De mooiste trouwlocaties van Rotterdam!

Heb jij al een trouwdatum geprikt, maar ben je nog op zoek naar die fantastische trouwlocatie in Rotterdam? Dit zijn de mooiste!

  • Locaties
  • Ceremonie decoratie
  • Bruidspaar
  • Nederland
  • Zuid-Holland

Heb jij al een trouwdatum geprikt, maar ben je nog op zoek naar die fantastische trouwlocatie in Rotterdam? Stop dan met zoeken, want om het je makkelijk te maken hebben wij hier – in willekeurige volgorde – de beste trouwlocaties van Rotterdam voor je op een rijtje gezet. De stad Rotterdam is een lust voor het oog door zijn moderne architectuur! De indrukwekkende haven en het hippe centrum maakt Rotterdam dan ook een van de mooiste steden van Nederland om in te trouwen!

Dit zijn de locaties die in het artikel genoemd worden:

Deze locaties zijn door Zankyou gekozen en worden weergegeven in willekeurige volgorde.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Boompjes Rotterdam – Bezoek de website

Adverteren

Een van onze winnaars in de Zankyou International Wedding Awards van 2017Boompjes Rotterdam verwelkomt sinds het voorjaar van 2016 gasten. In het karakteristieke glazen pand proberen ze bij Boompjes ‘Het Manhattan aan de Maas-gevoel’ te creëren. De locatie is door de gemeente Rotterdam aangewezen als officiële trouwlocatie, dus je kunt de plechtigheid, receptie, het diner en het feest allemaal op één locatie houden. Dus als jij het ja-woord wil geven met een panoramisch uitzicht op de Maas op de achtergrond en aan wil komen per watertaxi, is Boompjes gegarandeerd jouw locatie!

Foto: Boompjes Rotterdam Meer informatie over Boompjes Rotterdam!
Foto: Boompjes Rotterdam
Foto: Boompjes RotterdamMeer informatie over Boompjes Rotterdam!
Foto: Boompjes Rotterdam

Het Koetshuis – Bezoek de website

Met je partner aan je zij over de rode loper je gasten tegemoet lopen. Als jij je bruiloft in Het Koetshuis houdt, is dat mogelijk. In Het Koetshuis trouw je in stijl: een rode loper, hoge plafonds, kroonluchters en mooie grote ramen zijn daar een voorbeeld van. Omdat het een officiële trouwlocatie is, kun je alle onderdelen op één locatie laten plaatsvinden. Maar je kunt er ook voor kiezen om alleen je feest hier te organiseren. Hoe dan ook, Het Koetshuis heeft ruime ervaring in het organiseren van trouwerijen waardoor jouw bruiloft hier gegarandeerd tot een onvergetelijk dag wordt omgetoverd.

Foto: Het KoetshuisMeer informatie over Het Koetshuis!
Foto: Het Koetshuis
Foto: Het KoetshuisMeer informatie over Het Koetshuis!
Foto: Het Koetshuis

Regentenhuis van Kuyl’s fundatie – Bezoek de website

Julie trouwdag moet een mooie en onvergetelijke dag worden. Temidden van familie en vrienden willen jullie elkaar de liefde verklaren, op een schitterende locatie en in een intieme ambiance. Regentenhuis van Kuyl’s fundatie op het landgoed Vredenoord biedt jullie alles wat jullie wensen! Een sfeervolle trouwzaal voor de officiële huwelijksvoltrekking, een stijlvolle salon voor het huwelijksdiner, een prachtige tuin voor de receptie en diverse gezellige ruimtes voor de feestavond. Het enthousiaste team zal er met veel plezier een onvergetelijke dag voor jullie en jullie gasten van maken!
Foto: Regentenhuis van Kuyl’s FundatieMeer informatie over Regentenhuis van Kuyl's Fundatie!
Foto: Regentenhuis van Kuyl’s Fundatie
Foto: Regentenhuis van Kuyl's FundatieMeer informatie over Regentenhuis van Kuyl's Fundatie!
Foto: Regentenhuis van Kuyl’s Fundatie

