Hoe kies je een bruidsboeket?

Als bijna alles vast staat is het tijd voor de bloemen: deze geven sfeer en warmte aan jullie droomdag. Bij het kiezen van het juiste bruidsboeket kijk je niet alleen of jullie het mooi vinden, maar ook of het past bij de trouwjurk en de rest van de decoratie. “Welke stijl willen jullie neerzetten en wat past bij jullie persoonlijkheid?”, Bianca van Bruidsboeket & Zo legt uit waar jullie op moeten letten.

Foto: Bruidsboeket&zo / Wat een plaatje
Foto: Bruidsboeket&zo / Wat een plaatje

De bloemendecoratie komt pas in beeld als de bruiloft in grote lijnen geregeld is. Als bruidspaar weten jullie al goed welke sfeer jullie willen creëren en hoe de grote dag eruit moet komen te zien. Dat is fijn, want de bloemen geven net dat beetje extra. “De bloemen bepalen de sfeer op de bruiloft en ook achteraf zijn deze in het trouwalbum te bewonderen.”

Foto: Kempff Fotografie
Foto: Kempff Fotografie

Moodboard

Het effect van de bloemen mogen duidelijk zijn. Maar hoe kies je nou zo’n bruidsboeket? Ga op zoek naar voorbeelden die jullie aanspreken. Aan de hand hiervan kunnen jullie een moodboard maken. Dit kan bijvoorbeeld door op Pinterest naar voorbeelden te zoeken. De bloemist kan haar of zijn creativiteit vervolgens loslaten op deze voorbeelden en ziet duidelijk wat jullie stijl is. Hij of zij gaat dit uiteindelijk vormgeven en gedetailleerd uitwerken en houdt daarbij rekening met het seizoen.

Foto: Bruidsboeket&zo / Justin Manders
Foto: Bruidsboeket&zo / Justin Manders

Vragen

Er zijn een aantal vragen die jullie daarnaast in het achterhoofd moeten houden als jullie een bloemist inschakelen. We hebben de belangrijkste vragen voor jullie op een rijtje gezet:

 Is er een (kleuren)thema?
– Welke kleuren spreken jullie aan? Opvallende felle kleuren? Verschillende soorten of gewoon chique en neutraal?
– Hebben jullie een favoriete bloem? Een bloem die een specifieke herinnering oproept? Afhankelijk van het seizoen kan deze bloem in het boeket worden verwerkt.
– Heeft de das of het pak een opvallende kleur? Deze kan dan eventueel verwerkt worden in het boeket!
– Past het bij de jurk? Dit is een moeilijke subjectieve vraag die je zelf moeilijk kan beantwoorden. “Het boeket moet persoonlijk bij je passen: dan past het ook bij de jurk en het geheel van de dag”, zegt Bianca.
– Welke stijl spreekt jullie aan? Ga jij voor compact dan kun je voor een biedermeier kiezen en bij losjes geef je misschien de voorkeur aan een veldboeket. Ben jij meer van de lange stijl? Dan kies je voor een druppelvormig bruidsboeket.

Foto: Bruidsboeket&zo
Foto: Bruidsboeket&zo

Tips

Nadat jullie over deze vragen hebben nagedacht, zijn er nog een aantal praktische zaken. Het is belangrijk dat een boeket handzaam is. “Hele grote bossen bloemen leiden de aandacht af van de jurk op de foto’s en zijn niet comfortabel om te dragen.” Het is de vraag of je dit wilt.

Foto: Max Wanger
Foto: Max Wanger

Soort

Ook de duur van de huwelijksdag is bepalend voor het bruidsboeket. Is het alleen even voor de ceremonie of moet het boeket ook mee naar de fotoshoot? “Dit is bepalend voor de techniek waarmee het boeket wordt gemaakt. Een hand gebonden boeket zal minder lang mooi blijven dan een draad gebonden boeket. Deze is veel steviger en kan wel een autorit, fotoshoot en ceremonie aan.” Ook bij warm weer kunnen de bloemen sneller uitvallen bij een hand gebonden boeket. “Bij een draad gebonden bruidsboeket is het handvat ook smal en slank wat zorgt voor een fijn draagcomfort.”

Foto: Bruidsboeket&zo / Julie Algra
Foto: Bruidsboeket&zo / Julie Algra

Persoonlijk detail

Een aanrader bij de keuze is het verwerken van een persoonlijk detail in het bruidsboeket. Denk maar eens aan een stukje stof van de trouwjurk wat om het handvat verwerkt wordt. Zo sluit de kleur mooi aan bij de jurk en komt de stijl helemaal terug in het boeket. Of wat dacht je van een medaillon van een overleden dierbare verwerkt boven de handen aan het boeket? Of een bijzonder sieraard zoals een broche of ketting?

Foto: Bruidsboeket&zo
Foto: Bruidsboeket&zo

Met deze tips weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. Ben je er nog niet helemaal uit? Geen zorgen, wij hebben de 50 mooiste bruidsboeketten op een rijtje gezet. Dit helpt jullie bij het maken van een moodboard. Nog op zoek naar de juiste bloemist? Bekijk hier de beste nieuwe bloemisten op Zankyou.

Wil jij niks van ons missen? Volg ons dan op Facebook en Instagram!

Neem contact op met de service providers die in dit artikel zijn genoemd!

Laat een bericht achter

Foto: Shutterstock
Flawless of unfinished: hoe kies je de perfecte make-up artist voor jouw bruiloft?
Jouw grote dag komt eraan, maar hoe zit het eigenlijk met de make-up? Met deze tips heb je binnen no time de perfecte make-up artist gevonden!
Foto: Rietbergh Maatpakken / Raisa Zwart
Hoe kies je jouw droom trouwpak?
Een prachtig trouwpak mag natuurlijk niet ontbreken op jouw grote dag. Lees hier een aantal tips en tricks om jouw droompak te vinden!
foto Dario Endara
Hoe kies je de perfecte stoelen voor je bruiloft
Stoelen zijn op een bruiloft niet langer simpele gebruiksvoorwerpen, de bruid en bruidegom kiezen er steeds vaker voor om ze ook als decoratiestuk te gebruiken. In dit artikel laten we een paar populaire modellen zien, deze geven je vast inspiratie!

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie