Goedkoop trouwen: 9 manieren om geld te besparen op jullie bruiloft!

Trouwen is niet goedkoop, maar gelukkig zijn er een hoop onderdelen waarop je kunt besparen. Lees snel onze tips voor een goedkope bruiloft !

Goedkoop trouwen: 9 manieren om geld te besparen op jullie bruiloft!
Foto: Sannaz Photography
  • Organiseren bruiloft
  • Aanbeveling
  • Exclusieve prijs
  • DIY

Een bruiloft kost vaak een hoop geld en dat is best spannend! Maar ook het managen van een groter budget dan je normaal gesproken gewend bent is best een ding. Voor sommigen is dit niet al te lastig, maar voor velen is dit toch best lastig. Hoor jij tot de laatste groep en ben je iets te enthousiast aan het dromen gegaan? Geen probleem! Met deze tips kun je misschien nog wat extra geld besparen op jouw bruiloft!

opslaanFoto: Alicia Post Photography
Foto: Alicia Post Photography

1. Ga voor een bruiloft in het laagseizoen

Adverteren

Boek je bruiloft op een doordeweekse dag, buiten het seizoen, of op een minder gangbaar tijdstip. Jouw bruiloft op een zaterdagmiddag in juni, in een hotel aan het strand, zal een stuk meer kosten dan dezelfde locatie op een dinsdagochtend in oktober. Kijk naar wat jullie belangrijk vinden. De datum? De locatie? Of een toegankelijke dag? Op basis van de prioriteiten kan jullie begroting een stuk lager uitvallen. Benieuwd hoeveel een bruiloft kost? Dat kan je hier lezen!

opslaanFoto: Chanel Fotografie
Foto: Chanel Fotografie

2. Kijk kritisch naar de uitnodiging

Een mooie uitnodiging zet toon voor de bruiloft en is een prachtige manier om jullie belangrijke datum aan de gasten aan te kondigen. Maar uitnodigingen zijn vaak een grote kostenpost. Al helemaal als je ze laat ontwerpen of voor een complete stationery wilt gaan. Als je goed kijkt naar de verschillende opties die leveranciers bieden, is vaak meteen duidelijk waar je kunt besparen. Het soort envelop, de sluitzegel, of een speciale postzegels of niet.

opslaanFoto: Chanel Fotografie
Foto: Chanel Fotografie

3. Maak gebruik van de VIC Weddingcard

VIC-Weddingcard is dé manier om honderden euro’s te besparen op jullie wedding. VIC-Weddingcard werkt met topleveranciers uit de bruidsindustrie, die allemaal zijn aangesloten op hun netwerk. Deze bedrijven hebben hun sporen verdient, en geven jullie – op vertoon van de VIC-Weddingcard – een korting van 5 of 10% op de factuur! De kaart is geldig voor aankopen geplaatst tot op de dag van jullie bruiloft.

opslaanFoto: Gelukkige Momenten
Foto: Gelukkige Momenten

4. Vermijd die industriële trouwlocatie

Wij zijn fan van industriële bruiloften in verlaten loodsen, maar er zit wel een belangrijk aandachtspunt aan dit soort locaties. Er zijn vaak helemaal geen voorzieningen. Dit soort locaties kunnen daarom ineens van ‘leuk geprijsd’ naar ‘oeps, we zijn over ons budget heen’ gaan. Bij verlaten en industriële locaties moet namelijk alles gehuurd worden om het trouwbaar te maken. Van de stoelen en de keuken, tot de toiletten! En dan wordt de prijs ineens een stuk hoger!

opslaanFoto: Picture Love Notes
Foto: Picture Love Notes

5. Bespaar op de trouwjurk met sales en samples

Je kunt trouwjurken en de accessoires soms wel tot 70 procent goedkoper aanschaffen door sample sales, uitverkopen of oude collecties te kopen. Een andere optie om op de jurk te besparen is door er een te huren of te lenen of door een tweedehands jurk te kopen. Een tweedehands jurk is slechts één keer gedragen, en daarom vaak in perfecte staat! Je kunt zelfs zoeken naar tweedehands jurken die nog nooit gedragen zijn. Sommige bruiden veranderen op het laatste moment van jurk, en zitten dus met een jurk waar ze niets meer mee kunnen. Naast het besparen op een jurk kun je ook besparen op accessoires als de schoenen, een sleep, of sieraden. Leen die van familieleden of vrienden, en je kunt meteen ‘something old’ en ‘something borrowed’ afvinken! Lees hier hoe jullie goedkoop trouwen kunnen waarmaken!

opslaanFoto: Picture Love Notes
Foto: Picture Love Notes

6. Trouw op een locatie van familie of vrienden

Als je ouders, vrienden of kennissen hebt die een mooi huis, landgoed of boerderij hebben, overweeg dan eens om ze te vragen of je daar mag trouwen. Dit zou het perfecte bruidscadeau zijn, terwijl jullie veel geld besparen op het huren van een locatie. Waarschijnlijk zul je wel borden, glaswerk, eten en misschien stoelen, tafels en eventueel extra toiletten moeten huren. Maar desondanks is er een grote kans dat je alsnog veel voordeliger uit bent!

opslaanFoto: Picture Love Notes
Foto: Picture Love Notes

7. Ga voor seizoensbloemen

Je kunt misschien helemaal verliefd zij op een bepaalde bloem, maar als dit een bloem is die net buiten het seizoen valt, kan de prijs van het boeket erg hoog uitvallen. Kies voor seizoensbloemen waarmee je geld bespaart, en die bovendien ook nog eens verder dan vers zijn!

opslaanFoto: Weddingpics
Foto: Weddingpics

8. Kies een ander soort dessert

Niemand verplicht je een bruidstaart te kiezen. Als je niet zoveel om taart geeft, ga dan voor een normale taart, ijs, of koekjes van je favoriete bakker. Kies iets waar je partner en jij echt gek op zijn, om toch die speciale touch te geven aan het dessert. Een bijkomend voordeel is dat je ook extra geld bespaart. Of maak de bruidstaart zelf!

opslaanFoto: Weddingpics
Foto: Weddingpics

9. Intieme bruiloft 

De gastenlijst is vaak een punt van discussie. Alle belangrijke gasten samen – jouw familie, je schoonfamilie, en close vrienden – vormen al een lange lijst. Maar een kleinere gastenlijst kan je helpen geld te besparen op veel onderdelen van je bruiloft. Een gastenlijst met 10 tot 20 mensen minder, kan je tot wel 800 euro doen besparen op eten, drank en gehuurde onderdelen en decoratie. Het is het overwegen waard, toch?

Wil je meer van dit soort artikelen en inspiratie voor jullie bruiloft? Lees dan ook:

 

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

VIC-weddingcard Bruidsgeschenken
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!