versies

De ene gast wil je graag voor de hele dag uitnodigen, de andere gast alleen voor een bepaald onderdeel. Om misverstanden te voorkomen, kan je met meerdere versies of extra losse kaartjes werken. Wel goed opletten dat de juiste personen de juiste kaarten krijgen!

Overige informatie

Sommige informatie is wel nuttig voor je gasten, maar niet essentieel voor op je trouwkaart. Laat je ceremoniemeester of weddingplanner deze informatie via een separate brief communiceren. Denk hierbij aan een routebeschrijving, informatie over parkeermogelijkheden, wensen m.b.t. een huwelijkscadeau of het leveren van een bijdrage in de vorm van een speech of liedje.

opslaanFoto: Capture Love via Stijlvolle TrouwkaartenMeer lezen “Foto: Capture Love via Stijlvolle Trouwkaarten”
Foto: Capture Love via Stijlvolle Trouwkaarten

Binnenkort nog meer tips voor je trouwkaart!

Deze post is geschreven door gastblogger Hellen Meijer. Deze creatieve en enthousiaste weddingplanner heeft een grote passie voor het organiseren van themabruiloften. Nieuwsgierig? Bezoek haar website: www.nozza.nl

 

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!