Tips voor het verwijderen van vlekken op je trouwjurk

Zo bont als op deze foto zullen veel bruiden het niet maken. Integendeel! Waarschijnlijk zal je er alles aan doen om vlekken op je trouwjurk te vermijden. Toch is de kans redelijk groot dat je de dag niet helemaal vlekkenvrij doorkomt. Geen paniek! Met deze eenvoudige tips verwijder je de meest voorkomende vlekken op je trouwjurk in een handomdraai.

Foto: Hannes Eichinger

Basisregels

1) verwijder de vlek zo snel mogelijk
2) altijd deppen, NOOIT wrijven!
3) bewerk de vlek altijd van buiten naar binnen
4) gebruik voor het deppen altijd een schone, witte, katoenen handdoek
5) gebruik bij zijden jurken NOOIT water. Kies voor één van de andere opties

Rode wijnvlekken

Dep met droge handdoek tot de vlek niet meer afgeeft. Daarna deppen met een in warm water gedompelde handdoek. Eventueel restant camoufleren met talkpoeder of wit krijt.
Andere opties: deppen met jonge jenever, Spa rood, witte wijn of azijn.

Grasvlekken

Deppen met een mengsel van afwasmiddel (met citroen) of babyshampoo met water (verhouding 50/50) of maak een mengsel van suiker en water (50/50).
Andere opties: deppen met pure alcohol.

Bloedvlekken

Deppen met het speeksel van de persoon van wie het bloed afkomstig is. Gebruik hiervoor een wattenstaafje. NOOIT met warm water behandelen!

Stuifmeelvlekken

Wikkel plakband om je vingers en dep de plek tot al het stuifmeel is verdwenen.
Andere optie: Deppen met een witte boterham.

Inktvlekken

Spuit wat haarlak op een wattenstaafje en dep daarmee voorzichtig de vlek.

Vetvlekken (ook make-up op oliebasis)

Bestrooi de vlek met talkpoeder en laat dit 10-15 minuten intrekken. Schud of borstel het restant daarna voorzichtig af. Eventueel herhalen of aantippen met wattenstaafje alcohol.
Andere opties: deppen met sodawater en zout erover strooien. Of droogshampoo op achterzijde vlek aanbrengen en de vlek aan voorzijde deppen met droge doek.

Lippenstiftvlekken

Deppen met billendoekjes of met wodka.

Kauwgomvlekken

Verwijder handmatig zoveel mogelijk kauwgomresten. Wikkel daarna een ijsblokje in een schone doek en dep hiermee 5-10 minuten de vlek. Hierna zijn de laatste restjes makkelijk te verwijderen.

Heb jij nog goede vlekkentips die je graag wilt delen? Laat het me weten!

Foto: Adrei Zveaghintev

Deze post is geschreven door gastblogger Hellen Meijer. Deze creatieve en enthousiaste weddingplanner heeft een grote passie voor het organiseren van themabruiloften. Nieuwsgierig? Bezoek haar website: www.nozza.nl

Meer informatie over

Reacties (1)

Laat een bericht achter

Credits: Evgenia Fotografie
Trouwen op het strand? Tips voor het kiezen van je jurk!
Ga je trouwen op het strand? Dat vereist een bijzondere bruidsjurk! In ieder geval moet je met een paar dingen rekening houden: wij vertellen je welke.
Credits: Dufrasnes Fotografie
De beste tips over hoe jij jouw trouwjurk mooi kunt houden!
Hoe zorg je dat jouw jurk tot je trouwdag en op de dag zelf ook mooi blijft? Hoe bewaar je de jurk na de bruiloft zodat je er nog lang van kan genieten? Wij bij Zankyou hebben een lijstje met tips voor je gemaakt waarmee jouw jurk gegarandeerd mooi blijft.
Budget-vriendelijke bruiloft: ontvang van ons 6 tips om dit mogelijk te maken!
Budget-vriendelijke bruiloft: ontvang van ons 6 tips om dit mogelijk te maken!
Een mooie bruiloft hoeft geen duizenden euro´s te kosten. Om je hierbij te helpen geven wij je graag een aantal tips om je budget-bruiloft een mooie touch te geven!

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie