De bruidskaart: veel meer dan een uitnodiging

Hoe laat jij de gasten weten waar en wanneer jullie bruiloft plaatsvindt? Bij Kaartje2go, de grootste kaartenwebsite van Nederland, kun je zelf, volledig in eigen stijl, je kaart ontwerpen.

  • Uitnodigingen en Stationery
  • Sponsored
  • Nederland

Bij het organiseren van een bruiloft komt een hoop kijken. De locatie, de catering, de bruidsjurk en natuurlijk de gasten. En hoewel we steeds meer in een online wereld leven, en ook de bruiloften met de trends meegaan, is er één traditioneel aspect dat hopelijk nog lang niet verandert: het versturen van de uitnodiging per post. Hoe laat jij de gasten weten waar en wanneer jullie bruiloft plaatsvindt?

De charme van de uitnodiging in de brievenbus is en blijft een romantisch onderdeel in de aanloop naar de bruiloft. En waar je vroeger kon kiezen uit een beperkt aantal kaarten, heeft de moderne techniek toch een klein beetje invloed gehad op deze mooie traditie. Bij Kaartje2go bijvoorbeeld, de grootste kaartenwebsite van Nederland, kun je namelijk zelf je kaart ontwerpen, snel en makkelijk..! Dat scheelt je een hoop gestress in de toch al drukke tijd voor je bruiloft.

1

Een goed begin is het halve werk. En als jij de komst van jullie grote dag met stijl wilt aankondigen, lees dan snel verder. Met behulp van deze tips kan het helemaal niet meer misgaan. Waar moet je allemaal op letten bij het ontwerpen van de bruidskaart?

Wat voor kaart willen jullie sturen?

Bedenk vooraf goed na wat voor soort kaart jullie willen sturen. Enkel de uitnodiging, of ook een ‘save the date’? En komt er na de bruiloft nog een bedankkaart of niet? Willen jullie nog een aparte brief toevoegen aan de uitnodiging, met bijvoorbeeld een routebeschrijving, dresscode, website of wishlist? Dit allemaal moet meegenomen worden in het budget voor de kaarten. Bij Kaartje2go kun je makkelijk een duidelijk overzicht krijgen van de totale kosten, zodat daar geen twijfels over bestaan!

4

Lak of mat, enkel of dubbel en welk formaat?

Bij Kaartje2go heb je veel opties om je trouwkaart te ontwerpen geheel naar eigen smaak. De basisvragen voor de kaart zijn: lak of mat, enkel of dubbel, en vierkant of langwerpig? Voor alles valt wat te zeggen maar uiteindelijk gaat het om jullie smaak. Het belangrijkste is dat jullie er 100% achterstaan, want het is jullie uitnodiging! Wel kun je kijken naar de al bestaande informatie die op de kaart komt. Willen jullie een foto op de kaart printen, en is de foto overdwars genomen? Dan is een langwerpige kaart mooier dan een vierkante. Maak verschillende ontwerpen voor de kaarten, en beslis uiteindelijk welke kaart de ware is. Ben je na veel kijken en vergelijken nog steeds niet zeker van je zaak? Maak een gratis proefdruk om zeker te weten dat dit jullie kaart is!

Taal en details

Hebben jullie een internationale bruiloft met veel buitenlandse gasten? Dan is het goed om na te denken over de taal van de kaart. Jullie zouden een Engelse tekst kunnen toevoegen, of de kaart helemaal in het Engels maken. Maar ook bij een eentalige bruiloft wordt er vaak gebruik gemaakt van Engelse woorden zoals bijvoorbeeld Save the date, dresscode en Mr. en Mrs. Als dit bij jullie bruiloft past is dit zeker een leuke twist.

Ook kunnen jullie nog een persoonlijke tekst toevoegen, zoals een paar zinnen van jullie favo liedje, of een mooi gedicht. Voor meer inspiratie heeft Kaartje2go genoeg romantische teksten.

3

Finishing touch

Check, check, dubbelcheck. Kaartje2go wijst je op de meest gemaakt fouten voordat je verder gaat naar betalen, maar er zijn ook andere kleine details die je soms mist. Let goed op eventuele taalfouten. Zo is jawoord, één woord, en is de officiële spelling cadeau, en niet kado. Is het adres van de feestlocatie correct? En staan de punten en komma’s op de juiste plaats? Het zijn kleine details die je soms over het hoofd kan zien.

Verzenden

Is de kaart klaar en helemaal naar wens? De uitnodigingen worden normaal gesproken ongeveer twee maanden van tevoren verzonden. Houd hier dus rekening mee in de planning.

2

Trends

Hoewel er zeker kaartentrends zijn te zien in bruiloftland, is het altijd goed om rekening te houden met de stijl van je bruiloft. Welke kleuren gebruiken jullie, en wat voor sfeer stralen jullie uit? Klassiek, romantisch, modern, groot of juist intiem?

Trendy en makkelijk toepasbaar is de kunst van lettering. Prachtige handschriften in mooie kleuren sieren de kaart bij deze vorm van kalligrafie. Ook simpele tekeningen van bruidsparen of lekkere taarten zijn steeds vaker terug te zien op de kaarten. Met deze trend is het in één oogopslag duidelijk dat het om een bruiloftsuitnodiging gaat.

Wat is jullie smaak? Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Wat jullie wensen ook zijn, bij kaartje2go vind je gegarandeerd wat jullie zoeken! Veel plezier met het creëren van jullie droomkaart!

Wil jij niks van ons missen? Volg dan onze Facebook pagina!

Auteur: Sherita Jager

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Kaartje2go Uitnodigingen en Stationery
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!