Waarom moet ik een save the date kaart versturen? Wij hebben het antwoord!

Je wil er natuurlijk zeker van zijn dat iedereen die je op de mooiste dag van je leven om je heen wil hebben, er ook daadwerkelijk is. Iedereen! Dus ook je familie in het buitenland, vrienden die aan de andere kant van het land wonen en de vriendinnen die nooit makkelijk vrij krijgen op het werk. Maar is een uitnodiging daarvoor niet genoeg? We krijgen vaak te vraag waarom je een save the date kaartje moet sturen, wat precies het verschil is tussen een uitnodiging en zo’n save the date kaart en wanneer je dat dan precies moet doen. We vroegen het aan leverancier Koningkaart.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

In Amerika zie je de save the date kaarten al veel langer. In Nederland worden de kaartjes ieder jaar weer populairder. Waarom? De naam verklapt het al een beetje: houd de datum vrij! Dat is waarom je de save the date kaarten de deur uit doet. Dit doe je dan ook ruim van tevoren, Koningkaart raadt aan om minstens zes maanden voor de grote dag te doen!. Je gasten kunnen dan op tijd vrij vragen op werk, op school of andere verplichtingen die ze misschien hebben. Zeker als je van plan bent te trouwen in de zomer is het belangrijk dat je een save the date kaart verstuurd. Het is natuurlijk zonde als de helft van je gasten op het strand in Spanje ligt als jij trouwt!

Foto: Koningkaart
Foto: Koningkaart

Als je zelf in het buitenland bent op je trouwdag, omdat je hebt besloten het ja-woord in een ander land te geven, dan móet je eigenlijk wel een save the date kaart versturen. Je gasten moeten dan namelijk meer voorbereidingen treffen en meestal meerdere dagen vrij nemen. Maar eigenlijk is het altijd handig zo’n kaartje te versturen. In een tijd waarin iedereen het altijd druk heeft, is het voor al je gasten fijn om de datum alvast in hun agenda te blokkeren. Het verschil met de uitnodiging is dat echt nog niet alle puntjes op de i hoeven te staan voor je bruiloft. Je vindt op deze kaartjes dan ook alleen de datum. Op de latere uitnodiging zet je ook de tijd, locatie en bijvoorbeeld de dresscode.

Foto: Koningkaart
Foto: Koningkaart

In de stijl van de bruiloft

Het is het natuurlijk veel specialer om de trouwdatum op deze manier aan je gasten bekend te maken dan via een appje bijvoorbeeld. Want hoe leuk het is altijd om zelf een kaartje te krijgen! En hoe vaak krijg jij er nog eentje in de bus? Precies! Een save the date kaartje kunnen de mensen van wie je houdt bovendien echt vasthouden en zelfs trots op het dressoir zetten. Alhoewel je dus echt nog niet de puntjes op de i hoeft te zetten, is het daarom wel leuk om alle kaarten omtrent je bruiloft in één stijl te hebben. Misschien wel het thema van je bruiloft! Een save the date kaart is een geweldige manier om de stijl van de rest van jullie bruiloft al een beetje te laten doorschemeren.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Wil je er ook zeker van zijn dat je favoriete mensen er op je bruiloft bij kunnen zijn? Neem dan contact op met Koningkaart! Via de website van Koningkaart vind je de Save the Date kaart van jullie dromen, of kun je deze gemakkelijk helemaal zelf ontwerpen!

Vergeet ons niet te volgen op Facebook, Instagram en Pinterest voor meer van dit soort tips en inspiratie.

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Laat een bericht achter

Hoe kies je de uitnodigingen voor de bruiloft? Wij helpen je in 5 stappen!
Hoe kies je de uitnodigingen voor de bruiloft? Wij helpen je in 5 stappen!
Vinden jullie het lastig om de perfecte uitnodiging voor de bruiloft te kiezen? Geen stress! Met deze 5 stappen hebben jullie binnen no time de uitnodiging van jullie dromen gevonden!
Foto: Platimo Fotografie
20 vragen die je zeker moet stellen tijdens het zoeken van een trouwlocatie!
Er komt zo veel kijken bij het regelen van een locatie dat het gemakkelijk is om een vraag over het hoofd te zien. Daarom hebben wij een lijst met 20 belangrijke vragen voor jou opgesteld.
Foto: Shutterstock
Trouwkaarten uitkiezen en versturen doe je zo!
Trouwkaarten versturen lijkt een eitje, maar er komt stiekem meer bij kijken dan je in de eerste instantie denkt. Hier lees je alles waar je aan moet denken als je bezig bent met het versturen van jouw trouwkaarten.

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie