Decoreer je zomerbruiloft in 5 stappen!

Er zijn veel manieren om een zomerbruiloft aantrekkelijk te decoreren. Ga voor speciale zomerse details, open ruimtes, veel natuurlijke materialen, lichte kleuren, kleurrijk eten en profiteer van de lange zomernacht voor een echt vakantiegevoel op jouw bruiloft.

  • Decoratie stijlen
  • Adviseren

De lente heeft veel geweldige opties voor mooie decoraties op jouw bruiloft, maar de zomer kent bijna nóg meer mogelijkheden. De huwelijken die tussen juni en september plaatsvinden, met het goede weer en lange avonden, kunnen rekenen op talloze opties voor de aankleding. Ontdek hoe jij het beste uit de zomerbruiloft haalt, en jouw grote dag passend kunt aankleden. Volg deze 5 stappen en ga voor een mooie zomerbruiloft!

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Stap 1. Gebruik onderdelen van het seizoen

Adverteren

Elk seizoen heeft haar bijzonderheden, en ook de zomer heeft prachtige elementen in overvloed. Misschien zijn ze niet zo opvallend als de lente, als de bloemen net zijn uitgekomen en hun maximale kleur hebben, maar er zijn veel voordelen die de zomer wél heeft.

Ten eerste kun je heerlijk genieten van het buitenleven en de sterrennacht in een prachtige zomertuin. Hoewel bruiloften overdag gebruikelijker zijn, is de zomer bij uitstek het seizoen om een avondbruiloft te vieren. Tijdens de romantische zomeravonden sta je in contact met de natuur en kun je heerlijk genieten van mooie groene tuinen en de bijzondere geluiden van de nacht. Ook bossen zijn ideaal voor een zomerbruiloft. De hoge bomen zorgen voor verkoeling.

Naast de decoratie die de natuur zelf biedt, kun je kijken naar andere locaties die bij uitstek ideaal zijn voor een zomerbruiloft. Een strandbruiloft, bijvoorbeeld, is ideaal voor een zomerwedding en dan ook een droom van veel koppels. Ga bij een strandbruiloft voor marinestijl met schelpen, koraal, wit- en blauwtinten en een informele stijl.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Stap 2. Speel met de kleuren van het eten

In de zomer kun je genieten van een zomergevoel in eigen land. De zon, het strand en de geuren van de zomer creëren een unieke sfeer, en daar heeft het eten een groot aandeel in. De zomer kent meer sprankelende en opvallende smaken die bovendien gepaard gaan met kleuren en spannende vormen.

Om te beginnen met de drankjes, zijn er veel die speciaal voor de zomer gereserveerd zijn. Naast verfrissend, zijn ze er ook om de bruiloft sfeer te geven. Denk aan kleurrijke limonades van citroen, aardbei, kokosnoot, chocolade, watermeloen, koffie … allemaal versterken ze het kleurpalet van jouw bruiloft. Sangria, sappen en smoothies, ijsjes, speciaalbieren in mooie kleuren en smaken en, natuurlijk, de cocktails.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Als voorgerecht kun je kiezen voor koude soep zoals gazpacho, gazpacho met munt of mango, salmorejo, een watermeloensoep of een avocadocrème. En naast het feit dat ze er verpletterend mooi uitzien, zijn het ook heerlijke gerechten.

Sushi-stands voegen ook een lichte en kleurrijke touch toe aan het banket. En tartaar, ceviches of andere verse visgerechten, die spelen met vis en citrusvruchten van verschillende kleuren, zijn vers, lekker en perfect om de tafels kleur mee te geven.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

In de zomer is fruit een goede opties dankzij de felle kleuren en de zoete en frisse smaak. Een bijgerecht bij uitstek, is een fruitmix. Een zomerbruiloft kan dan ook vruchten plukken van het eindeloze aanbod gekleurd fruit. Aardbeien, mango, kiwi’s, besjes… het fruit kan zo geserveerd worden, of in de cocktails voor een geweldige kleurexplosie. Profiteer van de prachtige kleuren van fruit en ga voor eetkraampjes met een groot aanbod: van verse fruitsalades, losse stukjes kleurrijk fruit zoals watermeloen en ananas tot aan natuurlijke cocktails, vruchtensappen en smoothies. Fruit fleurt alles op en is een perfecte aanvulling op de moderne bruiloften.

Om het diner te eindigen, ga je natuurlijk voor ijs! Het is niet alleen verfrissend, maar het versterkt ook het gevoel van de zomer met haar frisheid en heldere kleuren. Tegenwoordig is er een groot aanbod aan ambachtelijke en biologische ijsjes en ijsjes met hele stukken fruit. Een lust voor het oog om te zien!

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Stap 3. Voeg details toe aan de bruids- en gastlook

Sommige van de seizoensdetails zie je al vaker bij lentebruiloften. Er verschijnen prachtige bloemcreaties in de haren van de bruid en de gasten. Deze trend zien we ook bij zomerbruiloften, maar wel een stuk wilder en casual. De perfecte zomerbloemen voor het bruidsboeket zijn de seizoenbloemen als petunia, pioen, dahlia, de vogelmelk, en andere kleine als lamsoor, pluimspirea, ridderspoor, wolfsmelk en freesia. Ze brengen allemaal de frisheid en kleur van de zomer.

