Onze tips en ideeën voor (korte) felicitaties aan het bruidspaar!

Als gast, is het niet altijd gemakkelijk om de juiste woorden voor de felicitaties voor het toekomstige bruidspaar te vinden, vooral als we ze niet heel goed kennen. Vind hier een aantal ideeën voor felicitaties aan het bruidspaar!

Onze tips en ideeën voor (korte) felicitaties aan het bruidspaar!
Foto: Cotton Bird
 • De gasten
 • Adviseren
 • Gast
 • Origineel

Als bruiloftsgast worden er een aantal dingen van je verwacht, zoals: een bepaalde etiquette en een leuke felicitatie aan het bruidspaar. Als gast op een bruiloft is het niet altijd gemakkelijk om de juiste woorden te vinden om het bruidspaar te feliciteren, vooral als je het bruidspaar niet heel goed kent. Vandaar dat we vandaag een lijst met de tips voor de beste felicitatie aan het bruidspaar en een aantal leuke ideeën voor felicitatieteksten delen. Kijk je mee?

opslaanTrouw Trendy
foto: Trouw Trendy

Huwelijksfelicitatiekaart

Adverteren

De uitdrukking “zeg het met een kaartje” hebben we allemaal wel eens gehoord. Een boodschap overbrengen via een kaart komt sterker over en geeft meer betekenis dan een simpele e-mail of Whatsappje. Dat is precies de reden waarom je de huwelijksuitnodiging ook thuis op de mat hebben gekregen. Een huwelijksfelicitatiekaart is dan ook de perfecte manier om jouw felicitaties aan het bruidspaar te bieden.

Wanneer verstuur je een huwelijksfelicitatiekaart? 

Wanneer jij een uitnodiging voor een bruiloft ontvangen hebt is het leuk om hierop te reageren door middel van een huwelijksfelicitatiekaart. Hierbij kun je dan ook gelijk laten weten of je wel of niet aanwezig kunt zijn en met wie, handig dus! Buiten het versturen van een kaartje voorafgaand van de bruiloft kun je er ook voor kiezen om zo een kaart op de trouwdag zelf te geven, bijvoorbeeld bij het cadeau. Een derde optie is om de kaart na afloop van de bruiloft op te sturen. Het leuke daaraan is dat je ze nog eens extra kunt bedanken voor de prachtige dag en ze laten weten hoe blij je voor ze bent.

Voor hulp met het ontwerpen van de huwelijksfelicitatiekaarten moet je bij Cotton Bird zijn. Zij zijn dé specialist op het gebied van het ontwerpen, drukken en verkopen van allerlei soorten kaarten en hebben een ontwerpstudio waar je u tegen zegt die altijd op zoek is naar de nieuwste trends. Ze staan er dan ook om bekend dat ze hun collectie constant blijven vernieuwen. Hun drukwerk is perfect voor liefhebbers van gedetailleerde, mooie afwerkingen en producten van hoge kwaliteit. Er is dan ook geen betere keuze voor het bestellen van een huwelijksfelicitatiekaart!

opslaanNeem contact op met Cotton BirdMeer lezen “Neem contact op met Cotton Bird”
Foto: Cotton Bird

Huwelijkswensen in verschillende vormen

Er zijn heel veel verschillende manieren om een bruidspaar te feliciteren. Zo hebben we de huwelijksfelicitatiekaart, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een video te maken of zelfs een liedje te zingen (het is maar waar je je zelf goed bij voelt). Als jij kiest voor de meest gangbare optie, de huwelijksfelicitatiekaart, zul je ook moeten gaan broeden op de tekst voor op de kaart. Het belangrijkste hier is dat je ten allen tijden het bruidspaar in gedachten houdt. Waar worden zij blij van, welke woorden beschrijven hen het beste en wat is bijvoorbeeld hun lievelingsplek? Als je dit soort vragen in acht neemt merk je dat de inspiratie vanzelf komt. Het is ook leuk om te denken aan hoe jij het bruidspaar ziet en wat zij voor jou betekenen. 

Huwelijkswensen in de vorm van een spreuk 

Veel mensen kiezen ervoor om de huwelijkswensen in de vorm van een spreuk op de kaart te zetten. Dit is vrolijk, verrassend én interessant! Online word je overspoelt met spreuken over liefde en dus zal er zeker eentje tussen zitten die jij bij het bruidspaar vindt passen. Wij hebben alvast een paar voorbeeldjes voor je op een rij gezet:

 • Niet de juiste vinden maar de juiste zijn – dat is het huwelijksgeheim
 • Blijf nog maar heel veel jaar superlief voor elkaar!
 • Geniet van vandaag, van het leven, van elkaar

Huwelijkswensen in de vorm van een gedicht 

Bij het feliciteren van het bruidspaar is een gedicht pas echt op zijn plaats. Duik eens in de oude boeken of surf op het internet en je zult al gauw merken dat je jezelf verliest in de prachtige woorden die mensen op papier hebben gezet. Wij hebben een aantal voorbeeldjes voor je waarbij we zelf wegsmolten.

 • Vanaf nu nog meer verbonden door het kleine woordje “ja”, alle liefde en geluk vandaag, nog lang hierna
 • Geluk zit in jouw ogen,
  in je handen, in je lach
  Geluk is naast jou wakker worden,
  elke ochtend, iedere dag
 • Ik vind je lief,
  Niet zomaar even
  Maar oneindig lang
  Mijn hele leven
 • Zullen we samen
  Gewoon samen
  Het maakt niet uit wat, hoe of waar
  Maar zullen we samen
  Samen, met elkaar?
 • Blijf stralen en aanvullen genieten
  Samen, met elkaar
  Elkaar waarderen met een reden maar vooral
  Gewoon zomaar

Huwelijkswensen in de vorm van een songtekst 

Schiet er nu gelijk een lied in je gedachte met een songtekst waarvan je denkt dat het bruidspaar die wel kan waarderen? Wat let je! Ga ervoor! Mocht dit niet het geval zijn ga dan op zoek naar de artiesten en nummers die het bruidspaar plat spelen of laat je inspireren door de songteksten die wij je geven.

 • Dat komt door jou, dat komt gewoon door jou
  Je hart zit heel dicht bij mij,
  Je hart zit heel diep in mij
  – Dat komt door jou, Guus Meeuwis
 • The smile on your face lets me know that you need me
  There is a truth in your eyes saying you”ll never leave me
  The touch of your hand says you”ll catch me if ever I fall
  Now you say it best when you say nothing at all
  – When you say nothing at all, Ronan Keating
 • Whenever I’m alone with you
  You make me feel like I am home again
  Whenever I’m alone with you
  You make me feel like I am whole again
  Whenever I’m alone with you
  You make me feel like I am young again
  Whenever I’m alone with you
  You make me feel like I am fun again
  However far away I will always love you
  However long I stay I will always love you
  Whatever words I say I will always love you
  I will always love you
  – Lovesong, Adele 

Felicitatie aan het bruidspaar, wanneer je hen goed kent

Allereerst hangt felicitatie aan het bruidspaar af van de relatie die jij met hen hebt. Als je close met het stel bent zal het niet zo moeilijk zijn. Verwijzen naar een gemeenschappelijk herinnering is altijd een goed idee waarin je laat merken hoe belangrijk het bruidspaar voor je is. 

Felicitatie aan het bruidspaar, wanneer je hen iets minder goed kent

Ken je de bruid en bruidegom wat minder goed, gebruik dan wat je wel over ze weet om tot een persoonlijke boodschap in jouw felicitatie aan het bruidspaar te komen. Dat zal gemakkelijker zijn als je bijdraagt aan een cadeau van de cadeaulijst. “Een bijdrage voor de mooie bank die jullie hebben uitgekozen. Dat Melanie die graag leest en haar toekomstige echtgenoot hier samen heel wat uurtjes kunnen relaxen.” Je kunt ook gebruik maken van je algemene kennis als je bijvoorbeeld de bestemming van hun huwelijksreis kent.

Lees ook: 5 redenen om voor een online cadeaulijst te kiezen!

opslaanDario Endara Photography
foto: Dario Endara Photography

Felicitatie aan het bruidspaar, wanneer je hen nagenoeg niet kent

Dit geldt ook als je een van het koppel niet kent (als je bijvoorbeeld bevriend met een van de ouders). In dat geval kun je vasthouden aan een eenvoudig maar effectief “de beste wensen”, “veel geluk samen”, of probeer als je een beetje vlotte pen hebt een meer poëtische boodschap over wat het huwelijk inhoudt te schrijven.

Een aantal voorbeeld felicitaties aan het bruidspaar

Heb je echt geen idee? Dan helpen we je hieronder alvast een beetje op weg. Denk bijvoorbeeld aan:

 • “Dat jullie geluk vandaag jullie zal verbinden voor de rest van het leven.”
 • “We hopen dat jullie lang net zo gelukkig zullen zijn als vandaag. Gefeliciteerd met deze prachtige verbintenis.”
 • “Het grootste geluk zit in de kleine dingen, we wensen jullie als stel al het geluk in de alledaagse dingen.”
 • “Laat deze grote dag het begin zijn van een opeenvolging van gelukkige momenten die jullie samen delen. Gefeliciteerd!”
opslaanMeral Soydas Photography
foto: Meral Soydas Photography
 • “Een onvergetelijk moment dat jullie beide de rest van jullie leven zullen delen. Niet alleen voor jullie is het een speciale dag, ook voor al de mensen die van jullie houden. Met heel ons hart wensen we jullie alle vreugde en geluk. We zullen lang terugdenken aan deze mooie dag.”
 • “Dat er vandaag veel liefde en harmonie gevoeld mag worden. Maar dat ook de rest van jullie leven gevuld mag zijn met gelukkige momenten.”
opslaanArma Fotografie
foto: Arma Fotografie

Natuurlijk zijn de beste felicitaties aan het bruidspaar degene die recht uit het hart komen. Het feit dat je de tijd neemt om een persoonlijke boodschap te schrijven, hoe kort die ook mag zijn, zal het bruidspaar altijd waarderen. Weet je al welke tekst je bij die aankomende bruiloft gaat gebruiken?

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!