Zelf trouwkaarten ontwerpen: zo doe je dat!

Zelf je trouwkaarten ontwerpen is echt heel leuk! Het is heel makkelijk om zelf te doen, en bovendien is het gewoon heel bijzonder om je eigen kaart te ontwerpen. En het leukste: het is makkelijker dan het lijkt. Volg onze stappen en maak de leukste trouwkaarten voor jouw bruiloft!

Zelf trouwkaarten ontwerpen: zo doe je dat!
  • Uitnodigingen en Stationery
  • Aanbeveling
  • Artistiek

Voor de controlfreak, de creatieveling en de stiekeme designer: Het maken van je eigen trouwkaarten is makkelijker dan ooit. Helemaal gepersonaliseerd zoals je zelf wilt, uniek en heel leuk om te doen! Begin je bruiloft goed en ontwerp je eigen prachtige gepersonaliseerde kaarten. Vergeet de witte standaard kaarten. Maak je eigen trouwkaart helemaal vanaf scratch. Hoe? Lees snel verder!

De stijl van jouw bruiloft

Adverteren

Belangrijk bij het ontwerpen van de trouwkaarten is te ontdekken wat jullie stijl is. Doe vooraf inspiratie op via bijvoorbeeld Pinterest. Pin er op los, en leg je stijl vast. Kijk goed naar jullie persoonlijkheid, de stijl van de bruiloft, het seizoen van de bruiloft en het soort viering. Op basis van deze gegevens kun je kijken wat voor soort kaart er het beste bij jullie bruiloft past. Is het een zomerbruiloft? Ga dan voor vrolijke kleuren en uitbundige vormen. Is het een kleine bruiloft bijvoorbeeld in de kerk? Houd het dan wat ingetogener. De kaart moet een goede indruk geven van wat voor bruiloft de gasten kunnen verwachten.

Voel, ruik en proef

Er is zoveel mogelijk bij het ontwerpen van de kaarten! Daarom is het essentieel om even goed op ontdekking uit te gaan: wat trekt jouw aan? Welk formaat, papiersoort, kleuren… Vergeet ook nooit om een proefdruk van jouw ontwerp aan te vragen, om zeker te weten dat dit product precies is wat jij zoekt.

opslaan
Foto: Leintjes.nl

Formaat

De standaard trouwkaarten waren vierkant, maar tegenwoordig zie je veel meer rechthoekige kaarten, staand of liggend. Ook enkele kaarten zijn in opmars. Hier heb je natuurlijk wel beperkt ruimte, maar ze zijn wel een stuk voordeliger. Je kunt natuurlijk ook gaan voor een pocketfold, of een kaart kiezen in een bepaalde vorm, zoals een hartje, of andere bijzondere vormen.

Bekijk het ontwerpsysteem

Het is handig om het ontwerpsysteem goed te kennen. De tool van Leintjes Trouwkaarten bijvoorbeeld, is heel makkelijk in gebruik. Kies een blanco design en begin! Kijk goed naar de opties. Kun je met verschillende papiersoorten werken, en heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om folie te gebruiken? Je kunt een idee van een kaart in je hoofd hebben, maar het zou heel jammer zijn als je bij het ontwerpen van de kaart erachter komt als dat helaas niet gaat lukken.

Bekijk ook de meest originele trouwkaarten!

Hoe werkt het het ontwerpsysteem?

Marjolein van Leintjes Trouwkaarten vertelt: “Het leukste van jullie eigen trouwkaarten ontwerpen is dat er oneindig veel ontwerpen bestaan!” Jullie beginnen met het uitkiezen van een kaart uit de collectie of een blanco kaart. Dit geeft de mogelijkheid om zelf de kaart te ontwerpen, maar met een beetje hulp. Jullie kunnen zelf alle kleuren aanpassen, lettertypes kiezen en eigen foto’s en afbleedingen uploaden. Daarna bepalen jullie zelf het formaat en de papierkeuze waardoor er een eigen en unieke kaart ontstaat! Tevens kunnen jullie een proefdruk bestellen vanaf €1, dan krijgen jullie de kaart thuisgestuurd met staaltjes van de papiersoorten en envelopkleuren die jullie hebben uitgekozen. In jullie eigen account op de website wordt de kaart bewaard, daarna kunnen jullie dus eenvoudig de bestelling plaatsen met eventueel nog wat wijzingingen.

opslaan
Foto: Leintjes.nl

Keuzes, keuzes en nog meer keuzes!

Er zijn zoveel opties, het duizelt ervan. Welke opties heb je, en waar moet je op letten? Voor de lettertypes is aan te raden om niet teveel soorten door elkaar te gebruiken. Ga voor één basic lettertype, en kies een andere uitbundige voor bijvoorbeeld de namen en de datum. 

Je kunt zelf een foto uploaden, of een eigen afbeelding kiezen. De meeste ontwerpsystemen hebben zelf ook een grote database. Let op dat de eigen gekozen afbeelding van goede kwaliteit is. Twijfel je of je foto groot genoeg is, of heb je andere vragen? Neem dan contact op met de website waar je de kaart maakt. Als jouw foto, afbeelding of icoon erg druk is, ga dan voor een rustige achtergrond. Ga niet voor meer dan 2 of 3 hoofdkleuren, anders wordt het te druk.

Om zeker te weten dat alles goed is, de kleuren juist zijn, en de rest van de kaart klopt, is het altijd aan te raden eerst een proefdruk te maken. Hoe de kleuren uitpakken kan namelijk ook per papiersoort afwijken.

It’s in the details: De doorlopende lijn

We hebben al eerder gezegd: Het is erg belangrijk om niet teveel kleuren en lettertypes door elkaar te gebruiken. Rust is erg belangrijk belangrijk bij de kaart, anders wordt het al snel onoverzichtelijk. Om toch wat kleur en vrolijkheid toe te voegen, kun je gaan voor een eigen huisstijl. Als huisstijl kun je bijvoorbeeld voor een herkenbare vorm gaan, die niet te gedetailleerd is. Dit kunnen jullie initialen zijn, een logo, een prachtige krans, een hart of een mooi takje. Of een symbool wat iets zegt over jullie zodat je het super persoonlijk maakt.

opslaan
Foto: Leintjes.nl

 

Tot slot: Welke kaarten ga je maken?

Naast de trouwkaarten zijn er nog meer kaarten die verstuurd kunnen worden. Soms wordt er gebruik gemaakt van save the date kaarten. Verder kun je denken aan de bedankkaart en bijvoorbeeld de menukaart! Zorg er voor dat deze kaarten in dezelfde stijl als de uitnodiging zijn.

Meer tips? Lees ook dit artikel: Trouwkaarten uitkiezen en versturen doe je zo!

Wij hopen dat je met deze tips geweldige trouwkaarten kunt maken, helemaal naar je eigen smaak. Wil je weten wat er verder allemaal op de kaart moet? Wat je echt niet kunt missen? Lees dan onze tips over het versturen van trouwkaarten.

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Leintjes.nl Uitnodigingen en Stationery
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!