De uitnodiging: belangrijke dingen om aan te denken!

De uitnodigingen voor je huwelijk zijn een belangrijke stap in de richting van je grote dag. Maar vergis je niet, deze kleine stukjes papier zijn niet binnen een paar minuten klaar én vereisen je volledige aandacht

  • Uitnodigingen en Stationery
  • Adviseren
  • Save-the-date
  • Bruidspaar

De uitnodigingen voor je huwelijk zijn een belangrijke stap in de richting van je grote dag. Nu kunnen jullie eindelijk het nieuws met al je vrienden en familie delen! Maar vergis je niet, deze kleine stukjes papier zijn niet binnen een paar minuten klaar én vereisen je volledige aandacht. In samenwerking met Love Letterpress hebben wij de beste tips voor je op een rijtje gezet!

opslaan
Love Letterpress. Foto: Wit Photography
Adverteren

Steeds meer koppels kiezen voor een specifieke stijl voor hun bruiloft: een stijl die terugkomt op de grote dag zelf in de decoraties, maar ook in de stationary. Ook bij Love Letterpress zien ze deze ontwikkeling plaatsvinden; steeds vaker helpen zij bruidsparen die ervoor gekozen hebben om één stijl door te trekken van de Save The Date kaart, de uitnodigingen en RSVP´s en de bedankkaartjes tot het menu, de bierviltjes en de ceremoniemeesterbrief. Ook kiezen bruidsparen er steeds vaker voor om de uitnodigingen van hun daggasten een persoonlijk tintje te geven, dit kan bijvoorbeeld door een bijzonder label of een los gedrukt kaartje dat volledig bij de stijl past. Werkelijk al jullie drukwerk kan in dezelfde stijl gemaakt worden! Dit geeft jullie bruiloft een extra personal touch.  

opslaan
Love Letterpress. Foto: Wit Photography

Let bij het laten drukken van jullie uitnodigingen op het aantal kaarten dat je besteld. Veel mensen tellen het aantal personen, maar hierdoor zullen jullie waarschijnlijk veel kaarten over houden. Love Letterpress geeft als tip om te tellen in kaarten en verschillende soorten gasten. Vaak zijn er koppels, waar je geen rekening mee houdt als je het aantal personen telt. Hierdoor heb je veel minder kaarten nodig dan dat je in eerste instantie denkt.

Toch is het verstandig om ongeveer 10 extra kaarten bij jullie bestelling op te tellen: het kan natuurlijk altijd gebeuren dat jullie iemand vergeten of dat een kaart niet goed op de bestemming aan komt. En, zeg nou zelf, het is toch ook leuk om zelf een kaart te houden als aandenken?

opslaan
Love Letterpress

Het budget voor jullie bruiloft moet altijd goed in de gaten gehouden worden en ook bij het bestellen van de uitnodigingen zitten er soms kosten aan verbonden waar jullie niet direct aan denken bij het bestellen. Love Letterpress geeft als tip om alvast de postzegels bij je budget op te tellen, want als je deze niet mee rekent dan zullen jullie bij het uiteindelijke versturen van de kaarten voor een onaangename verrassing komen te staan! Bij letterpress kaarten valt het gewicht vaak iets hoger uit, waardoor de prijs van het versturen ook hoger kan worden. Vraag jullie drukkerij altijd om de kosten van de postzegels mee te berekenen!

Willen jullie de uitnodigingen nog een extra persoonlijk tintje meegeven? Bij PostNL kun je jullie persoonlijke postzegels laten maken!

opslaan
Love Letterpress.

Wat moet er nou eigenlijk op jullie uitnodigingen staan? Denk aan het volgende:

De datum van de bruiloft

Natuurlijk is de datum een van de belangrijkste elementen op je uitnodiging. Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar het zal je maar gebeuren dat je net dit allerbelangrijkste detail vergeet te vermelden. Een verkeerde datum kan ook desastreuze gevolgen hebben. Controleer dus meerdere keren of de (juiste) datum op de uitnodigen staat.

Lees ook: De bruidkaart: veel meer dan alleen een uitnodiging!

opslaan
Love Letterpress. Foto: Wit Photography

Het dagprogramma

Vermeld altijd het programma van de dag. Dit kan heel beknopt door bijvoorbeeld alleen het tijdstip van aanvang te vermelden of alleen de hoogtepunten zoals ‘aanvang ceremonie’ en ‘aanvang feest’, maar het mag ook uitgebreider. Dit ligt helemaal aan de opmaak en de grootte van de uitnodiging.

Een routeplanner

De gasten moeten gemakkelijk van de ene locatie naar de andere kunnen komen. Een kaart of een routeplanner op je uitnodiging is dus geen slecht idee! Wij raden ook aan een telefoonnummer van een weddingplanner of eventueel een getuige op de uitnodiging te zetten. Als gasten toch verdwalen kan diegene ze weer op het goede pad helpen!

opslaan
Love Letterpress.

De mogelijkheid om te antwoorden

Dit is een cruciaal onderdeel van de uitnodigingen. Als niemand je uitnodiging kan beantwoorden, weet je niet hoeveel mensen de bruiloft zullen bijwonen. Wij raden aan een e-mailadres of telefoonnummer te gebruiken als je wilt rekenen op moderne methoden. Ook is het mogelijk om mensen te laten antwoorden via de traditionele methode; via je thuisadres. Maar wees voorzichtig! Het slim is om je adres zowel in de uitnodiging als op de achterkant van de envelop te schrijven. Mocht een van de ontvangers verhuizen, wordt de uitnodiging geretourneerd en kun je hem later naar het juiste adres sturen. Een andere tip: Het is veel werk om zoveel adressen te pennen, dus je kunt ook stickers of stempels overwegen.

opslaan
Love Letterpress. Foto: Wit Photography

Wanneer jullie kaarten ontworpen zijn, is het heel belangrijk om te checken of alles correct is. Love Letterpress geeft als tip om iemand anders de kaart te laten lezen om deze zowel op spelfouten en tekstueel te controleren. Zij zien vaak gebeuren dat bruidsparen bijvoorbeeld hun (achter)naam, telefoonnummer of e-mailadres verkeerd vermelden. Juist in de dingen die voor ons zo vanzelf sprekend lijken worden vaak fouten gemaakt omdat het gevaar groot is dat je er overheen leest!

Nu je alles weet over uitnodigingen, hoef je alleen nog maar aan de slag te gaan! Heb je weinig tijd? Geen nood. In ons huwelijksregister kun je top illustrators vinden die graag jouw droom uitnodiging voor je maken!

Voor meer inspiratie en tips, volg ons op Instagram en Facebook!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Love Letterpress Uitnodigingen en Stationery
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!