Landhuis de Oliphant – Bezoek de website 

Heb al eens gedacht over trouwen in een landhuis? Landhuis de Oliphant dateert uit 1592 en is een officiële trouwlocatie. Je kunt dus alles op één locatie laten plaatsvinden, waarbij je gebruikt maakt van diverse stijlvolle kamers. De mooiste trouwfoto’s worden gemaakt in de Franse tuin. Hier kun je ook de bruidstaart aansnijden en met je gasten de champagne ontkurken alvorens je binnen begint het met een spetterende feest.

Foto: Landhuis de OliphantMeer informatie over Landhuis de Oliphant!
Foto: Landhuis de Oliphant
Foto: Landhuis de OliphantMeer informatie over Landhuis de Oliphant!
Foto: Landhuis de Oliphant

In den Rustwat (IDRW) – Bezoek de website 

In den Rustwat noemt zichzelf het best bewaarde geheim van Rotterdam. De klassieke buitenkant wordt gecombineerd met een modern interieur. Het restaurant is een officiële trouwlocatie. Op een zonnige dag kunnen jij en je gasten genieten op het terras. Droom jij van een ceremonie buiten? Bij IDRW kun je in de tuin het ja-woord geven en dat in een groene omgeving midden in de stad!

Foto: In den RustwatMeer informatie over In den Rustwat!
Foto: In den Rustwat
Foto: In den RustwatMeer informatie over In den Rustwat!
Foto: In den Rustwat

Lommerrijk – Bezoek de website 

Trouwen aan het wat geeft vaak net iets extra’s. Bij Lommerrijk kan dat, sterker nog als bruidspaar kun je een romantisch tochtje maken over de plas in een salonboot uit 1932. De tuin aan water is een omgeving die zich perfect leent voor prachtige trouwfoto’s. Je kunt op deze locatie een intieme dag organiseren, maar ook als je het groots wil aanpakken zijn er mogelijkheden. Lommerrijk heeft zalen die plek bieden tot 300 personen. Let’s get this party started!

Lommerijk. Foto: Laura de KwantMeer informatie over Lommerijk!
Lommerijk. Foto: Laura de Kwant
Lommerijk. Foto: Laura de KwantMeer informatie over Lommerijk!
Lommerijk. Foto: Laura de Kwant

De Vertrekhal – Bezoek de website!

De Vertrekhal is een officiële trouwlocatie, gelegen in de haven van Rotterdam. Bij De Vertrekhal zijn jullie aan het goede adres voor een totaalervaring met persoonlijke aanpak. Klinkt dat niet geweldig? Zo heeft De Vertrekhal ook een regionale ZIWA Award gewonnen! Gebaseerd op jullie wensen wordt er gekeken naar wat de mogelijkheden zijn, om te zorgen dat jullie bruiloft helemaal bij jullie past. Zien jullie het al voor je om het jawoord te doen in een stoere, monumentale omgeving met uitzicht op de haven van Rotterdam? Dan is De Vertrekhal de trouwlocatie voor jullie!

Foto: De Vertrekhal
Foto: De Vertrekhal
Foto: De Vertrekhal
Foto: De Vertrekhal

Dudok In Het Park ( Het Heerenhuys) – Bezoek de website 

Trouwen in een rijksmonument? Bij Dudok In Het Park is dat mogelijk! Het statige herenhuis bestaat uit 2 unieke zalen, ideaal voor intieme bruiloften. De Parkzaal is, de metershoge ramen met unieke lichtinval en uitkijk over het park, de perfecte locatie voor jullie ceremonie. Verplaats daarna naar de intieme Zocherszaal voor de receptie. Dudok In Het Park is gelegen in het park aan de voet van de Euromast – een unieke locatie voor de dag van jullie dromen!

Foto: Dudok in het Park
Foto: Dudok in het Park
Foto: Dudok in het Park
Foto: Dudok in het Park

Restaurant Karakter – Bezoek de website 

Trouw jij in het stadhuis aan de Coolsingel? Dan hoef je niet ver te lopen voor jouw feestlocatie. Bij Restaurant Karakter nemen ze graag al je zorgen uit handen en verzorgen ze een fantastisch diner, buffet of zelfs een walking dinner. Daarna kun je meteen door de dansvloer op of je gasten ontvangen voor de receptie. Je mag de ruimtes naar eigen smaak versieren en mocht je nog twijfelen over waar je je fotoreportage wil houden? Wat dacht je de Veerhaven, de Erasmusbrug of het Euromastpark? Allemaal op steenworp afstand.

Foto: Restaurant KarakterMeer informatie over restaurant Karakter!
Foto: Restaurant Karakter
Foto: Restaurant KarakterMeer informatie over restaurant Karakter!
Foto: Restaurant Karakter

Het Westelijk Handelsterrein – Bezoek de website 

Het Westelijk Handelsterrein in Rotterdam is een groot complex van meerdere oude pakhuizen die allemaal in de 19e eeuw zijn gebouwd. De pakhuizen zijn nu ‘samengevoegd’ door een prachtige glazen overkapping, wat het geheel één maakt. In het Westelijk Handelsterrein vind je vandaag de dag meerdere restaurants, galerijen en winkels. In een van deze restaurants, Restaurant & Wijnbar Smaak, kun je officieel trouwen, dus je kunt de hele trouwdag hier vieren. En waarom ook niet? Het is een prachtige locatie in het Rotterdamse Scheepvaartkwartier, goed te bereiken en erg charmant en uniek! Wij zeggen ja!

Foto: Het Westerlijk Handelsterrein
Foto: Het Westerlijk Handelsterrein
Foto: Het Westerlijk Handelsterrein
Foto: Het Westerlijk Handelsterrein

Courzand – Bezoek de website!

Café Restaurant Courzand is het ideale decor voor een bijzondere bruiloft in hartje Rotterdam. Iedere ruimte van Café Restaurant Courzand heeft zijn eigen charme, en de mogelijkheden in dit art deco pand met eigentijdse sfeer zijn eindeloos: een grote of kleine zaal? Chique of speels? Zelf jullie entree maken via het water is een mogelijkheid! Wordt dit het decor van jullie grote dag? 

Foto: Courzand
Foto: Courzand

Restaurant de Tuin

Trouwen aan het water? Ook dat is mogelijk in Rotterdam! Restaurant de Tuin is een trouwlocatie in Rotterdam, gevestigd aan de rand van het Kralingse bos en de Kralingse plas. Op deze trouwlocatie komen al jullie wensen uit: of jullie nu willen gaan voor een intieme of uitbundige bruiloft. De Serre en de Brasserie van het statige herenhuis, zijn de populairste plekjes van deze locatie. En wij snappen wel waarom… Het uitzicht over de Kralingse Plas is hét perfecte decor voor jullie grote dag.

Foto: Restaurant de Tuin
Foto: Restaurant de Tuin
Foto: Restaurant de Tuin
Foto: Restaurant de Tuin

Wij zijn er zeker van dat er een locatie tussen moet zitten als jullie trouwen in Rotterdam! Wij hebben ook de beste trouwfotografen en  bruidsboetieks  uit Rotterdam voor jullie op een rijtje gezet! Daarnaast mag je deze weddingplanners uit Zuid-Holland absoluut niet missen.

Voor de laatste trouwtrends, toffe inspiratie en prachtige foto’s volg je ons op Instagram, Facebook en Pinterest

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Landhuis de Oliphant Landgoederen
De Vertrekhal Partycentra en Evenementenlocaties
Het Westelijk Handelsterrein Andere trouwlocaties
IDRW - In Den Rustwat Restaurants
Lommerrijk Partycentra en Evenementenlocaties
Boompjes Rotterdam Restaurants
Restaurant Karakter Restaurants
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Reacties (1)

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!