Hoe zorg je ervoor dat jullie bruiloft kidsproof is?

Na veel wikken en wegen is de gastenlijst eindelijk klaar. Je hebt de perfecte balans gevonden tussen familie, vrienden en ‘verplichte’ gasten, en eindelijk kun je beginnen aan de tafelschikking. Wat je natuurlijk niet over het hoofd hebt gezien, is dat er ook kinderen aanwezig zullen zijn op jullie bruiloftsdag. De aanwezigheid van deze blije levens is een extra vreugd, maar het is ook belangrijk om deze doelgroep mee te nemen in de planning van jullie grote dag.

Dario Endara Photography
foto: Dario Endara Photography

Kinderen op een bruiloft zorgen voor gezelligheid, geluid, gelach en gespeel. Wanneer er kinderen in het midden zijn, wordt alles vaak een stuk luchtiger genomen, heerlijk! Maar kinderen moeten ook vermaakt worden. Zij eten vaak liever geen steak tartaar of zalm-avocadocrème en lang natafelen is ook niet ideaal voor een stel jonge kinderen. Om ervoor te zorgen dat jullie je hier geen zorgen over hoeven te maken, hebben wij een aantal tips voor jouw bruiloft klaargezet. Niet enkel alleen voor jullie als bruidskoppel, maar ook voor de kinderen zodat het ook voor hen een onvergetelijke dag gaat zijn. Dus, komen er kinderen op jouw bruiloft? Lees dan gauw verder..

iSi Weddings
foto: iSi Weddings

Nanny

Er zijn bedrijven gespecialiseerd in het animeren van kinderen op bruiloften. Deze bedrijven regelen alles voor je, wat een fantastische service is. De favoriete Nanny diensten die wij jullie aanbevelen en waar je zeker je kinderen met een gerust hart achter kunt laten zijn de volgende drie bedrijven:
The Little Kings & Queens – NannyInc.  Nanny & Zo – Villa JoJoLa Nou Nou.
Zoek dus niet langer en informeer bij deze geweldige bedrijven, want jullie bruiloft zal een stuk gemakkelijker en relaxter verlopen wanneer jij en je gasten even geen omkijken hoeven te hebben naar de kinderen. Omgekeerd zullen de kinderen zo fantastisch vermaakt worden, dat zij gegarandeerd de dag van hun leven zullen hebben!

Kidsproof locatie

Check ook of jouw locatie kidsproof is. Neem contact op met de eigenaar en vraag naar de mogelijkheden. Vaak hebben restaurants en huurlocaties zelf veel materialen tot hun beschikking om kinderen zoet te houden en als je geluk hebt mogen ze zelfs een kijkje nemen in de keuken of helpen serveren!
Wanneer weet je of een locatie kidsproof is?
Neem een kijkje bij Restaurant Fox want zij beschikken over geweldige faciliteiten voor kinderen: ´een 120 m2 grote binnenspeeltuin, een buitenspeeltuin, diverse leuke kleinschalige ouderwetse kinderspelletjes, een 2500 m2 grote lasergame baan en een 9 holes boerengolf baan.´ Of gehoord van Het Oude Stadhuys in Gouda? Dit is namelijk ook een ideale locatie, aangezien je op deze locatie je complete huwelijksdag kunt vieren. Dat geeft voor kinderen ook veel meer rust en ontspanning. De ervaren medewerkers denken absoluut mee voor voldoende entertainment!

Fotosolo Fotografie
foto: Fotosolo Fotografie

Spelletjes

Kinderen spelen het liefst de hele dag door. Als jouw locatie geen speciale voorzieningen voor kinderen heeft, kunnen kinderen vaak urenlang zoet worden gehouden met leuke opdrachten als:
. Zoek en teken de mooiste jurk
. Hoeveel blauwe auto’s staan er buiten geparkeerd?
. Een speurtocht
. Een tekenfilm
. Kleurplaten en puzzels
. Bosjes bloemen plukken voor de bruid

Een ander creatief spel? Het fotospel. Maak kaartjes met voorwerpen en onderwerpen waar de kinderen een foto van moeten maken met een wegwerpcamera. Behalve dat dit vermakend is voor de kinderen, brengt dit jullie ook fantastische herinneringen op.

Trouw Trendy
foto: Trouw Trendy

Het diner

Hoewel wij het heerlijk vinden om lang na te tafelen en met bijzondere gelegenheden wel een zes gangen-menu op kunnen, vinden kinderen patat en pannenkoeken vaak het allerlekkerst. Zijn ze uitgegeten? Dan spelen ze het liefst nog even door met de overgebleven restjes. En waarom ook niet, op een speciale dag als deze moet dat toch kunnen. Zorg voor schorten en laat kinderen gekke figuurtjes maken met hun patatjes en laat hen hun eigen toetje rijkelijk versieren. Dit wordt een feestmaal om nooit te vergeten!

Peter van der Lingen Bruidsfotografie
foto: Peter van der Lingen Bruidsfotografie
Peter van der Lingen Bruidsfotografie
foto: Peter van der Lingen Bruidsfotografie

Heb jij nog ideeën of tips? Of een geweldige anekdote? Laat je comment achter en deel het op Facebook!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Laat een bericht achter

In 5 stappen een succesvolle themabruiloft organiseren
In 5 stappen een succesvolle themabruiloft organiseren
Jullie bruiloft een extra dimensie geven door te kiezen voor een thema? Door het nemen van deze 5 stappen kan het niet meer mis gaan!
Foto: Myrthe Regelt Het
De beste weddingplanners uit Noord-Holland! Laat jullie bruiloft perfect verlopen
Ben je nog op zoek naar een weddingplanner? Zo ja, bekijk dan hier de beste weddingplanners uit Noord-Holland.
Foto: Platimo Fotografie
Waarom jullie NU een bruidsfotograaf met beschikking tot drone moeten inhuren!
Een fotograaf op de grond is natuurlijk voor de hand liggend, maar hebben jullie er wel eens over nagedacht hoe mooi jullie bruiloft er van bovenaf uitziet?

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie