Drie onmisbare tips voor het vinden van de perfecte trouwjurk

Het kiezen van een bruidsjurk is geen eenvoudige opgave. Met deze drie tips helpen we je graag een beetje op weg.

  • De Bruid
  • Adviseren
  • Bruid

Het uitzoeken van een trouwjurk is vaak één van de eerste momenten dat je je realiseert dat je bruiloft werkelijkheid wordt.  Wat voor jurk zal het worden? Lang of kort, met kant of met organza, zeemeermin model of toch liever princess style? Verschrikkelijk leuk enerzijds om zo´n enorme keuze te hebben, makkelijker wordt het er echter niet op.  Om je een beetje op weg te helpen hebben wij de 3 belangrijkste tips voor je zoektocht op een rijtje gezet.

opslaanCredits: Dario Endara
Credits: Dario Endara Photography

1. Kies het juiste gezelschap

Het vinden van een geschikte jurk is niet hetzelfde als een mooie trui uitzoeken.

Adverteren

Het is een (hopelijk) eenmalige aankoop voor één van de belangrijkste dagen uit je leven. Niet alleen jij hebt hoge verwachtingen van hoe prachtig je er uit zal zien. Hoe zelfverzekerd je ook bent, overladen worden met complimentjes over hoe mooi je er uit ziet geeft nu eenmaal een enorme boost aan je zelfvertrouwen.

Natuurlijk is de mening van anderen tijden het passen belangrijk, maar laat je er niet door leiden. Het is verleidelijk om met een groot of erg gevarieerd gezelschap op jurkenjacht te gaan, hoe meer advies hoe beter niet waar? Echter, het bemoeilijkt je keuze vaak ook ongewild. Kies er liever voor om 2 of 3 personen mee te nemen die je door en door kennen, van je houden en een eerlijke mening kunnen geven zonder deze op te dringen.  Je beste vriendin, je moeder en vergis je niet in de modebewustheid van je mannelijke vrienden!

opslaanCredits: SUEGRAPHY
Credits: SUEGRAPHY

2. Start optijd met zoeken!

De to-do lijst voor je bruiloft zal helaas langer zijn dan dat je wilt. Begin daarom op tijd met het vinden van je jurk. Ten eerste streep je hiermee één van de belangrijkste punten van je lijstje af en zal je met een veel geruster gevoel je lijstje af kunnen werken. Ten tweede is er soms een levertijd verbonden aan je droomjurk ( dit kan van enkele weken tot helaas een aantal maanden duren) en ten derde geeft een ruimer tijdsruim je de mogelijk dingen aan je jurk te laten veranderen. Houdt er wel rekening mee dat je lichaam in een tijdsbestek van bijvoorbeeld 7 maanden aan veranderingen onderhevig kan zijn en dat je dus voor een jurk kiest die ingenomen (hoera!) of iets uitgelegd kan worden.

opslaanCredits: Simone Bruidsfotografie
Credits: Simone Bruidsfotografie

3. Vraag advies aan het winkel personeel

Veel bruiden hebben een bepaald beeld in hun hoofd van hoe hun droomjurk eruit moet zien en houden zich (te) rigoureus vast een dit ideaalbeeld. Enerzijds is er niets mis mee te weten wat je wilt, anderzijds mis je misschien een geweldige jurk waar je simpelweg niet aan gedacht hebt.

Personeel in een goede bruidswinkel doet niets anders dan, dag in dag uit, proberen de perfecte jurk aan de juiste bruid te koppelen. Ervaring en kennis is wijsheid, maak hier gebruik van.

Leg uit wat de ideale jurk in jouw ogen is, maar probeer ook onder woorden te brengen welke punten van je lichaam je wilt benadrukken of juist de aandacht van af te leiden.  Wellicht kan iemand in je gezelschap ( zie punt 2) je helpen je karakter te omschrijven; ben je extrovert of juist meer ingetogen bijvoorbeeld. Daarnaast is het “karakter” van je bruiloft ook van belang; is het een bruiloft met een meer rustiek karakter of wordt het juist een klassieke “ prinsessen” bruiloft.

Je  zult niet de eerste bruid zijn die zielsgelukkig de winkel verlaat met een jurk waar ze in eerste instantie nooit aan gedacht zou hebben!

We hopen je met deze drie tips een beetje op weg te hebben geholpen met het vinden van jouw perfecte jurk! Succes! Nog meer inspiratie nodig wat betreft bruidsjurken? Bekijk dan nu de beste trouwjurken trends van 2017!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Dario Endara Photography Trouwfotografen
SUEGRAPHY Trouwfotografen
Simone Bruidsfotografie Trouwfotografen
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!