Alternatief gastenboek voor de bruiloft met onze 10 tips!

Vergeet het gastenboek voor op je bruiloft niet toe te voegen, want er zijn waanzinnig veel leuke ideeën voor een alternatief gastenboek voor de bruiloft!

Alternatief gastenboek voor de bruiloft met onze 10 tips!
Foto: Wedding Tree & What a Wonderful Wedding
  • Uitnodigingen en Stationery
  • Adviseren
  • Gast

Een blijvende herinnering van al jullie gasten die aanwezig waren op jullie bruiloft. Dat is wat je wilt. Wat je vast niet wilt, is een saaie opsomming van “gefeliciteerd met, groetjes, liefs van en veel geluk” in een standaard gastenboek.

Adverteren

Er zijn tegenwoordig zoveel te gekke, hippe, alternatieve, lieve, leuke en mooie alternatieven voor een gastenboek voor de bruiloft. We geven je tips en tricks voor zowel inspiratie in woord, in beeld of in symboliek. Lees met ons mee en bepaal jouw voorkeur!

opslaanFotobelle
Foto: Fotobelle

Voordat je begint

– Maak een rekensom van het aantal gasten dat je verwacht aan de hand van je gastenlijst. Je weet dan hoe groot of hoe klein het “gastenboek” kan worden.
– Bepaal het moment op de dag/de avond.
– Zorg voor een mooie plek en voldoende ruimte op de trouwlocatie én die opvalt voor je gasten.
– Laat bij voorkeur iemand jullie gasten even een uitleg geven.
– Denk na hoeveel tijd het ongeveer het achterlaten van een gastbijdrage in beslag neemt en vermijd een lange wachtrij, laat je ceremoniemeester eventueel doseren.

Wensboom met een mooie spreuk

Een wensboom is er in allerlei vormen, maten, soorten en kleuren. Je kunt een wensboom kant en klaar kopen bij Weddingdeco.nl. Bij deze inspirerende website kun je de wensboom ook laten maken in de kleuren die jullie mooi vinden en deze laten bekleden met een kleine persoonlijke wens of spreuk van je gasten. De wensbriefjes kun je kant en klaar kopen en in leuke vormen: o.a. vlinders, hartjes, letters en rozen. Je kunt ze ook zelf maken, ontwerpen en in die vorm knippen.

opslaanSuegraphy Photography
Foto: Suegraphy Photography

Wensboom met een persoonlijk cadeautje

Ben je meer van de symboliek, dan kan je kiezen voor een wensboom waarin gasten een klein cadeautje hangen. Je kunt je gasten bij de uitnodiging voor de bruiloft een klein zakje meesturen en hen vragen daarin een klein cadeautje in te doen. Op jullie bruiloft kunnen zij dan zelf dat cadeautje in de boom hangen. Dat wordt een prachtig, kleurrijk en uniek geheel!

opslaan
Foto: Shutterstock

Vingerafdruk

Zo leuk: een wensboom met vingerafdrukken van je gasten. Je kunt ze kant-en-klaar kopen bij Weddingdeco.nl of zelf maken in je eigen kleuren of logo. Je gast maakt in inkt, de kleuren kies je zelf, een afdruk van zijn vinger en drukt deze in de boom met of zonder naam. Je kunt zelfs ook nog een verdeling maken in mooie kleuren. Bijvoorbeeld rood voor je familie, blauw voor je vrienden, groen voor je collega’s. Het resultaat is een supervrolijke wensboom met een heleboel kleurtjes.

opslaan
Foto: Wedding Tree

Inspirerende stenen

Wat ook een ontzettend origineel idee is: wensen, tekeningen of spreuken plaatsen op mooie stenen. Behalve dat dit een leuke decoratie is in huis, ben je er in ieder geval van verzekerd dat jullie ‘gastenboek‘ nooit vergaat en gemakkelijk mee te nemen is mocht je gaan verhuizen. Leuk om stenen in de wasbak van het toilet te leggen (denk dan wel aan een watervaste stift), in een grote glazen schaal of plaats de stenen in de hoek van jullie tuin. Ook een leuk decoratie-item wat te vinden is bij Weddingdeco.nl!

