Hoe kies je een bruidsboeket?

Je moet natuurlijk wel een mooi bruidsboeket de lucht in gooien aan het einde van je grote dag. Lees hier de tips voor het vinden van het perfecte bruidsboeket!

Hoe kies je een bruidsboeket?
 • Bruidsboeket
 • Adviseren
 • Bruidsboeket
 • Bruid

Lelies, rozen, tulpen, veldbloemen… Als er iets belangrijk is in de look van een bruid, dan is het wel het bruidsboeket. Het geeft kleur aan deze belangrijke dag. Daarom is het belangrijk om een boeket te kiezen aan de hand van jouw stijl en jouw gekozen bruidsjurk. Om geen verkeerde keuze te maken, hoef je alleen maar de onderstaande 5 tips te volgen. Met deze 5 tips ontdek je welk boeket perfect voor jou is en wordt het kiezen van het bruidsboeket eigenlijk heel erg makkelijk!

Dit zijn de tips die we jullie mee willen geven!

Tip 1. Combineer het type boeket met je trouwjurk

Adverteren

Het is geen geheim dat het moment waarop de bruid haar entree maakt, één van de belangrijkste zaken van de bruiloft is. Alle focus is op haar gericht, maar ook op de gekozen stijl. Daarom is het belangrijk om te weten welke boeketten passen bij de trouwjurk die je hebt gekozen.

 • Biedermeier: Dit boeket is het meest gevraagde boeket onder de bruiden. Het is een rond boeket dat eruitziet als een halve bol. De diameter meet meestal niet meer dan 30 centimeter en bestaat uit kleinere bloemen. Dit type boeket is ideaal voor trouwjurken met een eenvoudig lijfje en een meer gedetailleerde rok, zoals de princess trouwjurken of trouwjurken met een volumineuze rok.
 • Veldboeket: Een modieus boeket. Echt helemaal van nu. Het bestaat uit allerlei soorten bloemen, afhankelijk van wat er voor bloemen dat seizoen zijn. Dit boeket is casual, eenvoudig en heeft een bohemian touch. Ideaal voor bij jurken met een losse fit, lichte stoffen met veel beweging, kant of geborduurde bloemen.
 • Asymmetrisch: Dit is een van de meest populaire boeketten op de trouw en inspiratie blogs. Het boeket bestaat uit verschillende bloemen die op zo’n manier geplaatst zijn dat het rommelig lijkt, maar dat is natuurlijk niet zo. Er is juist goed over nagedacht en de bloemen zijn strategisch geplaatst. Het boeket komt goed tot zijn recht in poedertonen – eenvoudig maar toch elegant – en past perfect bij de sweetheart bruidsjurk.
 • Met een lange steel: Dit boeket lijkt misschien qua stijl op de Biedermeier, maar is anders door het type bloem en door de stelen van de bloemen, die veel langer en dunner zijn. Dit boeket is perfect voor lange vrouwen. Elegantie en soberheid die contrasteren met kleurrijke en eenvoudige bloemen.
 • Waterval: zoals de naam al zegt, vallen bij dit boeket de bloemen als een waterval naar beneden. Het boeket is verticaal en perfect voor de lange bruid. Het is een klassieke stijl die erg goed samen gaat met een sluier. Dit boeket wordt minder vaak gekozen, maar als je het met de juiste bloemen combineert kan het prachtig zijn voor je grote dag.
opslaanFoto: Kempff Fotografie
Foto: Kempff Fotografie

Tip 2. Kijk naar je lichaamsvorm

Vaak bepaalt de vorm van ons lichaam of we voor de ene jurk of de andere gaan en voor welke stijl we uiteindelijk kiezen. Zo ook het bruidsboeket. Het is belangrijk dat het boeket goed bij het geheel van de look van de bruid aansluit. Daarom is het van belang dat het boeket bij de lichaamsvorm past en dat het perfect combineert met de rest van de stijl van de bruiloft.

 1. Zandloper: als je een slanke taille hebt en meer volume bij de borsten en de heupen, moet je kiezen voor een empire cut, een uitlopende lijn of een zeemeermin trouwjurk die je figuur omarmt en je rondingen accentueert. Bij dit soort pasvormen is een Biedermeier en een waterval boeket aan te raden.
 2. Peer: je bent breder bij de heupen dan bij de schouders, maar je vormen zijn rond en goed gedefinieerd. Als dit je silhouet is, is een princess pasvorm, een a-lijn of, als je wat gedurfder bent, een korte trouwjurk een goede optie. Zorg voor volume bij de heupen om die zone een beetje te verdoezelen. Dit samen met een waterval, veld of asymmetrisch boeket maakt je stijl een dikke 10.
 3. Driehoek: jouw silhouet kenmerkt zich door smalle schouders en brede heupen. Voor dit lichaamstype is het ideaal om te kiezen voor een open decolleté of een boothals. Zorg voor volume aan de onderkant om de heupen te verbergen. Het perfecte boeket voor dit lichaam type is het asymmetrische of het waterval boeket. Als de bloemen maar op verschillende hoogtes worden gestileerd.
 4. Rond: als dit jouw lichaamsvorm is, ga dan voor een modieus waterval of asymmetrisch boeket en maak het helemaal af door het te combineren met een empire trouwjurk. Perfect!
opslaan
Credits: Dufrasnes Fotografie

Tip 3. Let op je persoonlijkheid

Jouw bruidsboeket moet ook bij jou en jouw persoonlijkheid passen. Bij iedere bruid past een ander boeket.

