Bruidsmeisjes: 11 fouten die gemaakt kunnen worden en hoe die te voorkomen zijn!

Ze heeft jou gekozen als bruidsmeisje en je bent gelukkiger dan ooit! Je neemt de rol ter harte en je gaat ervoor zorgen dat alles perfect is, maar soms kan dit ook erg lastig zijn. Lees onze tips!

Bruidsmeisjes: 11 fouten die gemaakt kunnen worden en hoe die te voorkomen zijn!
Foto: Shutterstock
  • De gasten
  • Adviseren
  • Bruiloft entourage of bruidsmeisjes
  • Bruidsmeisjes

Je bent gekozen als bruidsmeisje en je bent gelukkiger dan ooit! Neem je rol serieus en zorg ervoor dat alles perfect is, want ook bruidsmeisjes maken soms fouten… Niets ernstigs, maar als je ze kunt voorkomen, is dat natuurlijk beter! Om je te helpen zijn hier 11 fouten die bruidsmeisjes maken en natuurlijk tips over hoe je ze kunt voorkomen!

opslaanSUEGRAPHY Photography
foto: SUEGRAPHY Photography

1. Accepteren zonder precies te weten wat het inhoudt

Adverteren

Een bruidsmeisje zijn. Een droom die uitkomt! Maar de werkelijkheid heeft weinig te maken met de Amerikaanse films. De rol van het bruidsmeisje is niet beperkt tot het dragen van een mooie jurk en het praten met de getuige van de bruidegom. Nee! In het echte leven is het bruidsmeisje een belangrijke pijler in de organisatie van de bruiloft! Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van wat er te gebeuren staat voordat je euforisch ‘ja’ zegt zonder dat je aan de verwachtingen kunt voldoen. Zo kun je een hoop ontgoocheling aan beide kanten voorkomen!

2. Zeg iets tegen de bruid en zeg het tegenovergestelde achter haar rug om

Doe maar niet zo onschuldig! Alle meisjes hebben de neiging om dat te doen. Maar voor de grote dag van je vriendin moet je een inspanning leveren. Wees eerlijk en vertel haar precies wat je denkt. Ze heeft jou gekozen om haar bij te staan en ze wil jouw advies. Dus als jij vindt dat jurk niet in haar voordeel werkt, zeg het! Vergeet niet te lachen. Daar ben je beste vriendinnen voor toch?

3. Niet proberen om de andere bruidsmeisjes te leren kennen

Of het nu gaat om haar beste vriendin of haar nicht, het maakt niet uit! Alle bruidsmeisjes werden gekozen door de bruid, dus doe de moeite om ze te leren kennen. Als je aardig bent, zal het vast in je voordeel werken. Dan hebben we het nog over de voordelen die het kan opleveren als je samen iets moet regelen. Wat dacht je van het samen organiseren van het vrijgezellenfeest? Uiteindelijk is het ook veel gezelliger als de sfeer onderling goed is.

opslaanAlexandra Vonk Photography
foto: Alexandra Vonk Photography

4. Onbereikbaar zijn

Kom op, iedereen weet dat je vandaag de dag altijd en overal bereikbaar bent. Dus doe alsjeblieft niet alsof je berichtjes niet gezien hebt of je telefoon niet hebt gehoord. De bruid zal je toch niet geloven. Daarmee zul je haar alleen maar pijn doen. Dus als ze je 86 foto’s doorstuurt van trouwjurken -Je hebt zelf ook een leven- laat haar dan weten dat je ze zult bekijken en later reageert. Maar vergeet het dan niet te doen!

5. Een concurrentiestrijd met de andere bruidsmeisjes aangaan

Nogmaals: jullie zijn allemaal vriendinnen van de bruid. Zij zit er echt niet op de te wachten dat jullie een onderlinge strijd starten om te laten zien wie de beste is. Het is vooral een teamprestatie en je bent zeker niet de baas. Deel je ideeën, luister naar die van de anderen en accepteer het als hun ideeën beter zijn dan de jouwe.

opslaanWit Photography
foto: Wit Photography

6. Een vrijgezellenfeest organiseren dat niet bij je vriendin past

Om voor altijd afscheid te nemen van haar ongetrouwde bestaan, verdient je vriendin natuurlijk een feest dat voor altijd in haar geheugen gegrift zal staan. Het moet een feest zijn dat qua smaak en persoonlijkheid bij haar past. Misschien dans jij het liefst tot vroege uurtjes in nachtclubs, maar houdt zij meer van een rustig diner of een dagje in Spa. Houd in je achterhoofd dat het haar feest is, niet dan van jou! Mocht je wel wat inspiratie kunnen gebruiken voor de organisatie, bekijk dan deze zes ideeën voor een onvergetelijk en origineel vrijgezellenfeest.

7. Stress opvatten als een persoonlijke aanval

Een bruiloft organiseren is stressvol. Heel stressvol. Als je vriendin nog niet is getransformeerd in een heuse Bride Zilla zal ze op z’n minst een aantal paniekaanvallen krijgen. Ze zal huilen en schreeuwen om kleine dingen die op het verkeerde moment komen. Dus als ze boos wordt omdat iemand niet reageert op de uitnodiging, stel haar dan gerust en vat het niet persoonlijk op.

opslaanFotosolo Fotografie
foto: Fotosolo Fotografie

8. De EHBO-kit vergeten op de grote dag

Zakdoeken, waterproof mascara, paracetamol, een plastic zak, opladers voor de telefoon – instagram moet natuurlijk vol staan met de mooiste foto’s-, snacks voor een hongerklop en alles wat ze nog meer nodig heeft. Denk aan de bruid!

9. Kiezen voor een stiletto-hak

Dit zijn killerheels. Weet je zeker dat je hier de hele dag op kan rennen? Wat? Je dacht rustig te kunnen zitten? Vergeet het! Als bruidsmeisje help jij de bruid de dag door. Je rent en vliegt van de bar naar het terras en van de keuken naar de dansvloer. Waar de bruid je nodig heeft, ben jij. Dus vergeet die hoge hakken en kies voor een mooie comfortabele schoen. Ja, die bestaan echt!

10. Met een date komen

Als je nieuwe vriend niet is uitgenodigd, omdat je hem pas drie weken voor de bruiloft hebt leren kennen, moet je dat accepteren. Misschien geeft het paar wel een hele dure bruiloft. Ga dus niet aandringen, vooral niet als je weet dat ze proberen in hun budget te snijden. Maar goed, alleen komen heeft ook zijn voordelen. Misschien kom je wel een leuke vrijgezel tegen nadat je het bruidsboeket hebt gevangen.

opslaaniSi Weddings
foto: iSi Weddings

11. Vergeten naar huis te gaan

Wat? Het is heel simpel, veel bruidsmeisjes geven advies vanaf de voorbereidingen, maar vergeten een hotel of een taxi te reserveren voor als het feest eindigt.

opslaanDario Endara Photography
foto: Dario Endara Photography

Dus, klaar om alle beproevingen in deze lange reis te doorstaan? Met deze tips heb je de kaarten om een perfect bruidsmeisje te zijn in de hand. Dan is het nu tijd om de perfecte jurk te vinden. Wat gaat het zijn? Kort? Lang? Probeer in ieder geval niet de aandacht van de bruid af te leiden. Succes!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Fotosolo Trouwfotografen
Wit Photography Trouwfotografen
Alexandra vonk Photography Trouwfotografen
Dario Endara Photography Trouwfotografen
iSi Weddings Trouwfotografen
SUEGRAPHY Trouwfotografen
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!