Laat een indruk achter met interactive stations op de bruiloft!

Met interactive stations op de bruiloft zorgen jullie ervoor dat er leven in de bruiloft komt en laten jullie echt een indruk achter op jullie gasten.

  • Decoratie
  • Aanbeveling
  • Bruidspaar

Het is 2018 en bruiloften worden alsmaar gekker en gekker. Bruidsparen zijn constant opzoek naar manieren om hun bruiloft zo uniek en persoonlijk mogelijk te maken. Vooral voor weddingplanners klinkt dit als een welbekende uitdaging waar zij dagelijks mee te maken hebben. Interactive stations is één van de trouwtrends voor 2018. Wat deze stations inhouden? Dat leggen wij je maar wat graag uit!

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Wat zijn Interactive Stations? 

Adverteren

Laten we beginnen met een korte introductie. Interactive stations zijn spots op de bruiloft waar de gasten samen kunnen komen om een hapje te eten of een kleine activiteit te doen. Het is hier de bedoeling dat de gasten samenkomen op één plek om hier gezellig met elkaar te kunnen zijn. Hierdoor zullen jullie gasten niet alleen beter leren kennen, waardoor een betere band en natuurlijk, gezellige sfeer zal ontstaan. Dit zal ook een echte indruk achterlaten en gasten zullen het niet snel vergeten. Voor een unieke bruiloft is dit dus zeker een aanrader! Naast het feit dat het leuk staat en voor een betere band zorgt is het ook nog eens een handige opvulling van tijd. Op deze manier kunnen jullie de gasten zonder zorgen achterlaten bij de verschillende stations, terwijl jullie zelf bezig zijn met het schieten van de trouwfoto’s. Klinkt als een mooie oplossing toch? 

opslaanKies voor een wijnbar! Foto: Lekker Wijnig
Kies voor een wijnbar! Foto: Lekker Wijnig

Een persoonlijk tintje 

Interactive stations zijn ook nog eens goed voor het geven van een persoonlijk tintje aan de bruiloft. Jullie kunnen natuurlijk kiezen voor een foodtruck die jullie aanspreekt, maar het is ook leuk om een beetje verder te kijken. Ga er eens goed samen voor zitten en brainstorm over dingen die jullie gemeen hebben. Zijn jullie bijvoorbeeld voor het eerst samen op vakantie naar Italië geweest? Laat de gasten dan zelf pizza’s maken. Of willen jullie echt unieke bruidsfoto’s? Maak dan zelf een polaroidraster waar jullie de eigen tekst opschrijven en laat iedere gast hiermee op de foto gaan. Goedkoop, uniek en zo hebben jullie ook alvast een leuk bedankje voor de gasten! 

opslaanLaat jouw gasten hun favoriete bestemming prikken in een wereldbol! Credits: Studio Damon
Laat jouw gasten hun favoriete bestemming prikken in een wereldbol! Credits: Studio Damon

Een paar leuke ideetjes: 

  • Een marshmallow station. Laat jullie gasten hun eigen marshmallows verwarmen!
  • Een tip-jar. Zorg voor een glazen pot met wat kaartjes ernaast waarop de gasten een advies of leuke wensen voor jullie als nieuwe koppel op kunnen schrijven.
  • Zorg voor een polaroid camera. Zorg voor een leuke spot op de bruiloft en zet hier een polaroid camera neer. Laat iedereen polaroids nemen en hang deze op aan een lijntje naast de spot. Dit ziet er super gezellig uit en zo heb je meteen foto’s van alle gasten!
  • Wandeling door jullie liefdesverhaal. Leid de gasten door jullie liefdesverhaal door middel van een tijdslijn aan foto’s. Hang deze bijvoorbeeld aan de bomen, zodat jullie gasten chronologisch door jullie liefdesverhaal geleid worden. Tip: dit kan je ook doen wanneer jullie gasten aankomen op de bruiloft, zodat ze uiteindelijk uitkomen bij de locatie van de ceremonie of het feest.
  • Een sushi-bar. Laat jullie gasten zelf sushi (of iets anders lekkers…) maken op de bruiloft! Zo hebben ze een leuke activiteit en hebben ze meteen iets te eten. Klinkt als een win-win situatie niet?
  • Een donut wall: een wat?
opslaanLaat jouw gasten hun eigen limonade maken! Credits: Danielle Poff Photography
Laat jouw gasten hun eigen limonade maken! Credits: Danielle Poff Photography

Wij zijn absoluut fan van de interactive stations en we hopen dat dit overgaat van een trend naar een blijvend aspect voor de bruiloft. Wij zijn benieuwd of jullie nog wat creatieve ideeën hebben, laat het ons weten in de reacties! Mochten jullie nog een beetje in de knoop zitten met de planning van de bruiloft, dan helpen we jullie graag verder met deze gratis checklist (ook in PDF) voor de bruiloft!

Om altijd op hoogte te blijven van de nieuwste trouwtrends en voor meer inspiratie volg je ons op Pinterest, Instagram en Facebook

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Studio Damon Trouwfotografen
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!