Zo decoreer jij je winterbruiloft: wij geven tips!

Gaan jullie in de winter trouwen? Dat komt goed uit, want in dit artikel vind je de beste tips voor de decoratie van jullie winterbruiloft!

  • Decoratie stijlen

Van alle seizoenen wordt er in de winter het minst getrouwd. Er zijn echter genoeg bruidsparen die hier van profiteren, aangezien dit laagseizoen betekent dat de bruiloft een stukje goedkoper uit zal vallen en wij Nederlanders zijn niet vies van een beetje korting! Daarnaast zijn locaties minder snel volgeboekt, waardoor jullie meer kans hebben om te trouwen op jullie droomlocatie. Als deze eenmaal geregeld is mag je nadenken over de styling van de winterbruiloft. Wij van Zankyou hebben een aantal tips op een rij gezet, waardoor jullie decoratie perfect wordt!

opslaanFoto: RiCon Fotografie
Foto: RiCon Fotografie

Tip 1: Maak gebruik van de natuurlijke omgeving 

Adverteren

Elk seizoen heeft elementen die op zichzelf al speciale decoratie voor de bruiloft vormen, maar de winter is hierin de koploper. De witte lagen over de natuur zorgt voor een charmant uiterlijk buiten en maakt dat jullie binnen warm tegen elkaar aan willen kruipen. De besneeuwde landschappen zijn op en top geschikt voor een romantische bruiloft en al helemaal wanneer het in de loop van de dag begint te sneeuwen. Waarom maken jullie hier geen gebruik van en trouwen jullie buiten? Er zijn genoeg accessoires (truien, vesten en jassen) die iedereen warm houden en het is super romantisch! Nu is het natuurlijk niet de bedoeling om de gasten te laten koukleumen buiten en wil je hen ook wat warmte bieden. Ga daarom op zoek naar een sfeervolle trouwlocatie met open haard. Dit past helemaal thuis in jullie winterbruiloft en beschermt iedereen tegen de kou!

In de lente en de zomer worden bruiloft veel gedecoreerd door middel van bloemen. In de winter zien we echter meer andere elementen, zoals droge bladeren, takken en stammen. Mochten jullie toch graag bloemen op de bruiloft willen, kies dan voor witte hortensias. 

opslaanFoto: BeMarryWeddings &Taylor Lord
Foto: BeMarryWeddings &Taylor Lord

Tip 2: Kies voor een plek met winterse charmes 

Is het je wel eens opgevallen dat de meest romantische films en literatuur zich op wintergebieden afspelen? Binnen deze genres bevinden zich periodes van voor de 20e eeuw waar we kastelen, landhuizen, herenhuizen, kloosters, paleizen, boerderijen en andere soortgelijke structuren werden gebouwd. Kies daarom voor jullie grote dag voor een locatie met dezelfde ambiance. Kijk daarbij of de locatie een open haard en een tuin heeft. Binnen zie je waarschijnlijk veel details in hout, gecombineerd met stoffen tapijten, kaarsen en gigantische lampen. 

Hoewel het echt wel wat heeft om de styling zelf te verzorgen zijn er veel bruidsparen die moeite hebben met het bij elkaar laten passen van de elementen en dit begrijpen wij heel goed. Passende styling vereist hard werk en talent en daar zijn we nou eenmaal niet allemaal mee gezegend. Iemand die dit wel in zich heeft is Exceptional Weddings & EventsAls gediplomeerd weddingplanner en weddingstylist weet Sina precies wat jouw bruiloft nodig heeft om exceptioneel te worden. Met professionaliteit, exclusiviteit en een groot netwerk gaat zij met haar team aan de slag om een weddingconcept op maat voor jullie te maken. Naast het eindresultaat creëren zij ook al tijdens het plannen van de bruiloft een exceptionele belevenis die jullie nooit zullen vergeten.

opslaanFoto: Dario Endara Photography
Foto: Dario Endara Photography

Tip 3: Speel met de extra’s 

Aangezien wij de winter allemaal aan de kou koppelen is het leuk om hier iets mee te doen. Creëer een warme en gastvrije sfeer in de ruimtes die jullie gebruiken voor de bruiloft. Dit kunnen jullie doen door middel van warme lichten, vooral geel en oranje, die jullie bijvoorbeeld als slingers ophangen. Daarnaast lenen kaarsen zich natuurlijk top voor een winterbruiloft. Struin ook rond op onze Pinterest voor de leukste DIY ideeën!

