4 gouden tips voor het vinden van de perfecte bruidsjurk

Het shoppen voor je bruidsjurk kan heel erg leuk, maar ook heel lastig zijn. In dit artikel geven we een aantal tips zodat je niet onbeslagen ten ijs komt.

  • De Bruid
  • Adviseren
  • Bruid

Eindelijk kan je gaan shoppen voor de trouwjurk waar je als klein meisje van hebt gedroomd! Het shoppen voor jouw bruidsjurk kan heel erg leuk zijn, maar soms kan het heel lastig zijn om dé jurk te vinden. In dit artikel geven we een aantal tips zodat je niet onbeslagen ten ijs komt.

Adverteren

Als aanstaande bruid kan het programma ‘Say yes to the dress’ je niet ontgaan zijn. Het vinden van de perfecte jurk is voor sommige deelnemers een regelrechte ramp. Om dit doemscenario te voorkomen, benoemen we eerst een aantal valkuilen waar je in kan lopen in je zoektocht.

opslaanFoto: MooiBelicht Fotografie
Foto: MooiBelicht Fotografie

Verbreed je horizon

Misschien heb je dé perfecte jurk al uitgetekend op papier of zie je het precies voor je. Of een ander bekend scenario: je bent de perfecte jurk op internet tegen gekomen en je weet zeker dat dit ‘m wordt. De jurk kan echter tegenvallen in het echt doordat het model toch niet goed bij je past of de kleur is bijvoorbeeld nét wat anders op de foto. Verplicht jezelf daarom om meerdere jurken te passen. Misschien is een model waar jij nog niet eens over nagedacht hebt helemaal perfect voor jou, zoals een jurk met open rug, een echte prinsessenjurk of een jurk met A-lijn!

opslaanTrouwjurken met open rug. Credits: Rosa Clará - Barcelona Bridal Fashion Week
Trouwjurken met open rug. Credits: Rosa Clará – Barcelona Bridal Fashion Week

Via Social Media hebben we het allemaal weleens voorbij zien komen: de trouwjurken van Ebay, Aliexpress en andere online shops. De prijs kan soms erg aantrekkelijk zijn, maar de jurken zien er vaak niet hetzelfde uit als op het plaatje. Bij het kopen van een trouwjurk is het altijd verstandig om de jurk fysiek te passen en je te laten adviseren bij een specialist. Ook wanneer je een laag budget hebt, is er voor jou een jurk te vinden.

opslaanFoto: MooiBelicht Fotografie
Foto: MooiBelicht Fotografie

Begin op tijd!

Het klinkt logisch, maar in de praktijk loopt het toch vaak even anders. Zet het vinden van een bruidsjurk bovenaan je to-do lijst voor je bruiloft. Het is een van de belangrijkste punten en zo kan je met een gerust hart je lijstje verder afwerken. Denk ook aan de levertijd die soms verbonden is aan je droomjurk. Dit kan namelijk oplopen tot een aantal maanden.

Door op tijd te starten met je zoektocht, heb je ook nog de mogelijkheid om dingen aan te laten passen enzo de laatste puntjes op de ‘i’ te zetten. Let er wel op dat je voor een jurk gaat die ingenomen of uitgelegd kán worden. In een groot tijdsbestek kan je lichaamsvorm altijd veranderen, zeker met de bruiloft stress.

opslaanFoto: MooiBelicht Fotografie
Foto: MooiBelicht Fotografie

Het is jouw dag

Natuurlijk neem je de mening van je omgeving mee in het vinden van de perfecte jurk. Je kan echter geen jurk vinden die iedereen bevalt. Wanneer je gaat shoppen, kies dan een klein team om mee te nemen. Daarnaast is het logisch dat je veel waarde hecht aan deze meningen, maar ga altijd uit van je eigen gevoel. Het is jouw dag!

Het lijkt voor de hand liggend, maar toch gaat het vaak mis. Neem de tijd om jouw jurk te vinden. Het is niet erg als je na een paar shopdagen nog niet de juiste jurk hebt gevonden. Probeer ook open te staan voor het advies van de medewerkers en pas eens een jurk die je niet meteen bevalt. Heb je de jurk gevonden? Neem dan ook de tijd om de aanpassingen door te spreken met de medewerkers.

opslaanFoto: MooiBelicht Fotografie
Foto: MooiBelicht Fotografie

Ga voor de spiegel staan

Je dacht misschien dat je de perfecte jurk had gevonden, maar toch staat de jurk je niet zoals op het plaatje. Niet iedere jurk past bij jouw figuur en daarom is het belangrijk om voor de spiegel te gaan staan. Ontdek de vorm van je figuur en bedenk ook van welke stijl je houdt. Het is ook belangrijk om het thema van je bruiloft mee te nemen in de keuze van je trouwjurk, maar denk ook aan je huidskleur en de kleur van je ogen.

opslaanCredits: Alfred Angelo
Credits: Alfred Angelo

Maar, de belangrijkste tip die wij je kunnen geven is om te genieten van dit proces. Voor je het weet is het voorbij! In ieder geval kan de zoektocht naar de perfecte bruidsjurk niet meer mis gaan met deze tips!

 

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Mooibelicht Fotografie Trouwfotografen
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!