X

Tips voor het kiezen van je bruidsboeket: ieder seizoen zijn eigen bloemen

Wanneer je op zoek gaat naar een bruidsboeket dan ben je vaak bezig met de vragen: wat past het beste bij mijn trouwjurk en wat vind ik mooi? Maar of je nu kiest voor een biedermeier, een waterval of een polscorsage: bij de keuze van je bruidsboeket speelt het seizoen een grote rol. Natuurlijk draait het om wat jij het mooist vind maar als je niet zo goed weet waar je moet beginnen, hebben wij per seizoen een selectie van bijpassende bloemen gemaakt. Hierdoor is je bruidsboeket helemaal passend bij het seizoen en loop jij stralend rond op je grote dag!

Lente

Bij de lente horen zachte of frisse kleuren en liefelijke boeketten met geel, roze en groen. Denk aan (pioen-)rozen, bloesemtakken, tulpen, narcissen en ranonkels. Bij een lente boeket kun je zowel de kleuren neutraal en mooi bij elkaar laten passen als een heel kleurrijk en speels boeket laten maken.

Tip: Voeg veren toe aan je boeket. Bekijk accessoires met veren voor een elegante toevoeging aan jouw look!

Credits: Kempff Fotografie
Credits: Dario Endara Photography

Zomer

Als je gaat trouwen in de zomer bof je onwijs met het brede assortiment aan bloemen waaruit je kan kiezen. In de zomer kiezen veel bruidjes voor een kleurrijk boeket met rood, oranje, roze en groen. Je kan het zelf zo gek en kleurrijk maken als je wilt. Pas alleen wel op dat de kleuren die je kiest niet vloeken met elkaar of met je jurk/accessoires. Een bruidsboeket met veel verschillende soorten kleine bloemen is ook een uitstekende keuze in de zomer. Typische zomerbloemen zijn hortensia’s, dahlia’s, lelies en zonnebloemen.

Credits: Max Wanger
Credits: Verde Pimienta

Herfst

Ga in de herfst voor een bruidsboeket met warme kleuren in de geest van de vallende bladeren. Denk hierbij vooral aan de kleuren geel, oranje en bruin maar ook bordeaux. Echte herfstbloemen zijn vooral chrysanten, orchideeën en zonnebloemen. Heide en mooie takken van fruitbomen vormen een goede basis voor je boeket. Bekijk ook: De allermooiste bruidsboeketten met wilde bloemen!

Credits: Dufrasnes Fotografie
Credits: Andrey Duhopelnikov

Winter

Bij een winterboeket zie je vaak de kleur wit terug komen. Ook blauwe, paarse en dieprode bloemen komen in een winterboeket helemaal tot hun recht. Bloemen die in de winter goed verkrijgbaar zijn: tulpen, fresia’s, amaryllissen en de helleborus oftewel kerstrozen. Wil je liever op safe spelen dan kies je voor een bloem die gedurende het jaar goed verkrijgbaar is. Bijvoorbeeld een bruidsboeket met gerbera’s, anjers of calla’s.

Credits: Trouw Trendy
Credits: Eppel Fotografie

Uiteindelijk gaat het er allemaal om wat jij mooi vind voor je bruidsboeket. Laat aan ons weten wat voor bloemen je hebt gebruikt of gaat gebruiken op je grote dag! En tot slot: vergeet niet om een extra “gooiboeket” te laten maken! De ongehuwde dame die dit boeket vangt wordt volgens het bijgeloof de volgende die in het huwelijk zal treden. En je kunt zelf je mooie, kostbare bruidsboeket bewaren.

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? Dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Meer informatie