De mooiste trouwkastelen van Nederland!

Door te trouwen in een trouwkasteel hebben jullie eindelijk de betoverende bruiloft van jullie dromen. Met zoveel keuze in ons kikkerlandje hebben wij de mooiste trouwkastelen voor jullie op een rijtje gezet!

  • Locaties
  • Aanbeveling
  • Bruidspaar

Ben jij eindelijk de prins op het witte paard tegen gekomen en zijn jullie opzoek naar de trouwlocatie van je dromen? Zoek dan niet verder en trouw in één van deze prachtige trouwkastelen. Op je trouwdag is het sowieso al de bedoeling dat jij je een prinses zal voelen en wat is hier nou een betere manier voor dan door de trouwen in een kasteel!? Ben jij Belle, Assepoester of voel jij je toch meer Elza? Bekijk hier welk kasteel het beste bij jouw past in onze selectie van de mooiste droomkastelen van Nederland!

Deze kastelen zijn gekozen door Zankyou en worden op willekeurige volgorde weergegeven.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Kasteel de Haar – Bezoek de website

Adverteren

Een burcht met torens en transen, een slotgracht, een beeldschone ophaalbrug en een historie waar je ‘u’ tegen zegt. Als een echt sprookjesslot rijst Kasteel de Haar op uit een imposant park, omringd door oude tuinen en waterpartijen.  Er is de mogelijkheid om te trouwen in de eeuwenoudesfeervolle kapel of de intieme bibliotheek. In de zomermaanden kunnen jullie elkaar het ja-woord geven in de romantische Rozentuin, de Romeinse Tuin of onder de oude boom. Bij Kasteel de Haar kun je alleen de ceremonie laten plaatsvinden, maar het is ook mogelijk om jullie hele dag er door te brengen.

Kasteel de Haar UtrechtNeem nu contact op!
Foto: Kasteel de Haar Utrecht
Foto: Kasteel de HaarNeem nu contact op!
Foto: Kasteel de Haar

Kasteel Keukenhof – Bezoek de website

Op een bijzonder plekje van Lisse ligt Kasteel Keukenhof op een schitterend, historisch landgoed. Verscholen tussen de bossen en verstopt achter de bloembollenvelden, midden in de hectiek van de Randstad en toch zo sereen en rustiek van sfeer. Wie hier voor het eerst voet over de drempel zet, voelt het al snel kriebelen. Als je hier eenmaal bent geweest, dan wil je terug! De mogelijkheden bij Kasteel Keukenhof zijn eindeloos: de huwelijksceremonie, een balkonscène, toost en taart, een receptie, diner én het feest. Jullie kiezen! Daarnaast zijn de plekken eindeloos: in het Koetshuis, Kasteel, Frederik’s Hof, de Hofboerderij of misschien buiten in de tuin? Maak kennis met het professionele team en kijk hoe zij jullie huwelijksdag van A tot Z kunnen verzorgen!

Simone Bruidsfotografie Foto: Kasteel de KeukenhofNeem nu contact op!
Simone Bruidsfotografie Foto: Kasteel de Keukenhof
Foto: Kasteel de KeukenhofNeem nu contact op!
Foto: Kasteel de Keukenhof

Kasteel Groot Buggenum – Bezoek de website

 Kasteel Groot Buggenum is dé plek voor een droomhuwelijk. Het kasteel en de tuin worden voor huwelijksfeesten altijd als geheel verhuurd. Hierdoor kunnen jullie en jullie gasten exclusief gebruik maken van het gehele kasteel en de tuinen! Daarnaast kent Kasteel Groot Buggenum zijn eigen Buitengewone Ambtenaren van de Burgerlijke Stand (B.A.B.S.) in de toga van het huis wat goed is voor een heel persoonlijke huwelijksceremonie die past tegen dit historische decor. Een leuk detail: bruid en bruidegom hebben het exclusieve voorrecht samen in de toren de kasteelklok te luiden en aldus de wereld te laten horen, dat ze vanaf nu bij elkaar horen! Jullie kunnen ervoor kiezen om alleen de trouwceremonie, de trouwceremonie met middagverblijf of jullie hele dag bij Kasteel Groot Buggenum te vieren. Dit feest kan natuurlijk plaatsvinden in de o zo mooie “Kruidentuin”!

Foto: Kasteel Groot BuggenumNeem nu contact op!
Foto: Kasteel Groot Buggenum
Foto: Kasteel Groot BuggenumNeem nu contact op!
Foto: Kasteel Groot Buggenum

Kasteel van Rhoon – Bezoek de website

Van een exclusieve bruistaart van de Taartarchitect tot aan een groot feest: in Kasteel van Rhoon is alles mogelijk! Sterker nog, de ambtenaar van de burgerlijke stand van Albransswaard staat nu al te popelen om jullie in de trouwzaal te verwelkomen. Nadat jullie elkaar het ja-woord hebben gegeven kunnen jullie de rest van de dag zorgeloos in het romantische kasteel doorbrengen. En met zorgeloos bedoelen we dan ook echt zorgeloos; na het feest kunnen jullie overnachten in het romantische Bruidshuisje. Zorgeloos door feesten op de trouwlocatie van je dromen? Kies dan voor Kasteel van Rhoon! 

