Looks voor de gasten: dag vs. avond bruiloft

Er zit enig verschil tussen een look als bruiloftsgast op een avond bruiloft en een bruiloft overdag. Wij van Zankyou helpen je op weg met het kiezen van de perfecte outfit!

Looks voor de gasten: dag vs. avond bruiloft
Shutterstock. Credits: Dragon Images.
  • De gasten
  • Adviseren
  • Gast

Komt de bruiloft van jouw beste vriend(in) of geliefde familielid dichtbij en zit je nog zonder party outfit? Geen paniek! Wij van Zankyou zijn hier om je uit de brand te helpen.

Adverteren

Het klinkt misschien scheef, maar op sommige momenten is het lastiger om je als perfecte gast dan als perfecte bruid te kleden. Er moet ten alle tijden rekening gehouden worden met de ongeschreven wet die vertelt dat jij net als de bruid moet stralen, maar haar niet mag verduisteren. Als bruiloftsgast ben jij mooi en elegant gekleed en dit gaat ook nog eens gepaard met de juiste uitstraling. Maar hoe kom je aan die uitstraling? Met deze tips ben jij binnen no time de beste geklede bruiloftsgast: of de bruiloft nu ´s ochtends, ´s middags of ´s avonds is!

opslaanShutterstock. Credits: IVASHstudio
Shutterstock. Credits: IVASHstudio

In dit artikel vertellen wij alles over de ongeschreven regels voor outfits in verband met het tijdstip van de bruiloft. Deze tips zijn niet alleen volgens de etiquette, maar ook voor jouw comfort! Wat jij gaat dragen heeft uiteraard niet alleen te maken met het tijdstip… Jij zult de juiste outfit vinden als je verschillende belangrijke elementen met elkaar verbind!

Alles begint bij de dresscode van de bruiloft – soms wordt hierin al duidelijk uitgelegd wat het bruidspaar verwacht van jouw outfit. Lees hier over de meest populaire dresscodes voor bruiloften om je goed voor te bereiden!  Is de dresscode niet geheel duidelijk? Dan kan de locatie van de bruiloft je ook veel vertellen. Een lange, chique avondjurk is misschien niet de beste keuze op een strandbruiloft, evenals een paar killer heels op een buitenbruiloft!

Wanneer we deze twee zaken én het tijdstip van de bruiloft in gedachten houden, kom je uit op dé perfecte outfit als bruiloftsgast. Over het algemeen is het voor een bruiloft overdag gebruikelijk om een korte jurk te dragen en wordt je ‘s avonds eerder in een lange jurk verwacht. Volg onze tips en je zal de plank nooit misslaan!

opslaanShutterstock. Credits: Dragon Images.
Shutterstock. Credits: Dragon Images.

Bruiloften overdag

De beste keuze voor een bruiloft overdag is dus een korte jurk die tot aan de knieën of net iets erboven komt. Let goed op de lengte van de jurk, aangezien mini skirts over het algemeen not done zijn. Be a lady! Wil jij je look nog een tikkeltje eleganter maken? Combineer de jurk dan met een colbert. Dit zorgt voor een nettere uitstraling en maakt de look vaak helemaal af! Is de dresscode van de bruiloft niet heel strict? Dan kun je er ook voor kiezen om je nette jurk te combineren met een leuk jasje of vestje, zoals een spijkerjas!

Bruiloften die midden op de dag beginnen

Dit zijn de bruiloften die niet alleen ‘s morgens of alleen ‘s middags plaatsvinden, wat het nog lastiger maakt om kleding te kiezen. Als de bruiloft rond 15:00 aanvangt en tot een uurtje of 20:00 doorgaat raden wij je aan voor een elegante, eenvoudige en comfortabele outfit te kiezen. Scoor tijdens het shoppen ook een leuk jasje die bij je outfit past om te voorkomen dat je ‘s avonds kou vat. 

opslaanKorte feestjurken. Foto: Rosá Clara, Hannibal Laguna, Rosá Clara.
Korte feestjurken. Foto: Rosá Clara, Hannibal Laguna, Rosá Clara.

Avond bruiloften

Zoals we al eerder zeiden is het beter om na 20:00 je lange jurk uit de kast te trekken. De avondjurk mag nog een tikkeltje meer uitgesproken zijn dan de jurk die je overdag draagt. Denk hierbij aan meer speciale stoffen, zoals kant, pailletten of transparanten… Maar met mate uiteraard! Je wilt niet als Gerard Joling op de bruiloft verschijnen. 

opslaanLange feestjurken. Foto´s: Cabotine, Cristina Tamborero, Cambotine.
Lange feestjurken. Foto´s: Cabotine, Cristina Tamborero, Cambotine.

Absolute outfit don´ts

Heb je na het lezen van deze elementen een goede outfit in gedachten? Top! Controleer alleen nog even of jouw outfit ook niet in strijd is met deze absolute DON´TS:

  • Negeren van de dresscode: het bruidspaar heeft de dresscode niet voor niets ingesteld – houdt je er dus aan! Ook als de dresscode niet bij jouw persoonlijke stijl of voorkeur past, bevelen we je toch aan om een gouden middenweg te zoeken.
  • Wit: tenzij het duidelijk staat beschreven in de dresscode, is het dragen van wit (of een tint van wit) een absolute don´t!
  • Zwart: deze don´t geldt bovenal voor bruiloften overdag. Wij bevelen je aan om geen zwarte jurk te dragen! el kun je kiezen voor zwart in combinatie met een leuke kleur, of een andere donkere tint als donkerblauw.
  • Jeans: de spijkerbroek mag voor een speciale gelegenheid als deze zéker in de kast blijven hangen!
  • Overdressed: houdt rekening met het bruidspaar wanneer je jouw outfit kiest. Je wilt niet de spotlight stelen op de grote dag van iemand anders!
opslaanShutterstock. Credits: Halfpoint
Shutterstock. Credits: Halfpoint

Wat wij wel aanbevelen? Nou, volg de stappen in dit artikel. Met een outfit die bij de dresscode, locatie én bij het moment van de bruiloft past – zit je bijna altijd goed. Neem onze don´ts ook in overweging, en houdt in gedachte: de bruiloft is een bijzondere aangelegenheid. Zorg voor een chique en vrouwelijke outfit: luxe stoffen en een vrouwelijke schoen met hak zijn altijd een goed idee!

Er zijn in Nederland een aantal websites waar jij gegarandeerd de outfit van je dromen kunt scoren. Om jou alvast een handje op weg te helpen hebben wij een lijst gemaakt met de beste online winkels voor het vinden van jouw perfecte feestjurk. Bekijk ze hier! 

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!