Trouwen is geweldig, maar hoe vermaken jullie bruidskinderen zich?

Niet alleen de volwassen gasten vermaken zich graag op je bruiloft, ook is het belangrijk dat de kinderen zich goed kunnen vermaken.  De beste oplossing is om de kinderen bezig te houden en ze te betrekken bij jouw bruiloft door ze kleine taken of bezigheden te geven. Zo voelen ze zich ook nog een beetje speciaal. Wij hebben de leukste taken voor de bruidskinderen op een rijtje gezet!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Het informeren 

Jullie gaan trouwen en dit heeft natuurlijk ook invloed op de kids. Jeroen en Hanneke hadden allebei al kinderen en hebben hun verloving op een hele speciale manier aan hen verteld. Zij hebben de kinderen meegenomen in een limousine naar een restaurant, zonder dat zij wisten wat er ging gebeuren. In het restaurant lagen envelopjes op tafel die ze allemaal tegelijkertijd open mochten maken. De reactie was onbeschrijfelijk en het hele restaurant heeft mee mogen genieten van de vreugde en tranen! Het was heel bijzonder. De bruiloft is gefotografeerd door Jaap Baarends en georganiseerd door Tintelend Trouwen en op haar site is meer te lezen over de bruiloft van Jeroen en Hanneke.

Foto: Jaap Barends
Foto: Jaap Barends

De ringen

De ringen zijn natuurlijk een belangrijk element tijdens de ceremonie. Je kunt de kinderen vragen om dit voor jullie te doen. Zij vinden dit vaak helemaal geweldig, aangezien zij dan ook een moment in de spotlights staan, en dat tijdens zo’n belangrijk moment! Er zijn verschillende leuke manieren om de ringen naar het bruidspaar te brengen. De traditionele wijze is het ringkussen, maar een antiek muziekdoosje of door middel van een ring roos is ook heel leuk idee voor de kids. Zijn jullie nog opzoek naar een mooie ring? Lees dan hier waar je op moet letten bij het zoeken naar een trouwring!

Ceremoniële taken

De bruiloft ceremonie wordt vaak beëindigd door een hamerslag van de ambtenaar. Het zou erg schattig zijn als je dit door één van de kinderen laat doen. De kinderen zouden dit ook erg leuk vinden. Het is ook een heel idee om de bruidskinderen een aangepaste kinderakte te laten tekenen. Hierdoor zullen zij zich heel belangrijk voelen op jullie dag!

Bloemen strooien en het dragen van de sleep

Andere kleine taken die je door de bruidskinderen kunt laten volbrengen is het strooien van bloemen en het dragen van de sleep als de bruid een lange jurk draagt. Dit maakt jullie moment tijdens de ceremonie  helemaal af. Daarnaast is het natuurlijk super schattig!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Een grote rol

We hebben natuurlijk al wat gelezen over de bruiloft van Hanneke en Jeroen. Voor de bruiloft hadden de kinderen een geheime Whatsapp-groep met Marielle van Tintelend Trouwen. Hierin werden alle taken verdeeld en regelmatig gepraat over hoe zeer iedereen uitkeek naar de grote dag. De taken van de kinderen van Hanneke en Jeroen waren onder andere het naar voren brengen van vader en moeder en een gedicht bij de opening en na het jawoord. Daarnaast hebben de kids de vraag gesteld: ‘En wat is daarop uw antwoord?’. Dit deden zij in een kindertoga! Wat zorgt voor een humoristisch tintje aan zo’n prachtig moment.

Foto: Jaap Baarends
Foto: Jaap Baarends

Gasten bedankjes uitdelen & cadeaus aannemen

Je kunt de wat oudere kinderen vragen of ze voor de cadeautjes willen zorgen. Het is belangrijk dat dit niet wordt gedaan door te kleine kinderen omdat er anders cadeaus zoek kunnen raken. Aan het einde van de dag kan je de kleine kinderen rond laten gaan met de bedankjes voor de gasten.

Wij zijn ervan overtuigd dat hier een leuke taak tussen moet zitten voor de bruidskinderen! Zijn jullie er nog niet helemaal uit wat jullie willen met de bruiloft? Dan kan je overwegen een weddingplanner in te huren. Bekijk hier de beste weddingplanners uit Amsterdam!

 

Wil je niks van ons missen? Volg ons dan op Instagram & Facebook! 

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Laat een bericht achter

Hoe organiseer je een thuisbruiloft in 5 stappen?
Hoe organiseer je een thuisbruiloft in 5 stappen?
Trouwen op de plek waar je de meeste herinneringen hebt en waar je elke dag je dag begint? Wij leggen je uit waar je rekening mee moet houden!
Credits: Dario Endara Photography
Trouwen in de tuin? Tips & trucs om er een onvergetelijk huwelijksfeest van te maken.
Nu de zon schijnt wil je niet anders: een bruiloft in je eigen tuin. Waar moet je op letten om je tuin bruiloft tot een daverend succes te maken? Zankyou zet tips voor jullie op een rijtje om er een onvergetelijke dag van te maken.
Foto: Stefan Sanders Fotografie
De beste nieuwe trouwfotografen uit Maastricht op Zankyou in 2017!
Ga jij trouwen in Limburg? Wij hebben een selectie van de beste nieuwe trouwfotografen uit Maastricht (en omstreken) voor je op een rijtje gezet.

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie