Buffet of diner op jullie bruiloft? Zo kies je!

Weten jullie nog niet zo goed of jullie voor een buffet moeten kiezen? Of tóch een diner? Lees hier de tips van Zankyou om de juiste keuze te maken.

Buffet of diner op jullie bruiloft? Zo kies je!
Foto: Shutterstock
  • Receptie en Feest
  • Adviseren

Wat is beter: een buffet service of een diner? Allebei helemaal niets mis mee, maar wat past nu het beste bij jullie bruiloft? Ze zijn immers zo verschillend…

Adverteren

Traditioneel gezien is een diner het meest populair op bruiloften, maar de laatste jaren zien we steeds vaker dat bruidsparen toch kiezen voor een buffet. Een diner is heel comfortabel voor je gasten, niemand hoeft ook maar een vinger uit te steken. Maar, wanneer je gasten hebt met veel verschillende smaken, (dieet) wensen en allergieën kan het een echte uitkomst zijn om voor een buffet te kiezen! Veel gasten vinden het ontzettend fijn om zelf te kunnen kiezen wat zij willen eten. Maar wat heeft jullie voorkeur en wat past het beste bij jullie bruiloft? Lees snel verder!

opslaanVladimir Skoptsev
Shutterstock. Credits: Vladimir Skoptsev

Met deze tips helpen wij u om te kiezen voor wat het beste bij jullie bruiloft past. Tip één is, zoals bij elk onderdeel van het organiseren van jullie bruiloft, doe wat jullie voorkeur heeft! Het belangrijkste is dat het jullie droom dag wordt en hierom zouden jullie geen rekening hoeven houden met de voorkeuren van jullie gasten. Er is geen enkele manier waarop jullie iedereen tevreden kunnen maken…

Nadat jullie hebben nagedacht over wat nu zelf jullie voorkeur heeft, is het ook belangrijk om te informeren bij de trouw- en/of receptielocatie wat de mogelijkheden zijn en, belangrijker, wat absoluut niet. Is catering bijvoorbeeld inclusief bij de dienst, of staan zij het jullie niet toe om externe cateraars in te huren? Het is belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn. Er zijn trouwlocaties waar er geen mogelijkheid is voor een diner, simpelweg omdat de locatie dit niet toestaat. Als dit het geval is op de locatie, of als jullie kiezen voor een buffet, is het handig om te informeren wat eventuele extra opties zijn voor bediening voor mensen die, bijvoorbeeld, niet goed ter been zijn.

Als jullie alles duidelijk hebben besproken met de locatie en het duidelijk is voor jullie wat volgens hen de mogelijkheden zijn, is het goed om na te denken over de soort locatie en de indeling hiervan. Is het een tuin, een binnenruimte of een strand? De locatie heeft niet alleen een grote invloed op de tafelschikking en indeling, maar ook op de mogelijkheden voor het eten… Denk na over de ruimte: waar gaan de tafels voor gasten staan, de tafel voor het bruidspaar, cadeautafel, de tafel voor de bruidstaart, waar is de dansvloer en waar gaat de DJ of band spelen? Is er hierna ruimte beschikbaar voor een buffettafel, of past dit niet meer? Is er een goede verbinding naar de keuken, waar obers eventueel gemakkelijk borden uit kunnen serveren? Of is er helemaal geen keuken aanwezig? Dit zijn belangrijke dingen om over na te denken, die de keuze voor jullie gemakkelijker kunnen maken. 

Lees ook: zo  maak je de tafelschikking voor jullie bruiloft!

opslaanFoto: A party center. Via: Zankyou Mexico
Foto: A party center. Via: Zankyou Mexico

Daarnaast is het ook belangrijk om na te denken over het aantal gasten dat jullie zullen hebben. Als jullie meer dan 100 gasten zullen hebben die met jullie mee eten, is het vaak gemakkelijker om bijvoorbeeld te kiezen voor ten minste 2 buffetten. Informeer bij cateraars hoe hoog de kosten per persoon ongeveer zullen zijn, op basis van het aantal uitgenodigde gasten. Het is niet onwaarschijnlijk dat het budget een groot onderdeel zal spelen in jullie keuze, dus kies wat het beste bij jullie past zonder in te hoeven leveren op kwaliteit! 

Handig: Kiezen jullie voor een buffet met meerdere tafels? Dan kunnen jullie deze tafels na het diner of buffet gebruiken voor andere dingen. Bouw jullie buffet tafel bijvoorbeeld om tot cocktail station of popcorn tafel! Er zijn oneindig veel mogelijkheden… 

Een belangrijk voor- en nadeel om mee te nemen in jullie afweging is: aan de ene kant zorgt een buffet voor veel variëteit en keuze voor jullie gasten, maar aan de andere kant moeten jullie en jullie gasten wel opstaan om zelf jullie eten te halen. Met een diner dienst zullen jullie dit niet hoeven en kunnen jullie dit als meer comfortabel ervaren.

opslaanMattia B
Shutterstock. Credits: Mattia B

Als laatste willen wij jullie graag aanbevelen om het overgebleven voedsel te doneren aan de voedselbank. Het is (bijna) altijd het geval dat er eten over zal blijven, dus waarom maken jullie hier geen mensen blij mee die het echt nodig zijn?

Waar jullie ook voor kiezen, ongetwijfeld dat jullie bruiloft en het diner of buffet een groot succes zal worden! Zeker wanneer jullie voor een top cateraar kiezen. Neem bijvoorbeeld een kijkje in de database van Zankyou voor de beste cateraars in jouw regio. 

Zijn jullie al helemaal klaar voor de grote dag? Lees dan hier alles over de Openingsdans en een Photobooth op jullie bruiloft!

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!