 • De traditionele bruid: kies een bruidsboeket type Biedermeier. Dit boeket is zo populair, omdat het makkelijk te hanteren is. Het boeket heeft een ronde vorm verwerkt tot een perfecte halve bol. Ideaal voor de traditionele bruid.
 • De romantische bruid: een waterval boeket is de beste optie. Een waterval van bloemen bedekt de handen en simuleert een waterval van bloemen tot aan de grond.
 • De gedetailleerde bruid: de koepel is het perfecte boeket. Wanneer de bloemen zijn gekozen, worden de stelen gebonden met een detail wat de bruid vertegenwoordigt: een mooie stof, antiek kant of een familiebroche.
 • De bohemian bruid: een veld of eco boeket, goedkoop en eenvoudig. Er kan gewerkt worden met iedere bloem van het desbetreffende seizoen en het boeket heeft een casual stijl.
 • De verfijnde bruid: kies een boeket wat je op een van je armen kan laten rusten. Het boeket karakteriseert zich door langere stelen dan normaal.
opslaanFoto: Max Wanger
Foto: Max Wanger

Tip 4. Denk aan seizoensbloemen volgens de seizoenen van het jaar

Ieder seizoen brengt een eigen, andere sfeer met zich mee. De bloemen op het huwelijk laten zien in welk seizoen we zitten.

Voor een herfsthuwelijk zijn bloemen die bloeien in de zomer, en nog wat maanden goed blijven, perfect. Bijvoorbeeld dahlia’s en heide: een perfecte plant die lang goed blijft. Dit seizoen vraagt om warme bruidsboeketten met textuur en kleur.

Voor een winterhuwelijk zijn er twee mogelijkheden. Aan de ene kant kan je kiezen voor koude kleuren die doen denken aan de sneeuw en aan de andere kant voor warme kleuren die zorgen voor gezelligheid in de koude dagen. Mogelijke perfecte winterbloemen voor jouw bruidsboeket zijn tulpen, anemonen, ranonkels, callas, rozen of astilbe.

Wanneer jij je huwelijk in de lente viert, begint de kleur langzaam maar zeker weer zijn intrede te doen op de velden. Je kunt kleur toevoegen aan je huwelijk en aan je bruidsboeket met bloemen als pioenen, lavendel, rozen en anjers.

Tijd voor het festivalseizoen en een kleurexplosie. De zomerbruiloften kunnen worden gevuld met bijvoorbeeld rozen, madeliefjes, pioenen, anjers of dahlia’s.

Lees ook: Hoe bespaar je geld op je bruiloft? 

opslaanFoto: Bruidsboeket&zo / Justin Manders
Foto: Bruidsboeket&zo / Justin Manders

Tip 5. Volgens de stijl van het huwelijk

Bij iedere stijl past wel een bloem. Om dit te bepalen moeten we eerst weten welke bruiloft stijlen er te kiezen zijn:

 • De klassieke bruiloftklassieke en zachte kleuren als wit, een roze nude en een pastel perzik. Rozen, klaprozen, hortensia’s, pioenen, camelia’s en veldboeketten zijn de perfecte keuzes voor een prachtig boeket.
 • De romantische bruiloft: Vier jij je bruiloft op een locatie met een zeer natuurlijke omgeving met natuurlijke kleuren als groen, blauw, bruin of wit? Ga voor jouw boeket voor de kleur nude in contrast met de levendige kleuren van de omgeving. Gardenia, anjers, camelia’s, lavendel zijn goede opties.
 • De moderne bruiloft: ga voor een asymmetrisch effect door bloemen met een lange steel met ronde en kleinere bloemen te combineren. De vormen van je boeket kunnen worden aangepast aan de trouwlocatie, zodat alles op elkaar aansluit. Zet in op bloemen zoals orchideeën, tulpen, rozen of camelia’s en kies pasteltinten.
 • De vintage bruiloft: Dit type bruiloft vereist een bruidsboeket met bloemen in nude kleuren in contrast met andere, donkere bloemenJe kunt de bloemen kiezen die je wilt en een combinatie van veldbloemen maken.
 • De rustieke bruiloft: als je bruiloft deze stijl is, ga dan voor een veldboeket of een eco informeel boeket. Altijd mooi en passend bij de gehele stijl van de bruiloft. Lavendel, craspedia’s, pluimhortensia’s inclusief doornen kunnen de hoofdrol spelen op jouw bruiloft.
 • De bruiloft in de stad: Wanneer je een kosmopolitisch huwelijk viert in de stad, kies dan voor een eclectisch en modern boeket. Ga voor bloemen met lange stelen zoals tulpen of rozen.
opslaanFoto: Trouw Trendy
Foto: Trouw Trendy

Met deze 5 tips wordt jouw bruidsboeket niet zomaar een bosje bloemen, maar is het een doordacht onderdeel van de stijl van de bruiloft en versterkt het jouw bruidslook.

Voor meer tips, inspiratie, leuke kiekjes en om altijd op de hoogte van ons te blijven volg je ons op Instagram & Facebook!

Met deze tips weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. Ben je er nog niet helemaal uit? Geen zorgen, wij hebben de 50 mooiste bruidsboeketten op een rijtje gezet. Dit helpt jullie bij het maken van een moodboard. Nog op zoek naar de juiste bloemist? Bekijk hier de beste nieuwe bloemisten op Zankyou.

Wil jij niks van ons missen? Volg ons dan op Facebook en Instagram!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Kempff Fotografie Trouwfotografen
Trouw Trendy Trouwfotografen
Bruidsboeket & Zo Bruidsboeketten
Dufrasnes Fotografie Trouwfotografen
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!