Voorkom deze veel gemaakte fouten op je trouwkaart!

In een eerder artikel hebben we al een aantal basistips voor het opstellen van de tekst op je trouwkaart. Je weet nu welke informatie moet worden vermeld.  Je hoeft de tekst alleen nog uit te werken en je trouwkaarten kunnen de deur uit! Maar voor het zover is, deel ik graag nog de vijf meest gemaakte fouten met je. Doe er je voordeel mee, een gewaarschuwd mens telt immers voor twee……

Achternaam vergeten

Geloof het of niet, veel bruidsparen vermelden alleen hun voornamen op de kaart. “Bart en Maaike gaan trouwen.” Vergeet echter niet dat jullie niet de enige Bart en Maaike op de wereld zijn. Misschien kent de ontvanger wel meerdere Barts en Maaikes. Wil je vervelende misverstanden voorkomen? Vermeld dan altijd jullie achternamen!

Verkeerd gebruik van perspectief

Een veel gemaakte fout is het wisselen van het schrijfperspectief. Je begint de kaart in de 3e persoon (Bart en Maaike gaan trouwen) en schakelt vervolgens over op de 1e persoon (wij vinden het erg leuk als u bij de huwelijksvoltrekking aanwezig bent).  Wees consequent en kies bewust voor óf de 1e óf de 3e persoon.

Toost of toast?

Let op, want deze fout komt ongelooflijk veel voor. Je wilt graag je gasten uitnodigen om het glas te heffen op jullie JA-woord. Je spreekt dan over een toost. Uiteraard kan je een toastje zalm bij serveren, maar dan hebben we het dus wel over iets heel anders!

Zinsopbouw

Het gebeurt regelmatig dat de tekst in elke zin dezelfde zinsopbouw heeft, bijvoorbeeld wanneer je elke zin begint met “wij”. Wees creatief en bekijk hoe je de zin kunt omgooien. Dit komt netter over en leest ook veel prettiger.

Hoofdletters, punten, tijdnotatie en spellingsfouten

Begin elke zin met een hoofdletter  en sluit deze af met een punt. Gebruik je geen hoofdletter, dan hoef je ook geen punt te gebruiken. Namen van personen , locaties, straten en plaatsen schrijf je altijd met een hoofdletter. Tijden noteer je als volgt:  14.00 uur. Dus met een enkele punt, een spatie en vermelding van het woordje “uur”.

Tenslotte nog een laatste tip: laat altijd iemand anders even naar je tekst kijken. Een frisse blik haalt er vaak nog foutjes uit die jij misschien over het hoofd ziet.

Met dank aan: Stijlvolle Trouwkaarten.

Bekijk ook: Tekst voor je trouwkaart opstellen? Zo doe je dat!

Deze post is geschreven door gastblogger Hellen Meijer. Deze creatieve en enthousiaste weddingplanner heeft een grote passie voor het organiseren van themabruiloften. Nieuwsgierig? Bezoek haar website: www.nozza.nl

 

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Reacties (1)

Laat een bericht achter

Love Letterpress. Foto: Wit Photography
De uitnodiging: belangrijke dingen om aan te denken!
De uitnodigingen voor je huwelijk zijn een belangrijke stap in de richting van je grote dag. Maar vergis je niet, deze kleine stukjes papier zijn niet binnen een paar minuten klaar én vereisen je volledige aandacht
Foto: Nickie Fotografie
De persoonlijke en intieme Real Wedding van een prachtig bruidspaar
Trouwen doe je voor elkaar en niet voor de buitenwereld. Dit zien wij in deze Real Wedding nog eens duidelijk naar voren komen en het levert prachtige beelden op.
Foto: De Grote Dag
De ultieme bruiloft checklist van Zankyou: 101 tips voor het plannen van je huwelijk!
De kogel is door de kerk: jullie gaan trouwen! Om je te helpen met het organiseren van je bruiloft heeft Zankyou 101 tips op een rijtje gezet om alles goed te laten verlopen! Laat de organisatie maar beginnen!

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie