De beste tips om geld te besparen tijdens het organiseren van je bruiloft!

Trouwen kan ontzettend veel geld kosten, maar dat hoeft niet zo te zijn. Met een budgetbruiloft hoeven jullie niet flink in de buidel te tasten. Door deze besparing is er meer geld over voor een prachtige huwelijksreis of jullie houden meer geld bij elkaar om een huis te kopen. Samen met Anne-Lotte van Lot’s Weddings & Events hebben wij een aantal tips voor je bij elkaar gezocht zodat je gegarandeerd geld bespaard.

Foto: Dario Endara
Foto: Dario Endara

We trappen af met een simpele tip over het moment waarop jullie trouwen. Gemeenten zijn verplicht om stellen de mogelijkheid te geven gratis te trouwen. Dit kan op minimaal één moment in de week, maar het tijdstip is vaak niet populair. Het gaat vaak om de maandagochtend en gasten zijn vaak niet welkom. De regel is meestal: hoe later in de week, hoe hoger de prijs om te trouwen.

Zulke drastische maatregelen om te besparen, willen jullie waarschijnlijk niet nemen. Toch kan het zijn charme hebben om dit wel te doen en de bruiloftsgasten bij het gemeentehuis te laten wachten. Wanneer jullie buitenkomen, krijgen jullie een feestelijke ontvangst en kan de echte trouwerij beginnen. Door deze besparing hebben jullie immers meer geld te besteden aan een spetterend feest.

Foto: Dario Endara
Foto: Dario Endara

Thuis trouwen

Denken jullie eraan om geld te besparen door thuis te trouwen? Het is een misvatting dat trouwen in de achtertuin automatisch goedkoper is. “Je hebt te maken met heel veel leveranciers die allemaal apart transport- en opbouwkosten moeten rekenen.” Denk maar eens aan de tent, cateraar, huur van licht en geluid, meubilair, band, decoratie en bloemen.

Trouwen in de achtertuin is dus niet automatisch goedkoper, maar als jullie dit goed organiseren kan dit wel zo zijn. De locatie van een bruiloft is vaak de grootste kostenpost en door hier creatief mee om te gaan, besparen jullie veel geld. Kijk bijvoorbeeld eens welke locaties deals aanbieden als jullie de hele bruiloft op die locatie organiseren.

Foto: Dario Endara
Foto: Dario Endara

Gratis locatie

Denk ook eens aan de achtertuin van familieleden of vrienden. Misschien kennen jullie wel een locatie waar jullie gratis gebruik van mogen maken. Let altijd goed op welke extra faciliteiten hierbij komen kijken. Wat dacht je van wc-gelegenheden en servies? Het kan aardig in de kosten lopen als jullie dit alsnog moeten regelen.

Eén ding is zeker: op de kleding kunnen jullie allebei besparen. Je hoeft een mooi pak immers niet per se bij een trouwzaak te kopen. “Ook bij een herenmodewinkel kun je heel goed slagen.” Dat geldt ook voor de jurk. Natuurlijk wil je een bijzondere jurk, maar deze kan je ook scoren in een tweedehands of outlet winkel. Je betaalt daar net even wat minder en jullie gasten zullen nooit zien dat de jurk al een keer gedragen is.

Foto: Dario Endara
Foto: Dario Endara

Save the Date

Zeker wanneer jullie een grote bruiloft organiseren, kunnen de kosten van uitnodigingen en Save the Date kaarten hoog oplopen. Een uitnodiging sturen jullie per briefpost, maar bij een Save the Date kaart hoeft dit niet zo te zijn. Wil je wel een Save the Date sturen? Ga dan eens voor een digitale versie die jullie naar de gasten mailen. “Of maak een trouwwebsite waar je gasten alle informatie kunnen vinden.” Dit doe je natuurlijk met Zankyou!

Ook het diner is een duur grapje, maar met een beetje creativiteit besparen jullie een hoop kosten. Misschien is er wel een vorm die veel beter bij jullie past. Wat dachten jullie van een barbecue, tapas of een buffet? Of misschien willen jullie zelf wel in de keuken gaan staan. Een traditioneel vijfgangendiner zorgt er namelijk ook voor dat jullie niet alle gasten kunnen spreken. Met een andere vorm besparen jullie geld en is het diner nog sfeervoller. Daarnaast is het ook mogelijk om slechts met een beperkt deel van de gasten te gaan eten.

Foto: MooiBelicht Fotografie
Foto: MooiBelicht Fotografie

Doe het zelf

Naast deze besparingstips zijn er een heleboel onderdelen die jullie zelf kunnen doen. Of misschien zijn er wel familieleden of vrienden die je deze taak kan geven. Kijk ook eens rond in je omgeving om te kijken of je ergens een vriendenprijsje voor kunt regelen.

Wat dacht je van de trouwauto? Misschien kun je wel trouwen in de auto van de buren tegen een klein prijsje. Ga zelf ook eens aan de slag met de decoratie of de bloemen. Een weddingplanner kan jullie ook helpen bij het beheren van het budget en hij of zij hoeft helemaal niet duur te zijn.

Shutterstock. Foto: IVASHstudio
Shutterstock. Foto: IVASHstudio

Met deze tips zijn jullie goed op weg om te besparen op jullie bruiloft. Heb je nog geen idee wat jullie bruiloft gaat kosten? In dit artikel leggen we uit wat een bruiloft gemiddeld kost. Geen idee waar jullie moeten beginnen? Om je op weg te helpen bij jullie trouwbudget, schreven we dit artikel.

Wil je niks van ons missen? Volg ons dan op InstagramPinterest en Facebook!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Laat een bericht achter

Foto: Shutterstock
7 tips voor het organiseren van een strandbruiloft!
Trouwen met je voetjes in het zand, de zon op je bol en een fris briesje. Wat wil je nog meer? Bekijk hier 7 tips voor de organisatie van jullie strandbruiloft!
In 5 stappen een succesvolle themabruiloft organiseren
In 5 stappen een succesvolle themabruiloft organiseren
Jullie bruiloft een extra dimensie geven door te kiezen voor een thema? Door het nemen van deze 5 stappen kan het niet meer mis gaan!
Foto: Shutterstock
6 redenen om te kiezen voor een DIY-bruiloft (+ checklist!)
Een DIY 'do it yourself' bruiloft vergt veel tijd, maar kan heel leuk én nog eens een stuk goedkoper zijn. Bekijk nu de 6 redenen om voor een DIY-bruiloft te kiezen!

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie