Change the date: een nieuwe trouwdatum kondig je zo aan!

Change-the-date kaartjes zijn alles wat je nodig hebt om de nieuwe trouwdatum aan te kondigen. Wij helpen je graag verder.

Change the date: een nieuwe trouwdatum kondig je zo aan!
Foto: Leintjes.nl
  • Uitnodigingen en Stationery
  • Adviseren
  • Save-the-date

Het zijn onvoorspelbare tijden: Door COVID-19 en de beslissingen van het kabinet waarbij een verbod op groeperingen is gekomen, zijn veel bruidsparen genoodzaakt hun bruiloft te verzetten en dit komt als een harde klap voor ons allemaal. Wij van Zankyou kunnen ons voorstellen dat het voelt alsof je in een zwart gat valt en willen je daarom zoveel mogelijk helpen waar wij dat kunnen. In dit artikel geven wij je tips over het communiceren van een nieuwe trouwdatum aan jullie gasten en het versturen van een change the date kaart!

Wanneer verstuur je een change-the-date kaartje? 

Een change-the-date kaart verstuur je volgens Marjolein van Leintjes.nl wanneer:

  • Je de trouwkaart al verstuurd hebt
  • Je de trouwkaart al wel besteld hebt maar nog niet verstuurd
  • Je al een save the date hebt gestuurd
  • Je nog geen kaarten hebt besteld en je bruiloft gaat niet door en wordt (deels) verzet
  • Je nog geen kaarten hebt besteld en je bruiloft gaat niet door en hebt nog geen nieuwe datum

Geldt dit voor jou? Dan hebben wij de informatie die jij zoekt in dit artikel samengevat!

Begin bij het begin 

Adverteren

Zoals je zelf weet zijn er enorm veel partijen geboeid bij de planning van jullie bruiloft. De eerste stap die moet worden gezet is dat jullie in contact komen met hen en samen op zoek gaan naar een nieuwe trouwdatum. Neem hiervoor zo snel mogelijk contact op met jullie weddingplanner en alle trouwleveranciers.

Verder lezen: 5 handige tips bij het verplaatsen van jullie trouwdatum.

Breng familie en vrienden op de hoogte 

Als je naar de gastenlijst kijkt zie je dat er een paar mensen toch belangrijker zijn dan anderen. Hieronder valt je naaste familie en beste vrienden. Het is belangrijk om hen zo snel mogelijk op de hoogte van de nieuwe trouwdatum te brengen, aangezien je hen het liefste naast je hebt staan op de dag zelf. Sommigen zullen er zelfs voor kiezen om met hen te overleggen wanneer de nieuwe trouwdatum plaatsvindt, de keuze hiervoor is geheel aan jullie.

Change-the-date kaartjes 

Nadat je in contact bent geweest met je naaste familie en beste vrienden wordt het tijd om de rest van de gastenlijst op de hoogte te brengen. Het zou goed kunnen dat veel gasten al een vermoeden hebben dat de bruiloft gecanceld wordt, maar het is toch goed om ze nog formeel op de hoogte te brengen en hierbij ook de nieuwe datum te vermelden.

Als je dan toch bezig bent kun je er net zo goed iets moois van maken! Dit doe je door middel van change-the-date kaartjes die je maakt in de stijl van jullie bruiloft. We raden je aan ze zo snel mogelijk op de bus te doen, aangezien je zo meer kans hebt dat iedereen aanwezig kan zijn. De RSVP kunnen de gasten makkelijk en snel via jullie eigen trouwsite doen.

Dit staat er op een change-the-date kaartje

Als je eenmaal aan de slag gaat met zo een change-the-date kaartje is het ook handig om te weten wat hierop moet komen te staan, daarom vroegen wij Marjolein van Leintjes.nl om hulp. Zo moet je de nieuwe datum vermelden, of wanneer je nog geen datum hebt, dit vermelden. Omschrijf ook de reden dat jullie de bruiloft verzetten en vertel hierbij wat er zal veranderen. Vermeld het wanneer de tijden van de nieuwe dag gelijk zijn aan die van jullie initiële dag, zo voorkom je dat gasten de trouwuitnodiging weggooien. Als jij je gasten al hebt laten rsvp-en is het verstandig om ook een nieuwe RSVP-datum te noemen, zodat jullie hiermee niet in de knoop komen en last but not least, vermeld jullie namen en adres.

Marjolein van Leintjes.nl weet alles van trouwkaarten en helpt jullie graag bij het maken van een change-the-date kaartje. Bij Leintjes.nl geven ze jou de kans om je eigen, stijlvolle trouwkaart te ontwerpen – of dit nou gaat om een change-the-date kaart, de trouwuitnodiging zelf of de menukaart: ze zijn hier van alle markten thuis! Ze begeleiden je met alle liefde in het proces naar de trouwkaart en huisstijl die perfect bij jullie past. Neem eens een kijkje op de website om te zien wat jullie mogelijkheden zijn!

opslaan
Credits: Leintjes.nl

Digitale change the date 

Naast het versturen van een offline change-the-date kaartje kunnen jullie er uiteraard ook voor kiezen om de nieuwe trouwdatum online aan de gasten door te geven. Door middel van een simpel mailtje is dit zo gepiept en weten jullie gasten hoe het zit. Dit is zeker een optie voor bruidsparen die ervan houden om het simpel en makkelijk af te handelen.

Afhangend van jullie voorkeur kun je ervoor kiezen om de kaart offline of online te versturen. Mocht je ervoor kiezen om er wederom een feestlijk tintje aan te geven, dan raden wij je aan contact op te nemen met Leintjes.nl, zij weten alles van trouwkaarten af en helpen je graag verder.

Verder willen wij iedereen die door de huidige stiuatie genoodzaakt is om de bruiloft uit te stellen heel veel sterkte wensen. Blijf positief en houdt vast aan het idee dat jullie elkaar op een dag het jawoord zullen geven!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Leintjes.nl Uitnodigingen en Stationery
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!