Professionele tips voor de openingsdans voor de bruiloft

Natuurlijk wil je jullie openingsdans op de bruiloft spectaculair maken, maar hoe pak je dat aan?

Professionele tips voor de openingsdans voor de bruiloft
Foto: Shutterstock
  • Receptie en Feest
  • Adviseren
  • Openings dans
  • Bruidspaar

Natuurlijk wil je jullie huwelijksfeest graag spectaculair starten met een openingsdans. Maar niet iedereen ziet meteen voor zich hoe je zoiets dan aan moet pakken. Welke dans kies je? En welke muziek? Zo zijn er nog meer vragen. Zankyou helpt je graag op weg, zodat jij op je bruiloft de sterren van de hemel danst. Lees ook alles wat je moet weten over de openingsdans met professionele tips!

opslaanCredits: Bruidbeeld
Credits: BruidBeeld

Denk aan praktische zaken

Adverteren

Voordat je ook maar één pasje op de dansvloer maakt, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Wat wil je graag: een romantische droomvoorstelling of een stoer en pittig optreden? Hebben jullie een speciaal liedje waar jullie graag het feest mee willen openen, zoek daar dan een passende dans bij. Maakt het liedje niet uit? Dan kan natuurlijk alles. Let op: denk ook aan je jurk! Als jij gekozen hebt voor een nauwsluitende fishtail-jurk, kunnen bepaalde dansen wel eens lastig worden. Houd ook een beetje rekening met jullie talenten: maak het jezelf niet te moeilijk. De openingsdans voor je bruiloft moet voor jullie ook leuk zijn en dus vooral niet voor teveel oefenstress zorgen.

opslaanCredits: De Grote Dag
Credits: De Grote Dag

Welke openingsdans?

Er zijn zoveel dansen, dat het lastig is om te kiezen. Een rumba is vaak een goede keuze: romantisch, vrij rustig en makkelijk om aan te leren. Ook een quickstep is goed te doen: ook die pik je snel op en bovendien kun je deze dans makkelijk ‘aankleden’ met een paar eenvoudige draaien. Nog een voordeel van een quickstep is dat je deze dans op verschillende liedjes (en snelheden) kunt dansen. Ga je voor klassiek en stijlvol? Leer dan de wals. Superromantisch en zelfs de stijfste hark kan deze dans onder de knie krijgen.

Latin lovers?

Tot nu toe hadden we het steeds over het meer klassieke stijldansen, maar je kan natuurlijk ook verder denken: go latin! Wat te denken van een zwoele salsa of merengue? Super als jullie een bruiloft met een tropisch of zomers thema hebben.

Verrassingseffect

Ga je voor een openingsdans op je huwelijksfeest die anders dan anders is? Op internet is voldoende inspiratie te vinden. Hierboven vind je al wat filmpjes, maar het kan misschien wel nog leuker! Droomde jij ook altijd weg bij de slotscène van Dirty Dancing? Schakel een paar vrienden of familieleden in en dans met je man de slotdans uit deze film. Dat zoiets er te gek uit kan zien, bewijst het filmpje wel:

Wil je je grootmoeder niet meteen shockeren? Begin met een traditionele dans en schakel halverwege bijvoorbeeld over op een hiphop-routine. In de filmpjes hierboven zie je al wat mooie voorbeelden!

Dansles

Wat je ook besluit te doen: begin op tijd met voorbereiden. Een normale danscursus duurt vaak wel een paar maanden. Heb je niet zoveel tijd? Veel dansscholen, bijvoorbeeld Beauty en Beweging, bieden ook privéles aan, vaak ook speciaal voor bruidsparen!

opslaanCredits: De Grote Dag
Credits: De Grote Dag

Geschikte liedjes voor de openingsdans

Marry You – Bruno Mars
Heaven – Bryan Adams
Dansen aan zee – Blof
Have I told you lately – Van Morrison
Halo – Beyoncé
Ik ook van jou – Guus Meeuwis
Everlasting love – Jamie cullum
Come away with me – Norah Jones
I’ve had the time of my life – Dirty Dancing Soundtrack
Everything – Michael Bublé
When I’m 64 – The Beatles
Truly, madly, deeply – Savage Garden
All of me – John Legend
Ik heb je lief – Paul de Leeuw
A thousand years – Christina Perry
Beautiful day –  U2
You’re the one that I want – Soundtrack Grease
Cheek to cheek – Frank Sinatra
She – Charles Aznavour

Ook te gebruiken tijdens de ceremonie natuurlijk!

opslaanCredits: Dario Endara Photography
Credits: Dario Endara Photography

Wat zijn jouw plannen voor de openingsdans? Heb je er zin in of vind je het vooral spannend? Deel het in een reactie!

Inspiratie nodig over wat voor band of dj je op je bruiloft wilt, of wat voor muziek? Lees dan: de beste muziektalenten voor je bruiloft geven tips!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Dario Endara Photography Trouwfotografen
De Grote Dag Trouwfotografen
BruidBeeld Videografen
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Reacties (1)

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!