Trouwkaarten versturen: 8 tips om je op weg te helpen!

Bij het versturen van je trouwkaarten komt nogal wat organisatie kijken. We geven je 8 tips om je op weg te helpen!

Trouwkaarten versturen: 8 tips om je op weg te helpen!
Foto: Shutterstock
  • Uitnodigingen en Stationery
  • Adviseren
  • Save-the-date
  • Bruidspaar

Je gaat trouwen. De grote dag nadert en het wordt onderhand tijd voor het uitzoeken en versturen van de trouwkaarten. Eerder vertelden we je al de voordelen van een save the date kaart en nu hebben we een paar praktische tips om je op weg te helpen met de uitnodigingen, 8 om precies te zijn!

opslaanFoto: Bonte Raaf
Foto: Bonte Raaf

1. Planning

Adverteren

Het lijkt misschien een simpele klus: het uitnodigen van vrienden en familie voor jullie bruiloft. Maar het opstellen van de gastenlijst, het nalopen van alle adressen, het uitzoeken van een mooie kaart en zorgen dat alle uitnodigingen op tijd op de bus gaan, kan langer duren dan je denkt. Begin dus op tijd met het maken van een planning. houd hierbij rekening met de levertijd voor de trouwkaarten en plan wat extra tijd in voor het corrigeren van foutjes en het uitnodigen van eventuele over het hoofd geziene gasten.

2. Timing van versturen trouwkaarten

Hoewel wij je aanraden op tijd te beginnen met het nadenken over de uitnodigingen, hoeven deze pas zo’n acht weken voor je trouwdag daadwerkelijk verstuurd te worden. Doe je dit eerder, dan is de kans groter dat gasten de trouwkaart ergens kwijtraken. Trouw je in een drukke (vakantie)periode, dan is het een goed idee om een aantal maanden van tevoren ‘Save the Date’ kaartjes te versturen. Dit is een informeel kaartje met daarop alleen de aankondiging dat jullie op een bepaalde datum gaan trouwen, en stelt genodigden in staat om deze datum vrij te houden.

opslaanFoto: Locomix
Foto: LocoMix

3. Informatie op de trouwkaart

Voor het ontwerpen van de uitnodigingen is het een goed idee om een checklist te maken met alle benodigde informatie. Wat er in ieder geval op de trouwkaart moet komen te staan is het volgende:

– De namen van het bruidspaar
– De namen van de geadresseerden
– De datum
– De locatie waar de huwelijksceremonie plaats zal vinden

Bovenstaande aspecten moeten sowieso op de kaart verwerkt worden, maar het is handig om nog wat extra informatie toe te voegen. Verdere details zoals de eventuele dresscode kunnen in een apart briefje worden opgenomen. Chantal van Bonte Raaf tipt om duidelijk te zijn over ‘plus ones’ en kinderen, zo voorkom je de aanwezigheid van gasten waar eigenlijk geen ruimte voor is. Je kunt hiervoor altijd gebruik maken van een los insteekkaartje. Iets wat je ook zeker niet mag vergeten is het vermelden van de link van jullie eigen trouwwebsite. Deze maak je gemakkelijk op Zankyou.nl en hiermee maak je het nog leuker om je dag te plannen!

opslaanFoto: Locomix
Foto: LocoMix

4. De stijl van de trouwkaart

Het is leuk om de stijl van de trouwkaart overeen te laten komen met de stijl van jullie bruiloft, zo krijgen de gasten alvast een goed voorproefje van wat zij kunnen verwachten!  Bij verschillende online drukwerkleveranciers kun je via een online programma gemakkelijk een passende uitnodiging maken. Bij Tadaaz kunnen jullie kiezen uit een groot aanbod drukwerk om jullie mooiste dag te plannen! Verbluf je gasten door bijvoorbeeld de menukaarten af te stemmen op de trouwkaaten! Tadaaz vindt het vooral belangrijk dat de kaarten overeenkomen met jullie eigen stijl.

opslaanFoto: Tadaaz
Foto: Tadaaz

5. Kies voor iets origineels!

Wil je jouw uitnodiging eruit laten springen? Kies dan voor iets origineels! Chantal van Bonte Raaf komt met het leuke idee om jullie eigen trouwlogo te ontwerpen. Dit kan bestaan uit jullie initialen en de trouwdatum. Dit trouwlogo kunnen jullie terug laten komen in de uitnodiging, maar ook op de bruidstaart, in jullie gastenboek of als drijvende foto’s in champagneglazen. Zijn jullie nou echt op zoek naar een unieke uitnodiging? Dan stelt Chantal de trouwkaart op groeipapier voor. Deze kaart – of een deel daarvan – kan geplant worden na ontvangst en zo blijft jullie liefde letterlijk groeien!

opslaanFoto: Bonte Raaf
Foto: Bonte Raaf

6. Laat ze controleren

Aangezien de uitnodiging één van de eerste dingen zijn die jouw gasten zien over je bruiloft, wil je natuurlijk dat je hier een goede indruk mee maakt. Het zou dan ook doodzonde zijn als jouw uitnodigingen spelfouten bevatten. Helaas zien we het vaak genoeg dat dit wel gebeurt en daarom tipt Susan van LocoMix om de uitnodigingen te laten controleren door een fris paar ogen voor zij verstuurd worden, bijvoorbeeld door de ceremoniemeester.

7. Denk aan de postzegels

De meeste uitnodigingen zijn zwaarder dan een simpele postkaart. Het kan daarom zo zijn dat je meerdere postzegels op één uitnodiging moet plakken. Aangezien dit niet altijd het geval is tipt Susan van LocoMix je hier goed over te laten informeren. Zo voorkom je teleurstellingen bij het op de post doen van de uitnodigingen.

Postzegels worden helaas ook steeds duurder en omdat dit het geval is tipt Chantal van Bonte Raaf om jullie postzegels alvast in huis te halen. Per 1 januari zal de prijs van de postzegel namelijk, net als voorgaande jaren, met 5 cent omhoog gaan. De zegels met 1 en 2 erop blijven waardevast, dus wees geen dief van je eigen portemonnee en haal die postzegels alvast in huis! Daarnaast is het leuk om jullie uitnodiging extra herkenbaar te maken door een eigen postzegel te ontwerpen en die erop te plakken. Denk hierbij aan een foto van jullie, jullie trouwlogo of een herkenbare kleur. Dit is een superleuke finishing touch!

opslaanFoto: Bonte Raaf
Foto: Bonte Raaf

8. Vraag gasten te r.s.v.p.-en

Ten slotte vraag je genodigden of ze kunnen bevestigen of ze er daadwerkelijk zullen zijn, en vermeld je de manier waarop ze dit kunnen doen. Bijvoorbeeld via jullie eigen Zankyou trouwwebsite. Vraag gasten om dit uiterlijk twee weken voor de bruiloft te doen. Zo hebben jullie ruim de tijd om het definitieve gastenaantal te bevestigen voor de locatie en de catering.

opslaanFoto: Locomix
Foto: LocoMix

Na het lezen van deze informatie krijgen wij helemaal zin om een mooie uitnodiging te ontwerpen! Om jullie nog meer op weg te helpen hebben wij ook op een rijtje gezet hoe je de tekst voor een uitnodiging opstelt. Neem de tips mee en zorg voor een fantastisch begin van jullie bruiloft!

Like ons op Facebook en Instagram voor je dagelijkse dosis bruidsinspiratie en humor!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

LocoMix Uitnodigingen en Stationery
Bonte Raaf Uitnodigingen en Stationery
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!