Less is more: 7 tips voor een minimalistische bruiloft!

Niet zo gek van uitbundige decoratie of een jurk met allerlei tierlantijntjes? Bekijk dan deze tips voor een minimalistische bruiloft!

  • Decoratie stijlen
  • Adviseren

Als jij niet warm wordt van uitbundige decoratie of een jurk met al tierlantijntjes, ben jij misschien wel het type bruid dat perfect is voor een minimalistische bruiloft. Jij zegt het liefst ‘ja, ik wil’ in een eenvoudige jurk tegenover een strak decor: very classy! Of misschien laat het budget een overdaad aan details niet toe. Geen probleem, want een minimalistische bruiloft is helemaal in. Maar waar moet je opletten bij de organisatie? Lees snel verder en onthoud: less is more!

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

De uitnodiging

Adverteren

Ga niet voor symbooltjes, foto’s of andere opsmuk. Kies voor een eenvoudige kaart met een mooi lettertype en zorg ervoor dat je je gasten de informatie geeft die ze nodig hebben. Monochroom doet het altijd goed. Let wel op dat je voor kwaliteit kiest als op het materiaal aankomt. Je wil natuurlijk niet dat het goedkoop uitziet.

De locatie

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om meerdere locaties op jullie trouwdag te gebruiken. Als jullie ervoor kiezen om zowel de ceremonie, receptie en het feest op een locatie te houden, dan zul je vaak goedkoper uit zijn. Naast het feit dat je maar een locatie hoeft te huren is dit vaak ook handiger voor de gasten. Zij hoeven niet heen en weer te reizen tussendoor. Daarnaast zijn er locaties, zoals oude schuren die met weinig geld prima om te toveren zijn tot een droomlocatie.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Decoratie 

We zeggen nogmaals: less is more! Een witte muur als achtergrond met een paar natuurlijke details ertegenaan kan al genoeg zijn voor een decor voor een prachtige bruiloft. Ook voor de centerpieces geldt: niet te veel. Een glazen fles of vaas met een groot, groen blad erin is meer dan voldoende. Houd het simpel en maak het vooral niet te druk.

Als het aankomt op de tafelnummering raden wij jullie aan om voor monochroom te kiezen. Denk hierbij aan een zwart cijfer tegen een witte achtergrond in een stijlvolle houder, uiteraard in een mooi lettertype. Jullie kunnen ervoor kiezen dit in dezelfde stijl als jullie uitnodigingen te doen, zo blijft het één geheel.

Het bruidsboeket

Ga voor een eenvoudig boeket dat hooguit uit twee soorten bloemen bestaat. Een paar witte bloemen met groene bladeren of olijftakken maken een perfect boeket. Een andere optie is een watervalboeket van enkel twee orchidee-takken. Een watervalboeket is een boeket waar de takken of bloemen langs je boeket naar beneden vallen.

Het is mooi om de corsage op jouw bruidsboeket aan te passen. Heb jij olijftakken in je boeket verwerkt? Dan is het leuk om een bundeltje van kleine olijftakken op het pak van de bruidegom te spelden. Dit is simpel, budgetproof en erg elegant!

De jurk

Ook bij het kiezen van de jurk is het codewoord eenvoud. Kies voor een simpele, witte jurk die jouw sterke punten benadrukt. Laat borduursels en stiksels links liggen. Kant is not done bij een minimalistische bruiloft. Heb jij geen idee wat voor een bruidsjurk je wilt? Neem hier dan eens een kijkje. In dit artikel geven we jou tips voor het kiezen van de perfecte bruidsjurk.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

De taart

Ga voor een strak afgewerkte taart. Kaatje Fondant en Bakkerij Den Soeten Inval hebben een aantal prachtige bruidstaarten die helemaal bij een minimalistische bruiloft passen en daarnaast ook nog eens betaalbaar zijn! Een andere tip voor een goedkopere taart is om voor losse taarten te kiezen in plaats van een stapeltaart. Deze zijn meestal goedkoper en zien er daarnaast ook meer minimalistisch uit.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Bedankjes

Wil je je gasten graag een aandenken meegeven? Wat dacht je van een lekkere likeur? Kies voor een mooi, strak flesje met een lintje en je bent klaar. Simpel, maar stijlvol.

Je kunt een minimalistische bruiloft zo duur maken als je zelf wil, maar dat hoeft helemaal niet. Maak er vooral jullie dag van. Jullie zullen stralen en er super stijlvol uitzien. Met een minimalistische stijl zit je altijd goed.  Toch liever een bruiloft in een andere stijl? Kijk dan snel hier voor inspiratie op het gebied van boho-chic of wat dacht je van een herfstbruiloft?

Wil je niks van ons missen? Volg ons dan op Instagram & Facebook!

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!