Op deze manier wordt het leuk om de tafelschikking voor je bruiloft te maken!

Het maken van een goede tafelschikking is een behoorlijke klus en kan nogal stressvol zijn. Je wilt natuurlijk dat iedereen het gezellig heeft tijdens het eten, dus is het best een puzzel om iedereen aan tafel te krijgen. Je verre oudtante heeft ruzie met je oom, dus die wil je zo ver mogelijk bij elkaar vandaan hebben. Maar waar zet je die oude vriend die verder niemand kent? En wie zouden goed met elkaar kunnen opschieten? We snappen dat je bijna niet weet waar te beginnen! Door deze vijf stappen te volgen heb je straks de perfecte tafelschikking.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Stap 1. Haal de juiste materialen in huis

Zoals we eerder al zeiden: het indelen van je vrienden en familie is een lastige puzzel. Om het zo makkelijk mogelijk voor jezelf te maken, is het slim om er wat spullen bij te pakken of in huis te halen. Je hebt papier, kaarten, scharen, post-its, markeerstiften en pennen nodig voor je kunt beginnen met het indelen. Als je weet op welke droomlocatie je diner plaatsvindt, is het tijd om je mouwen op te stropen. Begin met het tekenen van de tafels op een groot vel papier.

Maak vervolgens een lijst van al je gasten en schrijf ze daarna één voor één op de verschillende kleuren post-it’s (later vertellen we je hoe je de kleuren het beste kunt bepalen). Zodra de naam op een post-it staat, markeer je diezelfde persoon op de lijst. Zo kun je niemand vergeten.

Foto: Simone BruidsfotografieMeer over Simone
Foto: Simone Bruidsfotografie

Stap 2. Werk met een (bijna) definitieve gastenlijst

Het is belangrijk dat je gastenlijst definitief is, of in ieder geval bijna. Je hebt namelijk geen zin om een paar weken later de hele tafelschikking weer opnieuw te moeten doen! Kunnen jullie nou echt niet wachten met de tafelschikking, maar willen jullie wel helemaal zeker van je zaak zijn, dan kun je ook werken met een lijst met vervangers, in het geval dat er veel last-minute afmeldingen zijn. Wil je weten hoe je de gastenlijst maakt? Wij hebben een paar handige tips voor jullie opgesteld, waardoor je hem binnen no time af hebt!

Foto: SuegraphyMeer over Suegraphy
Foto: Suegraphy

Stap 3. Deel de gasten in kleuren in

Geef elke groep een andere kleur. De ouderen krijgen bijvoorbeeld een gele post-it, de neven en nichten een roze en de vrienden groen. Het hangt van jou af of je dezelfde kleur aan dezelfde tafel wilt hebben, of dat je ze juist wilt mengen! Degene die je bij jou aan tafel wilt hebben, zoals jullie ouders, krijgen natuurlijk allemaal dezelfde kleur. Lees hier ook wie gebruikelijk is om naast je te hebben aan de hoofdtafel! Natuurlijk is er ook een kindertafel. Daar kunnen de kleintjes van je vrienden en familie genieten van het eten.

Ten slotte zal er een groep mensen overblijven die niet tot een specifieke groep behoren. Vrienden van je ouders bijvoorbeeld, of een leraar die veel voor jullie allebei heeft betekend. Al deze mensen geef je dezelfde kleur en kun je bij elkaar aan een tafel zetten. Of je kiest ervoor om ze bij hun ‘leeftijdsgroep’ aan tafel te zetten.

Foto: De Grote Dag Meer over bruidsfotograaf De Grote Dag
Foto: De Grote Dag

Stap 4. Herstructureren

Er zijn altijd wel last-minute veranderingen. Gelukkig kun je dat op twee manieren oplossen! Zoals we eerder al zeiden kun je gebruik maken van een lijst met vervangers. Dit zijn de mensen die je eigenlijk wel had willen uitnodigen, maar wat niet kon vanwege gebrek aan ruimte en budget. Je kunt er ook voor kiezen om de tafels aan te passen aan de nieuwe situatie.

Foto: De Grote Dag Meer over bruidsfotograaf De Grote Dag
Foto: De Grote Dag

Stap 5. Pas de tafels aan naar je smaak

Grappig is om de tafels ook verschillende thema’s te geven. Dat kan natuurlijk in de sfeer van je bruiloft zijn, maar ook een originele indeling met speciale namen, zoals films, muziek, boeken of beroemdheden. Je kunt het zo gek niet bedenken. Het leuke daaraan is dat je de tafel ook kunt versieren met verwijzingen naar dit onderwerp.

Veel succes met deze lastige, maar ook leuke opgave! Maar als je veel moeite in deze puzzel stopt, weet je zeker dat jijzelf én al je gasten het super naar hun zin zullen hebben op je bruiloft. Meer tips en inspiratie? Bekijk deze prachtige Styled Shoot: Urban Jungle en vergeet ons niet te volgen op InstagramFacebook en Pinterest om niets te missen.

Neem contact op met de service providers die in dit artikel zijn genoemd!

Laat een bericht achter

Foto: Shutterstock
Deze visagisten en haar stylisten uit Zuid-Holland maken jou mooi op je grote dag!
Op zoek naar een visagiste in de provincie Zuid-Holland? Wij zetten de besten voor je op een rijtje, zodat de keuze alweer een stukje gemakkelijker wordt.
54 nummers waar je gegarandeerd vrolijk van wordt!
54 nummers waar je gegarandeerd vrolijk van wordt!
Luister naar de Happy Zankyou, Spotify playlist vol met vrolijke deuntjes, hartverwarmende teksten en prachtige instrumenten die je gegarandeerd vrolijk zullen maken.
Credits: Dario Endara Photography
Trouwen in de tuin? Tips & trucs om er een onvergetelijk huwelijksfeest van te maken.
Nu de zon schijnt wil je niet anders: een bruiloft in je eigen tuin. Waar moet je op letten om je tuin bruiloft tot een daverend succes te maken? Zankyou zet tips voor jullie op een rijtje om er een onvergetelijke dag van te maken.

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie