Hoe vermaken jullie bruidskinderen zich op de bruiloft?

Hoe zorgen jullie ervoor dat de bruidskinderen zich vermaken en belangrijk voelen op jullie trouwdag? Lees hier activiteiten voor de bruidskinderen!

Hoe vermaken jullie bruidskinderen zich op de bruiloft?
Foto: Shutterstock
  • De gasten
  • Adviseren
  • Bruidspaar
  • Kinderen
  • Nederland

Niet alleen de volwassen gasten vermaken zich graag op je bruiloft, ook is het belangrijk dat de kinderen zich goed kunnen vermaken.  De beste oplossing is om de kinderen bezig te houden en ze te betrekken bij jullie bruiloft door ze kleine taken of bezigheden te geven.  Kinderen zijn nieuwsgierig, en helpen met de “grote mensen” is natuurlijk wel super cool! Wij hebben de leukste taken voor de bruidskinderen op een rijtje gezet!

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Het informeren 

Adverteren

Jullie gaan trouwen en dit heeft natuurlijk ook invloed op de kids. Zo beschrijft het bruidspaar Joep en Hanneke: “wij hadden allebei al kinderen en hebben hun verloving op een hele speciale manier aan hen verteld. Zij hebben de kinderen meegenomen in een limousine naar een restaurant, zonder dat zij wisten wat er ging gebeuren. In het restaurant lagen envelopjes op tafel die ze allemaal tegelijkertijd open mochten maken. De reactie was onbeschrijfelijk en het hele restaurant heeft mee mogen genieten van de vreugde en tranen! Het was heel bijzonder.”

opslaanFoto: Jaap Barends
Foto: Jaap Barends

De ringen

De ringen zijn natuurlijk een belangrijk element tijdens de ceremonie. Je kunt de kinderen vragen om dit voor jullie te doen. Zij vinden dit vaak helemaal geweldig, aangezien zij dan ook een moment in de spotlights staan, en dat tijdens zo’n belangrijk moment! Er zijn verschillende leuke manieren om de ringen naar het bruidspaar te brengen. De traditionele wijze is het ringkussen, maar een antiek muziekdoosje of door middel van een ring roos is ook heel leuk idee voor de kids.

opslaanFoto: Dario EndaraMeer lezen “Foto: Dario Endara”
Foto: Dario Endara

Ceremoniële taken

De bruiloft ceremonie wordt vaak beëindigd door een hamerslag van de ambtenaar. Het zou erg schattig zijn als je dit door één van de kinderen laat doen. De kinderen zouden dit ook erg leuk vinden. Lees hier hoe je een persoonlijke trouwgelofte schrijft! Het is ook een heel idee om de bruidskinderen een aangepaste kinderakte te laten tekenen. Hierdoor zullen zij zich heel belangrijk voelen op jullie dag! Vergeet niet jullie bruiloft optimaal te organiseren met de Zankyou app.

opslaanFoto: FotosoloMeer lezen “Foto: Fotosolo”
Foto: Fotosolo

Bloemen strooien en het dragen van de sleep

Andere kleine taken die je door de bruidskinderen kunt laten volbrengen is het strooien van bloemen en het dragen van de sleep als de bruid een lange jurk draagt. Dit maakt jullie moment tijdens de ceremonie  helemaal af. Daarnaast is het natuurlijk super schattig!

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Een grote rol

Voor de bruiloft hadden de kinderen van bruidspaar Joep en Hanneke een geheime Whatsapp-groep met Marielle van Tintelend Trouwen. Hierin werden alle taken verdeeld en regelmatig gepraat over hoe zeer iedereen uitkeek naar de grote dag. De taken van de kinderen van Hanneke en Jeroen waren onder andere het naar voren brengen van vader en moeder en een gedicht bij de opening en na het jawoord. Daarnaast hebben de kids de vraag gesteld: ‘En wat is daarop uw antwoord?’. Dit deden zij in een kindertoga! Wat zorgt voor een humoristisch tintje aan zo’n prachtig moment.

opslaanFoto: Jaap Baarends
Foto: Jaap Baarends

Gasten bedankjes uitdelen & cadeaus aannemen

Je kunt de wat oudere kinderen vragen of ze voor de cadeautjes willen zorgen. Het is belangrijk dat dit niet wordt gedaan door te kleine kinderen omdat er anders cadeaus zoek kunnen raken. Aan het einde van de dag kan je de kleine kinderen rond laten gaan met de bedankjes voor de gasten.

Wij zijn ervan overtuigd dat hier een leuke taak tussen moet zitten voor de bruidskinderen! Zijn jullie er nog niet helemaal uit wat jullie willen met de bruiloft? Dan kan je overwegen een weddingplanner in te huren. Bekijk hier de beste weddingplanners uit Amsterdam! En vergeet niet de trouwtrends van 2019 te checken!

Wil je niks van ons missen? Volg ons dan op Instagram, Pinterest en Facebook! 

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!