Voorkom deze veel gemaakte fouten op je trouwkaart!

Voorkom de volgende fouten met deze tips..

  • Uitnodigingen en Stationery
  • Guest-blogger
  • Save-the-date
  • Bruidspaar

In een eerder artikel hebben we al een aantal basistips voor het opstellen van de tekst op je trouwkaart. Je weet nu welke informatie moet worden vermeld.  Je hoeft de tekst alleen nog uit te werken en je trouwkaarten kunnen de deur uit! Maar voor het zover is, deel ik graag nog de vijf meest gemaakte fouten met je. Doe er je voordeel mee, een gewaarschuwd mens telt immers voor twee……

opslaanFoto: Capture Love via Stijlvolle TrouwkaartenMeer lezen “Foto: Capture Love via Stijlvolle Trouwkaarten”
Foto: Capture Love via Stijlvolle Trouwkaarten

Achternaam vergeten

Adverteren

Geloof het of niet, veel bruidsparen vermelden alleen hun voornamen op de kaart. “Bart en Maaike gaan trouwen.” Vergeet echter niet dat jullie niet de enige Bart en Maaike op de wereld zijn. Misschien kent de ontvanger wel meerdere Barts en Maaikes. Wil je vervelende misverstanden voorkomen? Vermeld dan altijd jullie achternamen!

Verkeerd gebruik van perspectief

Een veel gemaakte fout is het wisselen van het schrijfperspectief. Je begint de kaart in de 3e persoon (Bart en Maaike gaan trouwen) en schakelt vervolgens over op de 1e persoon (wij vinden het erg leuk als u bij de huwelijksvoltrekking aanwezig bent).  Wees consequent en kies bewust voor óf de 1e óf de 3e persoon.

Toost of toast?

Let op, want deze fout komt ongelooflijk veel voor. Je wilt graag je gasten uitnodigen om het glas te heffen op jullie JA-woord. Je spreekt dan over een toost. Uiteraard kan je een toastje zalm bij serveren, maar dan hebben we het dus wel over iets heel anders!

Zinsopbouw

Het gebeurt regelmatig dat de tekst in elke zin dezelfde zinsopbouw heeft, bijvoorbeeld wanneer je elke zin begint met “wij”. Wees creatief en bekijk hoe je de zin kunt omgooien. Dit komt netter over en leest ook veel prettiger.

Hoofdletters, punten, tijdnotatie en spellingsfouten

Begin elke zin met een hoofdletter  en sluit deze af met een punt. Gebruik je geen hoofdletter, dan hoef je ook geen punt te gebruiken. Namen van personen , locaties, straten en plaatsen schrijf je altijd met een hoofdletter. Tijden noteer je als volgt:  14.00 uur. Dus met een enkele punt, een spatie en vermelding van het woordje “uur”.

Tenslotte nog een laatste tip: laat altijd iemand anders even naar je tekst kijken. Een frisse blik haalt er vaak nog foutjes uit die jij misschien over het hoofd ziet.

opslaanFoto: Capture Love via Stijlvolle TrouwkaartenMeer lezen “Foto: Capture Love via Stijlvolle Trouwkaarten”
Foto: Capture Love via Stijlvolle Trouwkaarten

Met dank aan: Stijlvolle Trouwkaarten.

Bekijk ook: Tekst voor je trouwkaart opstellen? Zo doe je dat!

Deze post is geschreven door gastblogger Hellen Meijer. Deze creatieve en enthousiaste weddingplanner heeft een grote passie voor het organiseren van themabruiloften. Nieuwsgierig? Bezoek haar website: www.nozza.nl

 

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Stijlvolle Trouwkaarten Uitnodigingen en Stationery
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Reacties (1)

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!