De jurken veranderen ook met het seizoen. Lichte en vluchtige stoffen met borduurwerk waar je de zomer in terugziet en soms zelfs kleuren zijn perfecte designs voor de zomerbruiloft. Ook de gasten pakken net wat meer uit in de zomer, met grote hoeden en hoofddeksels. Ook zien we meer bloemdecoraties voor in het haar. Voornamelijk zilveren hoofdtooien en goud tulbanden of sluiers bedekt met fijne bloemen. Prachtig!

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Stap 4. Voeg exclusieve details toe

De zomer heeft een speciale magie, daarover valt niet te twisten. En juist tijdens de zomernachten is deze magie goed te voelen, en te zien! Onder de sterrenhemel kun je de pracht van de zomer nog beter laten uitkomen.

Het goed gebruik van lichten is wat de zomernacht zo speciaal maakt. Lampen, op verschillende manieren gerangschikt in de tuin, geven een feestelijke en magische touch. Gebruik bij voorkeur slingers die van de ene boom naar de andere gaan, met lichte en romantische lichtjes, of hang ze op in de tent als je die hebt.

Naast licht worden ook lantaarns en fakkels gebruikt. Fleur donkere hoeken op, plaats de lantaarns of fakkels op tafels, hang ze aan de plafonds of bevestig ze aan de muur. Zorg voor een goed balans tussen licht en duisternis voor een mysterieuze touch. Kaarsen zijn ook belangrijk bij bruiloften die plaatsvinden tijdens zomernachten. De landelijke sfeer die wordt gecreëerd, is op en top charmant. Plaats kaarsen in kroonluchters of in lantaarns voor een maximaal effect.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Zelfs als de bruiloft in de avond is, zullen je nog steeds zon hebben tijdens een deel van de viering, waarschijnlijk bij ceremonie en de cocktails. Om niet te verbranden of weg te smelten kun je mooie parasolletjes gebruiken. Erg zomers en ook nog eens super bruikbaar! Het seizoen beïnvloedt de decoratie op alle niveaus. Je kunt tijdens de viering voorwerpen en cadeaus uitdelen om je gasten te helpen en bij te dragen aan dit zomergevoel. Gekleurde waaiers, comfortabele schoenen (espadrilles, sandalen …) zijn geweldige ideeën. Hoeden voor de zonnige uren zijn ook nuttig en zorgen voor een extra zomerse touch.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Stap 5. Profiteer van verschillende ruimtes

We hebben al gesproken over hoe het buitengedeelte het belangrijkste onderdeel van een zomerbruiloft is, dankzij het goede weer, de koele nachten en die verbinding met de natuur. Profiteer daarom van alle open ruimtes om de geweldige momenten van jouw grote dag te vieren.

Alle grote onderdelen van de bruiloft kunnen buiten worden georganiseerd. Van de ceremonie tot de dans en van het feest tot het banket. De openluchtceremonies hebben niet de historische charme die een landhuis of een boerderij kunnen hebben, maar de natuur is een prachtige omgeving, zolang de plaats in kwestie goed gebruikt wordt. Organiseer een ceremonie op een bijzondere plek omringd door bomen, bloemen, bloemblaadjes en veel details in het wit. Het creëert een speciale harmonie met een onmiskenbare vleugje zomer.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

 

Als de ceremonie georganiseerd kan worden in het zand bij een strand, is dat natuurlijk nog veel aantrekkelijker omdat de zee en het zand fungeren als natuurlijke decoratie. Plaats wat casual stoelen met marinemotieven, blauw en wit, en een opvallende kleur om contrast te genereren, en de setting is compleet.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Het is ook heel gebruikelijk om de cocktail buiten te organiseren, rond een groot, of rond een kleine vijver of fontein dat verfrissend is, en meteen kan worden gebruikt als decoratie.

En het banket? Vermijd plaatsen die te warm zijn of worden blootgesteld aan wind. Het moet een rustige plaats zijn met een ideale temperatuur. Let ook op dat het banket af te dekken is voor het geval er regen valt. Bereid een plan B voor.

In feite kan het geen kwaad om een min of meer afgesloten plaats te gebruiken om het banket te vieren. Tenten, tipi’s of partytenten geven nog steeds een vrij gevoel. Zorg voor lichte materialen als glas, hout en kunststof en maak de decoratie af met sfeerverlichting, planten en kaarsen. Let ook op dat er altijd een binnenruimte beschikbaar is. Een tent, of een kamer, voor degenen die even willen ontsnappen aan de hitte.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Wij hopen dat je met deze 5 stappen een prachtige zomerse sfeer kunt creëren op jouw grote dag. Bekijk voor nog meer inspiratie ook de nieuwe decoratie trend zoals gordijnen en bogen met bloemen en  decoratie voor een buitenbruiloft.

Wil je nóg meer Zankyou? Volg ons dan op Facebook, Pinterest en Instagram!

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!