Hoe kies je een jurk voor de moeder van de bruid?

Wat draag jij als jouw zoon of dochter gaat trouwen? Met behulp van deze 5 stappen vind je dé perfecte feestjurk!

Hoe kies je een jurk voor de moeder van de bruid?
Foto: Shutterstock
  • De gasten

Wat draag jij als jouw zoon of dochter gaat trouwen? In vele families neemt (of nemen) de moeder (s) een belangrijk organisatorische taak op zich, waarbij zij zorgen dat alles in goede banen verloopt. Maar ook als iemand anders deze taken op zich neemt, zul jij op deze mooie dag in de spotlights staan. Je bent immers de moeder van de hoofdpersoon van deze bijzondere dag! Daarom moet ook jij er haarfijn uit zien… In deze post laten wij je in 5 stappen zien hoe jij het beste een jurk kan kiezen voor de grote dag van jouw zoon of dochter. Je zult je geweldig voelen en dit ook uitstralen!

Ken de regels en tradities

Adverteren

Jij zult het bruidspaar moeten begeleiden op zo´n grote dag als vandaag – misschien loop je zelfs wel mee naar het altaar! Jij zult tijdens de hele dag proberen om zoveel mogelijk zorgen uit handen van het bruidspaar te nemen – je wilt immers dat zij optimaal zullen genieten van dit bijzondere moment. Dit is een hele belangrijke taak, die misschien soms wel onderschat wordt. Het is geweldig om op zo´n speciale dag in de spotlight te mogen staan! Het belangrijkste is dat je optimaal geniet van een dag als deze, maar toch zijn er bepaalde tradities waarvan wordt verwacht dat jij je eraan zult houden.

Zo is het niet gebruikelijk om een lange jurk te dragen op een bruiloft die overdag gevierd wordt. Is de bruiloft overdag? Dan raden wij je aan om lange ontwerpen te vermijden en om te stralen in een cocktail jurk. Kies voor klassieke make-up met nadruk op de ogen. En wat betreft het haar is het gebruikelijk om voor een opgestoken kapsel te kiezen. Kies jij ervoor om een hoed te gaan dragen? Houd hier dan rekening mee!

Waar moet je nog meer rekening mee houden? De bruid! Het is leuk als jij je outfit kunt afstemmen op wat zij draagt, maar de gouden regel hier blijft: steel niet de spotlight. Ga shoppen samen met de aanstaande schoonmoeder van jouw zoon of dochter – zo kunnen jullie de outfits op elkaar afstemmen en zullen jullie er allebei geweldig uit zien!

Onze tip? Ga vooral voor een outfit waar jij je goed in voelt – dat heeft zoveel meer waarde dan tradities!

Kies de beste accessoires

Wees niet bang om extravagante accessoires te dragen om er stijlvol uit te zien! Dit kan van alles zijn: een hoed of een sierraad. Voor in de winter kun je kiezen voor een paar handschoenen of een mooie stola om de look helemaal af te maken. Buiten dat ze je zullen beschermen tegen de kou, zijn ze ook nog eens super elegant!

De belangrijkste elementen waar je aan moet denken zijn:

  • Hoeden: een hoed kan altijd, zowel ‘s avonds, als overdag. Maar denk er wel bij na dat het stijlvol moet zijn: discreet is ook hierbij het codewoord.
  • Schoenen: het meest elegante keuze voor een gast is een gesloten schoen of een peeptoes. Vermijd sandalen of laarsjes, ook al is het een bruiloft in de winter. Vaak wordt er gekozen voor schoenen van hetzelfde materiaal als de jurk. Let erop dat het materiaal ook daadwerkelijk geschikt is voor schoenen en dat het bijvoorbeeld niet een te drukke print heeft. Is dat laatste het geval? Kies dan voor een schoen in een discretere tint.
  • Tas: een clutch is ideaal, maar je kunt ook gaan voor een kleine tas die je om kunt hangen. Dit is vooral handig aan het einde van het feest wanneer de sfeer minder protocol volgt en je je vrijer kunt bewegen.
  • Overig: wat betreft juwelen: wees discreet, ook qua kleur. Je mag lange oorbellen gebruiken, maar vermijd grote kettingen.
opslaanFoto: Creatieve Fotomissies
Foto: Creatieve Fotomissies

Denk aan de beste tinten

Hoewel je als moeder van het bruidspaar normaal gesproken vrijheid hebt in het kiezen van het type jurk, ligt dat qua kleur anders. We weten allemaal dat het not done is om een witte, ivoorkleurige of een aanverwante tint te kiezen. Je mag namelijk niet de aandacht bij de bruid vandaan halen! Vermijd daarom kleuren als gebroken wit, beige, parelgrijs of wit. Het is een vrolijke dag en kies daarom voor een levendige kleur: blauw, rood, koraal, geel, groen of lila… Laat zwart links liggen, het is zeker elegant voor evenementen en feesten ’s avonds maar niet voor de bruiloft.

Wat is de gedragscode?

Het moment vóór de ceremonie en bij de start ervan is het belangrijkste moment, waarop alle ogen op jou gericht  zullen zijn. Zorg ervoor dat je ongeveer twintig minuten vóór het tijdstip van de ceremonie op de trouwlocatie aanwezig bent. Zo kunnen jullie de gasten ontvangen en verwelkomen, terwijl jullie wachten op de komst van de bruid.

Omdat jij zo´n belangrijke taak op deze dag zult vervullen, zul je veel in de weer zijn. Zorg er dus voor dat je comfortabel bent! Zorg bijvoorbeeld voor een extra paar schoenen die je halverwege de dag aan kunt trekken, zodat jij je helemaal op je gemak voelt!

Adviezen van Zankyou

Het belangrijkste is dat je een ontwerp kiest dat voor jou comfortabel voelt en dat jouw persoonlijkheid op een natuurlijke manier naar voren laat komen. Wees trouw aan je eigen stijl en je straal dat uit!

Wat betreft de hoed, draag er alleen een als je denkt dat je dat kan ‘managen’. Als je niet gewend bent om iets op je hoofd te dragen en als je je er ongemakkelijk bij voelt, dan kun je het beter laten.

Het is de dag van het bruidspaar en ze moeten zo ontspannen mogelijk zijn, probeer ze daarom te helpen bij alles wat ze nodig hebben. Vergeet niet om zelf ook te genieten. Het is een feestdag!

Wil jij er ook achter komen wat voor soort bruiloftsgast jij bent? Doe dan nu de test!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Corrine Ponsen Trouwfotografen
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!