Foto: Kasteel van RhoonNeem nu contact op!
Foto: Kasteel van Rhoon
Foto: Kasteel van RhoonNeem nu contact op!
Foto: Kasteel van Rhoon

Kasteel Montfoort – Bezoek de website

Als winnaar van de Top trouwlocaties Award van 2016 is Kasteel Montfoort een uitstekende trouwlocatie. Het kasteel wordt op dit moment gerestyled onder leiding van top stylist Eric Kuster en heeft een sfeervolle en authentieke ambiance. Met een bezoek aan de oude trouwkapel kunnen jullie gelijk wegdromen naar die ene prachtige dag. Bij Kasteel Montfoort vinden zij dat alles perfect en naar jullie wens moet verlopen op de grote dag. Zij zullen dan ook aan alle wensen voldoen; of het nu gaat om een paardenkoets of een boottocht op de Hollandsche Ijssel, de mogelijkheden zijn eindeloos! Daarnaast hoeft het feest niet op te houden aan het eind van de dag, maar kunnen jullie romantisch blijven overnachten in Hotel Montfoort. Jullie zijn van harte welkom om deze bijzondere locatie te ervaren en mee te gaan op culinaire reis van de chef!

Foto: Kasteel Montfoort Neem nu contact op!
Foto: Kasteel Montfoort
Kasteel Montfoort Foto: Marina KempNeem nu contact op!
Kasteel Montfoort Foto: Marina Kemp

Kasteel Duurstede – Bezoek de website

Kasteel Duurstede is een sprookjesachtige locatie voor jullie huwelijk. Zodra jullie de ophaalbrug zijn overgelopen bevinden jullie zich op jullie eigen kasteeleiland, wat voelt als een droom die uitkomt! Het kasteel geeft de keuze om in maar liefst drie trouwzalen te trouwen. De kasteelruïne, omringd door de slotgracht met sierlijke zwanen en het omliggende park vormen een romantisch decor voor een prachtige bruidsreportage. Daarnaast kunnen jullie de grote dag hier volledig laten verzorgen: van huwelijksceremonie tot aan het feest. Willen jullie trouwen in een authentiek kasteel met uitzicht op een prachtige gracht? Kies dan voor Kasteel Duurstede!

Foto: Kasteel DuurstedeNeem nu contact op!
Foto: Kasteel Duurstede
Foto: Kasteel DuurstedeNeem nu contact op!
Foto: Kasteel Duurstede

Kasteel Geldrop – Bezoek de website

Op het stijlvolle landgoed Kasteel Geldrop kun je elkaar het ja-woord geven in de romantische appelboomgaard, onder de eeuwenoude bomen, in het sprookjesachtige kasteel of in de prachtige trouwzaal met koninklijke allure. Of wat dacht je van trouwen in de prachtige oranjerie? Het schitterende kasteel is omringd door groen en kleurrijke bloemen en straalt daardoor rust, nostalgie en romantiekuit. Kasteel Geldrop zorgt daarnaast voor een geweldige dag met zo min mogelijk zorgen. Tijdens de voorbereidingen word je persoonlijk begeleid door één van de trouwspecialisten van het kasteel. Kasteel Geldrop heeft zoveel mogelijkheden dat het écht de dag van je dromen wordt.

Foto: Kasteel GeldropNeem nu contact op!
Foto: Kasteel Geldrop
Foto: Kasteel GeldropNeem nu contact op!
Foto: Kasteel Geldrop

Kasteel Sterkenburg – Bezoek de website

Bij Kasteel Sterkenburg trouwen jullie in een intieme, feestelijke en romantische sfeer. Deze locatie heeft echt alles in één: een prachtige omgeving met volledige exclusiviteit van ceremonie, receptie, diner en feest. En hier houdt het niet op, want na het feest kunnen jullie overnachten in de buitengewone bruidssuite. Bij mooi weer kunnen jullie de prachtige dag buiten vieren en deze locatie is geschikt voor zowel intiem als groot gezelschap. De fraaie ligging, sfeervolle inrichting, persoonlijke aandacht en de kwaliteit van het team zullen ervoor zorgen dat jullie dag de trouwdag van jullie dromen wordt.

Foto: Kasteel SterkenburgNeem nu contact op!
Foto: Kasteel Sterkenburg
Foto: Kasteel SterkenburgNeem nu contact op!
Foto: Kasteel Sterkenburg

Kasteel de Hoogenweerth – Bezoek de website 

Exclusiviteit, luxe en privacy dat is Kasteel  de Hoogenweerth. Beleef het best bewaarde geheim van Limburg in dit kasteel en de prachtige omgeving waarin het ligt. Het kasteel heeft een unieke mix van modern en klassiek. Jullie kunnen elkaar het ja-woord geven in het kapel of op iedere andere locatie op het landgoed die jullie aanspreekt. Maak van jullie trouwdag de dag om nooit te vergeten en geef de organisatie uit handen aan Kasteel de Hoogenweerth. Ook in de winter kunnen jullie de bruiloft in dit sprookjesachtige kasteel vieren. Met verse sneeuw en vuurkorven wordt het een betoverende dag die niemand zal vergeten!

Foto: Kasteel de HoogenweerthNeem nu contact op!
Foto: Kasteel de Hoogenweerth
Foto: Kasteel de HoogenweerthNeem nu contact op!
Foto: Kasteel de Hoogenweerth

Wij zijn gek op deze trouwkastelen en weten zeker dat jullie hier een hele romantische dag kunnen gaan beleven! Zijn jullie nou ook zo geïnspireerd door deze prachtige trouwkastelen en willen jullie ook een sprookjesbruiloft? Doe dan meer inspiratie op met deze styled shoot ‘vintage sprookje in het Koloniekerkje in Drenthe’ en mocht Belle en het Beest nou jouw favoriete sprookje zijn dan is deze Beauty and the Beast styled shoot misschien wel dé inspiratiebron voor jullie bruiloft!

Voor meer inspiratie, te gekke win acties en de laatste trends volg je ons op PinterestInstagram en Facebook

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!