RSVP op je trouwkaart: Waarom is dat belangrijk?

RSVP op je trouwkaart: Waarom is dat belangrijk?

RSVP is een afkorting van de Franse zin, répondez s'il vous plaît, en betekent iets als ‘graag antwoorden.’ Waarom is het noodzakelijk deze belangrijke vraag te stellen in de uitnodiging?

RSVP op je trouwkaart: Waarom is dat belangrijk?
  • Uitnodigingen en Stationery
  • Aanbeveling
  • Sponsored

De uitnodigingen voor jouw bruiloft gaan zo’n zes tot acht weken voor de bruiloft de deur uit. Een belangrijk onderdeel van de uitnodiging is de RSVP. Wat is het en waarom is het noodzakelijk deze belangrijke vraag te stellen?

opslaanFoto: Letter and Vine
Foto: Letter and Vine

Wat is RSVP?

RSVP is een afkorting van de Franse zin, répondez s’il vous plaît, en betekent iets als ‘graag antwoord.’ In het Nederlands zou je A.A.U.B. – Antwoord, alstublieft – , kunnen gebruiken, maar het Frans klinkt gewoon nèt wat leuker. Met de RSVP vraag je je gasten om jullie te laten weten of ze aanwezig zullen zijn, of niet. RSVP betekent dat je dus reageert als je niet aanwezig kunt zijn, maar ook als je wél aanwezig kunt zijn. Het is voor jouw bruiloft erg belangrijk om te weten wie er allemaal komen. Zodra je het definitieve aantal gasten weet kun je namelijk de laatste details regelen.

opslaanFoto: Letter and Vine
Foto: Letter and Vine

Wanneer is de uiterlijke datum om te RSVP’en?

Zet de RSVP deadline twee tot vier weken vóór de huwelijksdatum. Willen jullie graag RSVP’s met handgeschreven kalligrafie? Dan raadt Letter and Vine jullie aan om tenminste vier weken van tevoren contact op te nemen met het bedrijf wat de kaarten maakt. Lees hier waarom jullie trouwkaarten nog mooier worden met kalligrafie! In het ideale geval reageren de gasten zodra ze de uitnodiging hebben ontvangen, en kun je de definitieve lijst al eerder doorgeven. De deadline geeft je als uiterlijke datum nog steeds genoeg tijd om de gasten die nog geen antwoord hebben gegeven te benaderen, de definitieve lijst door te geven aan de cateraars, en de laatste details van de tafelsetting, centerpieces en andere decoraties af te ronden. Als er veel gasten uiteindelijk niet kunnen komen, zou je ook nog nieuwe gasten kunnen uitnodigen die de gastenlijst nét niet haalden.

opslaanFoto: Letter and Vine
Foto: Letter and Vine

RSVP per post of digitaal?

Per post – Van oorsprong werd de apart bijgevoegde RSVP-kaart terug gestuurd per post. Dit is vandaag de dag natuurlijk niet meer nodig, hoewel het wel leuk is. De RSVP.-kaart zit apart bij de uitnodiging, samen met een envelop om hem op te sturen. De enveloppen voor de RSVP-kaarten zijn voorgeprint. Jullie adres staat er dus al op, en het is ook gebruikelijk om de postzegel bij te voegen. 

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Digitaal – Hoewel wij altijd wel fan zijn van bijzondere tradities op bruiloften, is het voor de RSVP toch wel héél handig dat het antwoord online doorgegeven kan worden. Er is namelijk altijd een kleine kans dat de post niet aankomt, en de aanwezigheid per post doorgeven is bovendien extra werk voor zowel de gast als voor jullie. De kaart moet namelijk ingevuld en verstuurd worden – extra werk voor de gast. Als de bevestiging bij jou binnenkomt moet jij de gegevens weer verwerken – en dit doe je toch vaak op de computer, of zelfs online – extra werk voor jou. Het is daarom geen gek idee om de RSVP digitaal te ontvangen. De RSVP kan op verschillende manieren online worden doorgeven. Hoe meer opties je aanbiedt, hoe groter de kans is dat je gasten snel reageren. Zet op de kaart verschillende contactmethodes, of vraag om één specifieke contactmethode. Je kunt vragen of de gasten een e-mail sturen naar een speciaal e-mailadres, ze hun aanwezigheid laten invullen op jouw bruiloftsite, of eventueel vragen je een Whatsappje te sturen. Of gebruik de Zankyou app en ontvang de RSVP reacties voor jouw bruiloft van je gasten gemakkelijk online op de mobiele telefoon.

opslaanFoto: Letter and Vine
Foto: Letter and Vine

Leuke extra’s om toe te voegen

De soorten RSVP -kaarten zijn eindeloos. De kaart kan helemaal in de stijl van jouw bruiloft worden gemaakt. Je kunt kiezen voor een formele RSVP-kaart met de traditionele aanhef, maar ook gaan voor gepersonaliseerde checkboxen met grappige teksten als ‘Ja, ik zou dit voor geen goud willen missen’, of ‘Nee, ik proost op afstand voor jullie!’ Je kunt ook extra’s toevoegen als het menu. Als je op jouw bruiloft een keuzemenu hebt, is het voor de cateraar handig als de gasten alvast hun voorkeur doorgeven. Dit scheelt tijd, dat weer op andere leuke manieren besteedt kan worden. Als het menu nog niet definitief is, kun je de gasten laten aangeven of ze vis, vlees of vegetarisch eten willen. Een andere leuke optie om toe te voegen op jouw RSVP, is bijvoorbeeld een verzoeknummer voor tijdens het feest. Je kunt het zo gek niet bedenken, alles is mogelijk!

opslaanFoto: Letter and Vine
Foto: Letter and Vine

Zijn jullie nog op zoek naar iemand die de prachtige kaarten kan maken? Neem dan contact op met Letter and Vine! Zij verzorgen prachtige handgeschreven kaarten. Op welke manier wil jij je gasten vragen hun aanwezigheid te bevestigen? Laat het ons weten, en volg ons op Facebook, Pinterest en InstagramNog op zoek naar iemand die jullie trouwkaarten verzorgd? Neem dan een kijkje bij de besten uit Noord-Holland! Benieuwd wat trouwkaarten kosten? Dat kan je hier lezen.

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Letter and Vine Uitnodigingen en Stationery

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!