7 tips voor het organiseren van een strandbruiloft!

Trouwen met je voetjes in het zand, de zon op je bol en een fris briesje. Wat wil je nog meer? Bekijk hier 7 tips voor de organisatie van jullie strandbruiloft!

  • Organiseren bruiloft
  • Adviseren
  • Nederland

Zon, zee en strand brengt voor de meeste Nederlanders al een ultiem geluksgevoel met zich mee. Hoe geweldig is het dan ook elkaar het ja-woord te geven op het strand? Bij de organisatie van een strandbruiloft komen best wat dingen kijken en daarom hebben wij een aantal tips voor jullie op een rijtje gezet!

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Houd rekening met het Nederlandse weer!

Adverteren

Natuurlijk is een stevige wind niet het eerste waar je aan denkt als jullie een strandbruiloft plannen. Maar Nederland zou Nederland niet zijn als we daar geen rekening mee moesten houden. In Style Styling tipt daarom ook om te checken of alle hoge decoraties, zoals een prieel of backdrop, stevig zijn en goed vast staan. In het zand is er nu eenmaal niet veel houvast, en een klein beetje wind zorgt er al snel voor dat het geheel gaat wiebelen. En daar zitten jullie tijdens het ja-woord natuurlijk niet op te wachten!

opslaanFoto: WIT Photography / In Style Styling
Foto: WIT Photography / In Style Styling

Locatie

Er moet in Nederland helaas niet alleen rekening worden gehouden met de stevige wind, maar ook met de rest van het Nederlandse weer. Aangezien een flinke plensbui in hartje zomer niet ongewoon is in Nederland, tipt Papa’s Beach House om ook een binnenlocatie te hebben. De meeste locaties hebben een alternatief voor slecht weer, dus kijk altijd goed welke deze bij jullie strandlocatie is. Daarnaast adviseren zij ook om bij de locatie te informeren of er een eindtijd vast zit aan de locatie. Dit doen jullie om teleurstellingen te voorkomen op de dag zelf.

opslaanFoto: Papa's Beach House
Foto: Papa’s Beach House

Vervoer

Zeker op een warme zomerdag kan het aardig druk worden op het strand. Veel mensen komen dan met de auto en hoewel de meeste stranden aardig wat parkeerplekken hebben is het verstandig hier ook rekening mee te houden. Je wilt natuurlijk niet dat je gasten een lange wandeling moeten maken voor ze bij jullie aankomen! Papa’s Beach House adviseert daarom om bij jullie locatie na te vragen hoeveel gratis parkeerplekken zij ter beschikking hebben en bedenk of dit er genoeg zullen zijn voor jullie. Daarnaast geven zij de tip om ook na te kijken of de locatie goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. Vooral op warme zomerdagen kan het druk worden op het strand en om files te voorkomen zullen veel mensen het openbaar vervoer willen nemen.

opslaanFoto: Papa's Beach House
Foto: Papa’s Beach House

Thema’s en stijlen 

In Style Styling weet als geen ander dat strandbruiloften ideaal zijn voor thema’s en stijlen. Zij geven daarom ook wat tips weg voor een strandbruiloft met thema of in een bepaalde stijl! Ga je bijvoorbeeld voor een Ibiza, boho of Zuid-Amerikaanse look, maak dan gebruik van veel houtmaterialen, lampionnen, macramé versieringen en dreamcatchers. Wil je optimaal gebruik maken van de look en feel van het strand? Dan is een nautisch thema hiervoor perfect! Met kleuren als marine blauw en decoratieschelpen creëer je het ultieme zon-zee-strand gevoel.

opslaanFoto: WIT Photography / Leintjes NL / In Style Styling
Foto: WIT Photography / Leintjes NL / In Style Styling

Entree 

Strandbruiloften zijn over het algemeen casual en houden zich niet strikt aan de decoratie “regels” van bruiloften. Toch zijn er veel stelletjes die graag toch een loper op het strand willen. Aangezien zand het moeilijker kan maken om de loper goed op zijn plek te laten liggen, tipt In Style Styling een stevige loper te gebruiken die eventueel nog vast kan worden gezet in het zand. Zo zijn jullie er zeker van dat de loper niet op krult! Wil je geen loper, maar wel een leuk gangpad creëren? Schelpen of windlichten doen het perfect langs de stoelen aan het gangpad, en passen ook nog eens helemaal binnen het thema!

opslaanFoto: Papa's Beach House
Foto: Papa’s Beach House

Ballonnen 

Ballonnen zijn tegenwoordig steeds populairder op bruiloften. Helaas zijn ze voor strandbruiloften minder geschikt – heliumballonnen trekken van nature al omhoog, en een klein beetje wind kan ervoor zorgen dat ze wegwaaien. Dat is natuurlijk niet de bedoeling! In Style Styling komt met een goed alternatief voor ballonnen, namelijk lampionnen. Deze geven niet alleen nagenoeg hetzelfde effect, maar door de felle kleuren zijn ze ook nog eens super vrolijk!

opslaanFoto: WIT Photography / In Style Styling
Foto: WIT Photography / In Style Styling

Houd rekening met drukte

Het strand is vaak een openbare locatie, en vooral in de zomer kan het nogal druk worden. Overleg dus goed met jullie locatie wat het beste tijdstip is om jullie huwelijk te vieren. Zowel In Style Styling als Papa’s Beach House raden jullie aan te informeren of er een mogelijkheid is om een deel van het strand af te schermen. Het zou natuurlijk zonde zijn als er nou net iemand met een te kleine bikini de show steelt op jullie trouwfoto…

Zijn jullie om en willen jullie trouwen op het strand? Check hier dan nog even een aantal tips voor het kiezen van een trouwjurk voor op het strand! Hebben jullie toch besloten het strand voor de huwelijksreis te bewaren, kijk dan even naar dit artikel gewijd aan de prachtige Malediven!

 

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

In Style Styling & Decoraties Decoratie & Styling
Papa's Beach House Strandlocaties en beachclubs
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!