Om te voorkomen dat de gasten het echt koud krijgen kunnen jullie dekentjes gebruiken. Leg deze neer op de stoel van iedere gast, zodat zij zichzelf warm kunnen houden. Hier kunnen jullie kiezen voor één kleur, maar ook spelen met de kleuren. Jullie kunnen ervoor kiezen om deze dekentjes te huren, maar jullie kunnen ze bijvoorbeeld ook zelf laten maken. Zet hier jullie eigen logo op en jullie hebben gelijk een bedankje voor iedere gast! 

Als jullie opzoek zijn naar een klassieke en elegante stijl kies dan voor veel zilver en wit die jullie combineren met kristal. Dit geeft een luxe uitstraling. Willen jullie een warmere sfeer creëren? Speel dan met de kleuren bruin, granaat, rood en aubergine.

opslaanTrouw Trendy
Trouw Trendy
opslaanFoto: Hofman Photography
Foto: Hofman Photography

Tip 4: Denk aan alternatieven 

Er zijn genoeg bruiloften die, ondanks de winter, toch buiten worden gevierd, zelfs al is het alleen de ceremonie. Dit is een logische keuze, aangezien het hartstikke romantisch is! Echter moeten jullie hier wel mee uitkijken. Een koude en onaangename ochtend kan namelijk een ramp zijn voor de rest van de bruiloft. Houdt er dus rekening mee dat de binnenzaal ook een plek is waar jullie verliefd op zijn geworden in het geval dat het buiten te koud is. Kijk naar zalen die uitzicht geven op een idyllisch landschap, zodat jullie dit op de achtergrond hebben en het wintergevoel waar jullie naar op zoek waren toch aanwezig is!

opslaanFoto: Melissa Vermeulen Film & Fotografie
Foto: Melissa Vermeulen Film & Fotografie

Tip 5: Profiteer van de unieke winter elementen

Er zijn stijlen en thema’s die alleen in de winter gebruikt kunnen worden. Ten eerste is daar natuurlijk Kerstmis. Dit feest biedt op decoratief niveau zoveel mogelijkheden dat ze praktisch ontelbaar zijn. Er zijn enorm veel stijlen gerelateerd aan de magie van deze data. Zo zijn de meest voorkomende tinten hier binnen zonder twijfel groen en rood. Door deze kleuren samen te brengen kunnen jullie de gehele bruiloft decoreren. Denk aan het hele pakket: tafelkleden, kerstbomen met rode en goudkleurge ballen, kaarsen, strikken, slingers en andere elementen die voor dat warme kerstgevoel zorgen. Het idee dat hierachter zit is om een gezellige, huiselijke sfeer te creëren die typerend is voor Kerstmis.

Een andere stijl of thema waar jullie voor zouden kunnen kiezen is skiën. Is dit een hobby die jullie samen delen? Dan is het heel leuk om deze in de bruiloft te verwerken! Helaas kunnen we in Nederland niet zo uitgebreid skiën, dus wellicht moeten jullie er dan over nadenken om te trouwen in het buitenland. Een skigebied biedt heel veel verschillende mogelijkheden voor een winterbruiloft. Zo zijn er ook verschillende accommodaties waar jullie met zijn allen kunnen verblijven en is de ski-hut in Tirol de perfecte locatie voor jullie trouwfeest!

opslaanShutterstock. Credits: Marinegirl
Shutterstock. Credits: Marinegirl

Als laatste is de winter ook geweldig voor een bruiloft die geïnspireerd is op de gotische stijl. Een paar decoratie-ideeën zijn hier Victoriaanse kostuums, de kleur zwart, kaarsen, schoorstenen, tapijten en typemachines. Dit zijn kenmerken waarmee jullie de locatie op en top kunnen versieren om helemaal in de stijl te komen!

Al met al biedt de winter ontelbare mogelijkheden voor een romantische bruiloft en is het ook nog eens goedkoop. Wij zijn benieuwd hoe jullie winterbruiloft eruit gaat zien! Doe hier vast inspiratie om met de winterbruiloft van Nadine en Daan in Rotterdam en deze prachtige styled shoot in Kasteel Maurick!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

RiCon Fotografie Trouwfotografen
Trouw Trendy Trouwfotografen
Dario Endara Photography Trouwfotografen
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!