opslaanTrouw Trendy
Foto: Trouw Trendy
opslaanTrouw Trendy
Foto: Trouw Trendy

Beeld

Vind je beeld eigenlijk veel leuker dan een geschreven wens of spreuk, kies er dan voor om originele foto’s te laten maken. Bij fotohokje kan je van elke gast een leuke of (te) gekke polaroid foto laten maken. Je kunt je gast bijvoorbeeld laten kiezen uit leuke accessoires zoals een gekke bril, een pruik, een stola: you name it! Daarmee geef je een extra feestelijke touch. Al die foto’s tesamen in een boek of in een schilderij zijn een superleuke herinnering aan jullie huwelijk.

opslaanTrouw Trendy
Foto: Trouw Trendy

Foto van jullie samen

Kies een topfoto uit van jullie verlovingstijd, pre-weddingshoot of dé weddingshoot. Vergroot deze uit en kies een prachtige lijst uit. Laat je gasten hun namen zetten op deze foto. Je kunt de foto voorzien van een beschermlaagje en ta-da: je hebt een prachtig en persoonlijk schilderij die je op een prominente plek in huis kunt hangen.

opslaanMeral Soydas Photography
Foto: Meral Soydas Photography

Beeld en geluid

Wil je geen foto, maar bewegende en vrolijke beelden, kies dan voor een ingesproken boodschap van je gasten. Plaats een videozuil van Bruiloftzuil op een strategische plek en laat je gasten zwaaien, dansen, zingen en vooral happy vibes achterlaten. Hoe leuk is het om ‘later’ samen te genieten van al die enorm leuke filmpjes van jullie dierbaren.

opslaan
Foto: Bruiloftzuil.nl

Meubelstuk

Ben je creatief, beetje artistiek en/of eigenzinnig? Heb je nog ergens een leuk op te knappen meubelstuk staan, een oude schommelstoel, een kast, een houten of ijzeren tuin bank? Hoe cool is het om je gasten iets te laten graveren in het hout of te laten schilderen op een kast. Stel je voor hoe bijzonder het is om zo’n pronkstuk in huis te hebben als aandenken aan jullie mooiste dag.

opslaan
Foto: Shutterstock

Traditioneel, toch een gastenboek

Kies je toch liever voor een traditioneel gastenboek dan kan je ook daarin creatief zijn. Leg kleurstiften, glitters en stickers neer in plaats van een pen. Je kunt je gasten ook vragen een vraag over jullie te beantwoorden (bijvoorbeeld een herinnering aan jullie) in plaats van een felicitatie op te schrijven.

opslaanFotosolo Bruidsfotografie
Foto: Fotosolo Bruidsfotografie

Waanzinnig veel leuke ideeën waarvan wij hopen dat het jullie heeft geïnspireerd. Ontdek samen met je aanstaande wat het beste bij jullie past en welke persoonlijke touch jullie aan jullie gastenboek willen geven. Laat ons weten waar jullie voor gaan! Wil je graag nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook de creatieve mogelijkheden dat je met spiegels kunt doen of ontdek nog meer ideeën voor een origineel gastenboek!

Meer inspiratie opdoen voor de bruiloft? Lees dan ook:

 

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Fotosolo Trouwfotografen
Trouw Trendy Trouwfotografen
Bruiloftzuil Decoratie verhuur
Dario Endara Photography Trouwfotografen
Theway2yourwedding Weddingplanners
FotoBelle Trouwfotografen
Meral Soydas Photography Trouwfotografen
SUEGRAPHY Trouwfotografen
Weddingdeco.nl Decoratie & Styling
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!