De beste tips om geld te besparen tijdens het organiseren van je bruiloft

Bij het organiseren van je bruiloft komen ontzettend veel kosten kijken. Natuurlijk weet je van tevoren dat je bruiloft je veel geld gaat kosten en met deze gedachte in je achterhoofd stellen jullie het budget van de bruiloft op, maar er zijn ook een aantal dingen waar je geld mee kunt besparen! Hieronder de beste tips om geld te besparen tijdens het organiseren van je bruiloft.

Shutterstock. Foto: Shipilov77777
Shutterstock. Foto: Shipilov77777

‘Gratis trouwen’

Gemeentes zijn verplicht om minstens één moment in de week aan te bieden waarop gratis getrouwd kan worden. Dit is vaak wel op een niet al te populair tijdstip, zoals bijvoorbeeld maandagochtend om 09.00 uur. Ook is het vaak niet toegestaan om bruiloftsgasten mee te nemen, wel is het toegestaan om beide een getuige mee te nemen. Verder is het meestal zo dat de ceremonie op het gemeentehuis plaatsvindt, waarbij de trouwzaal vaak wordt omgeruild voor een kantoortje of soms zelfde de balie van het gemeentehuis.

Foto: MooiBelicht Fotografie
Foto: MooiBelicht Fotografie

Dit klinkt natuurlijk niet al te gezellig, maar om het leuker te maken kunnen jullie de bruiloftsgasten buiten bij het gemeentehuis laten wachten. Zodra jullie buitenkomen, worden jullie feestelijk ontvangen door vrienden en familie. Het geld dat jullie besparen met de ceremonie, kunnen jullie besteden aan een spetterend feest.

Geen gratis ceremonie, maar wel goedkoper? De prijs verschilt vaak per dag. In het weekend (vrijdag/zaterdag/zondag) zijn de prijzen vanzelfsprekend het hoogst, doordeweeks liggen de prijzen veel lager.

Shutterstock. Foto: Grigorev Maksim
Shutterstock. Foto: Grigorev Maksim

Trouwlocatie

De locatie voor een bruiloft is vaak een van de grootste kostenposten op een bruiloft, maar door creatief om te gaan met de locatie kunnen jullie hier een hoop geld op besparen. Zo kunnen jullie er bijvoorbeeld over nadenken om dichtbij huis te blijven door thuis te trouwen. Mochten jullie hier de ruimte voor hebben natuurlijk. Maar jullie zouden ook in jullie omgeving kunnen kijken, hebben familieleden of vrienden van jullie bijvoorbeeld een grote tuin of schuur? Schroom niet om het er eens met ze over te hebben. Denk er wel aan dat er genoeg faciliteiten moeten zijn voor het aantal gasten. Wanneer je nog extra faciliteiten als een wc, servies of andere dingen moet huren is het soms voordeliger om toch iets af te huren.

Shutterstock. Foto: Jana Solom
Shutterstock. Foto: Jana Solom

Het kiezen van één locatie voor de hele dag kan ook veel geld besparen. Veel bruiloft locaties bieden namelijk speciale deals wanneer jullie besluiten om de de gehele bruiloft bij hen te organiseren. Op deze manier kun je voor een redelijk lage prijs een locatie huren.

Diner

Ook het diner is een duur grapje, maar ook hier kun je erg creatief mee omgaan waardoor je een hoop geld bespaard. Zo hoeven jullie echt geen traditioneel diner te geven, jullie kunnen er bijvoorbeeld ook voor kiezen om te gaan barbecueën, tapas te serveren of om een buffet te organiseren. Vinden jullie dit te gewoontjes dan kunnen jullie er altijd nog voor kiezen om zelf de keukenprins en –prinses uit te hangen. Denk er wel aan dat hier heel veel tijd in gaat zitten en dat je hier misschien niet heel veel tijd voor hebt de dag voor de bruiloft. Ook kunnen jullie de tafels opfleuren met een prachtige (zelfgemaakte) centerpiece!
Ook is het mogelijk om met een klein deel van de bruiloftsgasten te gaan eten en de andere bruiloftsgasten alleen voor het feest uit te nodigen.

