Hoe maak je een save the date kaart?

Het moment is daar: iedereen mag weten dat jullie gaan trouwen. Met een save the date kaart, breng je iedereen ruim op tijd op de hoogte van de trouwdatum. Deze komt goed van pas als jullie de details van de bruiloft nog niet hebben uitgewerkt, maar wel willen dat vrienden en familie de datum vrij kunnen houden in hun agenda. Wij hebben de grootste voordelen en beste tips van leveranciers voor jullie verzameld.

Foto: Silver Lining
Foto: Silver Lining

Agenda

Door een save the date kaartje te sturen kunnen genodigden daar rekening mee houden in hun agenda of een eventuele reis voorbereiden. Dat is voor jullie als bruidspaar erg praktisch bij het organiseren van de bruiloft.

De kaart is anders dan een uitnodiging omdat je nog geen details hoeft te geven. Je kan de kaart al sturen als de datum bekend is en – voor de uitnodiging een absolute no-go – je mag de kaart via de mail sturen. Hebben jullie de locatie al wel bepaald? Dan kan je er natuurlijk voor kiezen om dit al wel te vermelden.

Foto: Silver Lining
Foto: Silver Lining

Leuk! 

Zo’n extra kaartje is natuurlijk ook gewoon extra leuk. Voor de ontvangers wordt het helemaal spannend als de kaart geheel in de stijl van jullie bruiloft is opgemaakt. Zij hebben zo een teaser van wat er komen gaat. In het drukwerk kan je jullie unieke verhaal vertalen waardoor je een persoonlijke tint geeft aan de grote dag.

Foto: Silver Lining
Foto: Silver Lining

Thema

Misschien willen jullie een thema meegeven aan de feestdag die kenmerkend is voor jullie als stel. Loes van Silver Lining adviseert bruidsparen om een unieke kaart te sturen. “Daarmee kunnen we het ‘thema bepalen.” Dat deed zij bijvoorbeeld bij een bruidspaar waarbij de gom een Hollander is en de bruid Spaanse roots heeft. “Zij wilden dit terug laten komen in hun hele stationery.”

Het stel koos daarom voor de themakleur blauw en zij wilden een geïllustreerd bruidspaar plaatsen op het drukwerk. “Speciaal voor hun hebben we een versie gemaakt van het Delfts blauw kussend paartje: met een Spaans meisje en een Hollandse jongen. De kaart heeft de look en feel van een ‘tegeltje’.” Zo’n save the date kaart blijft goed hangen bij de genodigden en door het door te voeren in de gehele stationery zet je echt een persoonlijke stempel op jouw bruiloft.

Foto: Silver Lining
Foto: Silver Lining

Gebruik jullie fantasie

Jullie weten nu wat de voordelen zijn van een save the date kaart zijn en hoe jullie de organisatie hiervan het beste kunnen aanpakken. Onze laatste tip: gebruik je fantasie! Er zijn geen vaste regels voor de save the date kaart dus alles mag. Ga aan de slag met foto’s, illustraties, gedichten of vermeld een blog. Via die weg kunnen jullie ontvangers op de hoogte houden van de voorbereidingen van de bruiloft. Extra persoonlijk!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Wanneer verstuur je hem?

Een save the date kaart kan je al ver voor de bruiloft sturen. Meestal volgt zes tot acht weken later de officiële uitnodiging. Een save the date kaart kan heel handig zijn als jullie bruiloft in een vakantieperiode valt of wanneer jullie in het buitenland trouwen. Of misschien plannen jullie wel een winterse bruiloft rond de feestdagen. Het is handig om mensen dan op de hoogte te brengen, aangezien dit drukke tijden zijn voor iedereen.

Foto: Silver Lining
Foto: Silver Lining

Hebben jullie na het lezen van deze tips ook zoveel zin om een ‘save the date’ kaart te versturen? Neem dan een kijk in onze database met de beste trouwkaartenleveranciers. En zijn jullie nog op zoek naar een trouwlocatie? Bekijk hier dan de beste uit Amsterdam, Groningen en Friesland en houd Zankyou in de gaten voor meer!

Wil jij niks van ons missen? Volg ons dan op Facebook en Instagram!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Laat een bericht achter

Een stijlvolle en gezellige kindertafel maak je zo!
Een stijlvolle en gezellige kindertafel maak je zo!
Kinderen op de bruiloft zorgen vaak voor wat zenuwen. Dit is vaak omdat de bruid en bruidegom bang zijn dat kinderen -onder andere- tijdens het diner zich gaan vervelen. Met onze tips hoef je je daar geen zorgen meer over te maken! Het diner is ook voor de kinderen een festijn als je onze tips opvolgt!
Maak kennis met de nieuwste trend voor de bruidegom: grooming!
Maak kennis met de nieuwste trend voor de bruidegom: grooming!
Wij zijn altijd op de hoogte van de nieuwste trends en deze keer viel ons oog op een trend voor onze mannen. Grooming is de opkomende trend voor de bruidegom van 2018!
Foto: Shutterstock
Hoe kies je een bruidsboeket?
Je moet natuurlijk wel een mooi bruidsboeket de lucht in gooien aan het einde van je grote dag. Lees hier de tips voor het vinden van het perfecte bruidsboeket!

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie