Tekst voor je trouwkaart opstellen? Zo doe je dat!

Het uiterlijk van je trouwkaart krijgt doorgaans alle aandacht. En terecht! Je wilt tenslotte een kaart in jouw stijl, een kaart die perfect bij jullie past. Vergeet echter niet dat de tekst op de kaart minstens zo belangrijk is. In de praktijk blijkt dat bruidsparen in al hun enthousiasme vaak een aantal belangrijke details over het hoofd zien. Jammer, want de inhoud van je tekst kan hierdoor soms slordig of onduidelijk overkomen. En dat is natuurlijk wel het laatste dat je wilt!

Beperk je tot de belangrijkste informatie

Het formuleren van een goede tekst op je trouwkaart is best een flinke klus. Op een relatief klein oppervlak wil je toch de nodige informatie kwijt. Voorkom een overdaad aan tekst. Een volgepropte kaart is onoverzichtelijk en onduidelijk en komt de uitstraling van de door jou zo zorgvuldig gekozen kaart niet ten goede. Houd altijd het doel van de kaart voor ogen : de informatie zo goed mogelijk aan de ontvanger overbrengen. Maak daarom duidelijke keuzes. Laat overbodige informatie achterwege en beperk je tot de essentie.

De 5 W’s

De tekst op je uitnodiging moet in ieder geval altijd een antwoord geven op de 4 W’s:
Wie? – de namen van het bruidspaar
Wat? – jullie gaan trouwen!
Waar? – vermelding van de locatie van de huwelijksvoltrekking , inzegening, borrel en feest
Wanneer ?– de datum waarop jullie trouwen (inclusief vermelding van tijdstippen)

Optioneel kan je op de kaart ook nog een antwoord geven op de 5e W van Waarom.  Waarom gaan jullie trouwen? Vaak kan je dit verwoorden in een mooi gedichtje of een regel uit een toepasselijke songtekst.

Dit lijkt een open deur, maar geloof me, het komt regelmatig voor dat bruidsparen één van deze belangrijke punten vergeten. Als bruidspaar ben je zelf al zolang met de voorbereidingen van de grote dag bezig, dat veel zaken voor jou vanzelfsprekend zijn geworden. Bedenk echter dat de ontvanger van de uitnodiging helemaal blanco is. Hij/zij weet misschien nog niet eens dat jullie gaan trouwen.

Gebruik  meerdere versies

De ene gast wil je graag voor de hele dag uitnodigen, de andere gast alleen voor een bepaald onderdeel. Om misverstanden te voorkomen, kan je met meerdere versies of extra losse kaartjes werken. Wel goed opletten dat de juiste personen de juiste kaarten krijgen!

Overige informatie

Sommige informatie is wel nuttig voor je gasten, maar niet essentieel voor op je trouwkaart. Laat je ceremoniemeester of weddingplanner deze informatie via een separate brief communiceren. Denk hierbij aan een routebeschrijving, informatie over parkeermogelijkheden, wensen m.b.t. een huwelijkscadeau of het leveren van een bijdrage in de vorm van een speech of liedje.

Binnenkort nog meer tips voor je trouwkaart!

Deze post is geschreven door gastblogger Hellen Meijer. Deze creatieve en enthousiaste weddingplanner heeft een grote passie voor het organiseren van themabruiloften. Nieuwsgierig? Bezoek haar website: www.nozza.nl

 

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Laat een bericht achter

Foto: La más mona
Neem deze 5 stappen en word de perfecte gast
Gast zijn op een bruiloft is meer dan alleen opdagen. Het bruidspaar heeft bepaalde verwachtingen en het type bruiloft brengt eisen met zich mee waar jij je als gast op moet voorbereiden. Zorg dat je goed voorbereid bent met deze 5 stappen.
Credits: Fotobelle
Zo wordt het eerste moment een ware droom
Het allereerste moment dat jullie elkaar gaan zien op jullie trouwdag, is een heel bijzonder moment om zoveel verschillende redenen. Wat die redenen zijn kun je lezen in deze blog en daarnaast krijg je tips om dit moment magisch mooi te maken!
Credits: Bruidsfotografie de Kievit Bruiloften
De prachtige Real Wedding van Sherelle en Gertjan!
De bruiloft van Sherelle en Gertjan, 7 maanden na het aanzoek overtrof in ieder geval ook alle verwachtingen. Een fantastische sfeer, veel lachende gezichten en een setting waar je u tegen zegt. Bekijk deze prachtige real wedding van Sherelle en Gertjan.

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie