Trouwkaarten versturen: 5 tips om je op weg te helpen!

Je gaat trouwen. De grote dag nadert en het wordt onderhand tijd voor het uitzoeken en versturen van de trouwkaarten.  Hier een aantal praktische tips om je op weg te helpen.

Credits: Zwart Fotografie
Credits: Zwart Fotografie

1. Planning

Het lijkt misschien een simpele klus: het uitnodigen van vrienden en familie voor jullie bruiloft. Maar het opstellen van de gastenlijst, het nalopen van alle adressen, het uitzoeken van een mooie kaart en zorgen dat alle uitnodigingen op tijd op de bus gaan, kan langer duren dan je denkt. Begin dus op tijd met het maken van een planning. houd hierbij rekening met de levertijd voor de trouwkaarten en plan wat extra tijd in voor het corrigeren van foutjes en het uitnodigen van eventuele over het hoofd geziene gasten.

Credits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

2. Timing van versturen trouwkaarten

Al is het aan te raden om ruim op tijd te beginnen met het nadenken over de uitnodigingen, hoeven deze pas zo’n 8 weken voor de huwelijksdag daadwerkelijk verstuurd te worden. Doe je dit eerder, dan is de kans groter dat gasten de trouwkaart ergens kwijtraken. Trouw je in een drukke (vakantie)periode, dan is het een goed idee om een aantal maanden van tevoren ‘Save the Date’ kaartjes te versturen. Dit is een informeel kaartje met daarop alleen de aankondiging dat jullie op een bepaalde datum gaan trouwen, en stelt genodigden in staat om deze datum vrij te houden.

3. Informatie op de trouwkaart

Voor het ontwerpen van de uitnodigingen is het een goed idee om een checklist te maken met alle benodigde informatie. Wat er in ieder geval op de trouwkaart moet komen te staan is het volgende:

– De namen van het bruidspaar
– De namen van de geadresseerden (wil je de gast in kwestie de mogelijkheid geven om iemand mee te nemen, schrijf dan ‘Julia Beckers en gast’).
– De datum
– De locatie waar de huwelijksceremonie plaats zal vinden

Credits: Erwin Beckers Fotografie
Credits: Erwin Beckers Fotografie Bruidsfotografie

In een apart briefje kunnen verdere details opgenomen worden over de locatie, de aanvangstijd, en de eventuele dresscode. Voor diegenen die na afloop van de plechtigheid uitgenodigd zijn voor het feest sluit je ook hierover de gegevens bij. Heb je een website voor je bruiloft, vergeet dan niet om het adres hiervan onderaan de trouwkaart te zetten.

Ten slotte vraag je genodigden of ze kunnen bevestigen of ze er daadwerkelijk zullen zijn, en vermeld je de manier waarop ze dit kunnen doen. Vraag gasten om uiterlijk twee weken voor de bruiloft te r.s.v.p.-en; zo hebben jullie ruim de tijd om het definitieve gastenaantal te bevestigen voor de locatie en de catering.

4. De stijl van de trouwkaart

Al is het belangrijk om te zorgen dat de trouwkaarten alle benodigde informatie bevatten, zolang dit het geval is kun je zo creatief zijn als je wilt met het ontwerp. Hierbij is het natuurlijk mooi om de uitnodigingen overeen te laten komen met de stijl van de bruiloft, zodat gasten een goed idee krijgen van wat ze kunnen verwachten. Bij verschillende online drukwerkleveranciers kun je via een online programma een passende uitnodiging maken die overeenkomt met jullie stijl. Ook zijn er genoeg andere mogelijkheden voor een originele trouwkaart die net even een ander tintje geeft aan jullie bruiloft.

5.  Bedankkaartjes toevoegen

Wanneer je de trouwkaarten bestelt is het geen slecht idee om hierbij tegelijkertijd bijpassende bedankkaartjes te bestellen. Deze stuur je zo’n twee weken na de bruiloft om alle gasten te bedanken voor hun komst.

Credits: Trouw Trendy
Credits: Trouw Trendy

Heb jij de trouwkaarten voor je bruiloft al besteld of ben je er nog niet helemaal uit? Schrijf een reactie onder dit bericht of op Facebook! Fotocredits: Poobies

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? Dan kunt u het delen

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Meer informatie