De beste tips voor het organiseren van jouw vintage bruiloft!

Vintage is hot en happening, zo ook in de trouwwereld. Geef je bruiloft een persoonlijke touch met de mooiste vintage eye-catchers!

De beste tips voor het organiseren van jouw vintage bruiloft!
  • Decoratie stijlen
  • Vintage

Vintage is hot en happening, zo ook in de trouwwereld! Oude meubels, vintage bestek of andere vintage eye catchers, met vintage items geef je je bruiloft een persoonlijke touch. Kiezen jullie voor een bruiloft met een vintage tintje? Bij het organiseren van een vintage bruiloft moet je over veel verschillende dingen nadenken. Zo moet je, naast het vinden van jouw vintage droomjurk, de perfecte locatie zien te vinden en is het zoeken naar mooie vintage decoraties nog een hele klus; maar geen zorgen! Wij geven je de beste tips voor het organiseren van een vintage bruiloft. 

Adverteren

En heb jij hulp nodig met het organiseren van jouw vintage bruiloft? Neem dan contact op met Weddingplanner Houvast. Zij zal jullie zorgen uit handen nemen en zorgen voor de bruiloft van jullie dromen!

opslaanFoto: In Style Styling
Foto: In Style Styling

Het kiezen van de locatie is van groot belang bij een vintage bruiloft en een heel leuk onderdeel. Veel bruidsparen kiezen voor een buitenlocatie die perfect bij het vintage thema past. Hierbij kun je denken aan een mooie boomgaard, een groot open veld in een bos of bijvoorbeeld een wijngaard.

opslaanStyling: MUCH LOVE Styling - Bloemen: Bloom your life - Fotografie: Vier de liefde Fotografie
Styling: Much Love Wedding Design – Foto: Vier de Liefde fotografie – Bloemen: Bloom your Life

Er zijn enorm veel mogelijkheden, dus het zoeken naar een locatie is nog niet zo makkelijk. Je moet er bijvoorbeeld goed over nadenken of je buiten wilt trouwen, want we weten allemaal dat het weer in Nederland niet te vertrouwen is… Je zou er ook voor kunnen kiezen om een grote tent op te zetten, mocht het weer wel slecht worden. Deze kunnen jullie dan weer volledig inrichten met de leukste vintage accessoires! 

opslaan
In Style Styling Foto: Tovergoud

Anouk van In Style Styling & Decoraties geeft de tip om ervoor te kiezen om de bruiloft in een mooie oude schuur te houden, dan heb je toch die vintage sfeer maar hoef je geen rekening te houden met het weer.

opslaanStyling: Much Love Wedding Design - Foto: Vier de Liefde fotografie
Styling: Much Love Wedding Design – Foto: Vier de Liefde fotografie

Veel bruidsparen die voor een vintage thema kiezen, vinden het leuk dat er vele opties tot personalisatie zijn. Denk aan een specifiek kleurenthema, het bedrukken van servetten, persoonlijke bedankjes en bijvoorbeeld houten bewegwijzering als het om een grote locatie gaat. Op deze manier geef je jouw bruiloft een persoonlijke touch!  In Style Styling & Decoraties raad je aan om de kleurentrends van dit seizoen mee te nemen in jullie styling: pastelkleuren! 

De onderstaande vintage sfeer foto werd gestyled door Much Love Wedding Design – een perfecte weergave van de vintage stijl!

opslaanStyling: MUCH LOVE Styling - Bloemen: Bloom your life - Taart: Sugarlips Cakes - Fotografie: Vier de liefde Fotografie
Styling: MUCH LOVE Styling –
Bloemen: Bloom your life – Taart: Sugarlips Cakes –
Fotografie: Vier de liefde Fotografie

Rianne van Festivitijd is het hier mee eens: ¨Er wordt veel gespeeld met kleur op het gebied van vintage bruiloften. Het was al enige tijd een trend, bij bohemian bruiloften, en dit lijkt wel echt een blijvertje! Kleurrijke vloerkleden en lopers, rotan meubels, bont servies, zelfs het bestek mag een kleurtje hebben. Ons goudkleurige vintage bestek is laatste maanden favoriet en matcht ook heel mooi bij witte borden met een gouden randje. De rest van de tafel kun je zo bont stylen als je zelf wilt.¨

opslaanFoto: Festivitijd
Foto: Festivitijd

En dan de aankleding van de vintage bruiloft. Op vintage bruiloften wordt vaak gebruik gemaakt van verschillende soorten materialen. Je ziet veel hout, kant en jute.

opslaanStyling: MUCH LOVE Styling - Bloemen: Bloom your life - Taart: Sugarlips Cakes - Fotografie: Vier de liefde Fotografie
Styling: MUCH LOVE Styling –
Bloemen: Bloom your life – Taart: Sugarlips Cakes –
Fotografie: Vier de liefde Fotografie

Bij In Style Styling & Decoraties zien ze de nieuwste trends in vintage styling aan zich voorbij komen. ¨Om een echte vintage touch te geven aan de styling huren bruidsparen vaak vintage spullen om één of meerdere ¨vintage hoekjes¨ op te stellen. Stapel bijvoorbeeld een aantal oude koffers op elkaar met wat oude boeken, houten fruitkistjes of een paar oude wijnvaten met vintage decoratie zoals oude camera´s, typemachines, vaasjes met bloemen, etc.¨ 

opslaanIn Style Styling Foto: Tovergoud
In Style Styling Foto: Tovergoud

Kiezen jullie ervoor om je vintage decoratie te huren? Rianne van Festivitijd raadt jullie aan om dit een half jaar tot drie maanden voor de bruiloft te regelen! Zonde als jullie te laat zijn!

opslaanFoto: In Style Styling
Foto: In Style Styling

Wat ook helemaal ín is, is het gebruik van ¨backdrops¨ zoals houten deuren, zoals je hier onder kunt zien. Ook ziet Anouk van In Style Styling & Decoraties vaak de vraag naar bruine houten stoelen of crossback chairs bij bruidsparen die kiezen voor een vintage bruiloft.

opslaanIn Style Styling Foto: Fotografia
In Style Styling Foto: Fotografia

Met deze tips kan het niet meer mis gaan! Jouw eigen, geweldige bruiloft met vintage thema! Ben jij al overtuigd? Door samen te werken met één van deze stylisten kan het zeker niet mis gaan!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

In Style Styling & Decoraties Decoratie & Styling
Much Love Wedding Design Decoratie & Styling
Festivitijd Decoratie verhuur
Weddingplanner Houvast Weddingplanners
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!