Shutterstock. Foto: IVASHstudio
Shutterstock. Foto: IVASHstudio

Limit the open bar

Het schenken van drank is ook erg duur. Hier kunnen jullie op besparen door te kiezen voor een limiet op het aantal drankjes per gast die gratis zijn. Bruiloftsgasten krijgen  bijvoorbeeld de eerste vier drankjes gratis, mochten ze hierna nog meer willen drinken dan moeten ze hier zelf voor betalen.

Shutterstock. Foto: Polly Sharai
Shutterstock. Foto: Polly Sharai

Doe Het Zelf

Naast het besparen op locatie, diner en ceremonie zijn er nog veel meer onderdelen waarop bespaard kan worden. Zo zijn er een hoop dingen die jullie zelf kunnen doen of die jullie samen met vrienden, familie en kennissen kunnen regelen. Je kunt hierbij denken aan het zelf verzorgen van je bruidsmake-up en kapsel of hier iemand die je kent voor vragen. Het maken van het bruidsboeket is ook een klusje wat jullie zelf kunnen doen, hierdoor kunnen jullie het boeket ook helemaal zo maken zoals jullie zelf willen. Probeer dit voor de bruiloft wel eerst een keertje uit, voordat het op de dag zelf toch niet zo uitpakt als je hoopte.

Ook kunnen jullie veel zelf doen op het gebied van decoraties voor de bruiloft. Doe inspiratie op op internet en maak de dingen die je mooi vindt gewoon zelf. Dit kost natuurlijk wel meer tijd dan wanneer je de spullen kant-en-klaar aanschaft, maar door het zelf te maken kun je er een hele persoonlijke touch aangeven en maakt het jullie dag nog specialer.

Shutterstock. Foto: IVASHstudio
Shutterstock. Foto: IVASHstudio

Hopelijk hebben we jullie met deze tips geïnspireerd om ook eens te kijken waar jullie op kunnen besparen bij het organiseren van jullie grote dag.

Wil jij niks van ons missen? Volg dan onze Facebook en Instagram pagina´s!

Laat een bericht achter

Foto Zankyou
3 handige tools voor het organiseren van je bruiloft. Bespaar tijd en geld!
Bij zankyou bieden wij de volgende handige tools voor het organiseren van de bruiloft ook bieden wij inspiratie en
Foto: In Style Styling
De beste tips voor het organiseren van jouw vintage bruiloft!
Vintage is hot en happening, zo ook in de trouwwereld. Geef je bruiloft een persoonlijke touch met de mooiste vinta
foto: Mon et Mine
7 fundamentele dingen die je niet mag vergeten bij het organiseren van je bruiloft!
Er zijn bepaalde onderdelen bij een organisatie van een trouwerij die met speciale zorg behandeld moeten worden, zo
Foto: Martijn Roos Fotografie
Diary of a Weddingplanner: Een bruiloft organiseren: gemakkelijk? of toch niet?
Een weddingplanner: overbodige luxe? Theway2yourwedding geeft jullie elke maand een kijkje in de keuken van een weddingplanner!
Foto: De Grote Dag
De ultieme bruiloft checklist van Zankyou: 101 tips voor het plannen van je huwelijk!
De kogel is door de kerk: jullie gaan trouwen! Om je te helpen met het organiseren van je bruiloft heeft Zankyou 101 tips op een rijtje gezet om alles goed te laten verlopen! Laat de organisatie maar beginnen!
Hollands beste bloemstylist Moods by Sarah vertelt en geeft tips voor de styling van je bruiloft!
Hollands beste bloemstylist Moods by Sarah vertelt en geeft tips voor de styling van je bruiloft!
Bloemen zijn mooi en zijn een onmisbaar item op jullie bruiloft! Lees er hier meer over!

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie