Hoeveel geld kost een bruiloft?

De vraag waar alle Nederlanders antwoord op willen hebben: hoeveel kost een bruiloft? Om ons heen horen we van iedereen dat ze er zakken geld aan kwijt zijn, maar om hoeveel zakken gaat dit nou eigenlijk? Wij geven antwoord in dit artikel!

Een bruiloft kan je natuurlijk zo duur maken als je dat zelf wilt. De kosten van jouw perfect wedding hangen samen met de keuzes die jij maakt voor de locatie, trouwjurk en de trouwfotograaf voor de trouwfoto´s van jullie dromen. De kosten die wij hieronder voor jullie op een rijtje gezet hebben zijn allemaal gemiddeld genomen en kunnen dus ook nog goedkoper of duurder uitvallen. Houd in gedachten dat dit natuurlijk varieert per koppel!

Neem nu contact op met Freek van Platimo Fotografie!Neem nu contact op met Freek van Platimo Fotografie!
Foto: Platimo Fotografie

Trouwringen

De trouwringen zijn een enorm belangrijk deel van jullie huwelijk. Dit is één van de dingen waar jullie ook na de trouwdag nog elke dag mee in aanmerking komen. Je wilt daarom ook kiezen voor een ring waar je voor de rest van je leven gelukkig mee bent. De prijzen tussen trouwringen variëren enorm. Je kan ervoor kiezen om de ring bij een edelsmid te laten maken of om er een uit te zoeken bij de juwelier. In onze database vind je de beste uit jullie regio! De gemiddelde prijs die een Nederlands koppel uitgeeft voor een set trouwringen is €1100.

Neem snel contact op met Marieke van Beleef je PortretNeem snel contact op met Marieke van Beleef je Portret
Foto: Beleef je Portret

Trouwjurk

Het kiezen van een trouwjurk wordt door veel bruiden als één van de leukste en tegelijkertijd ook meest stressvolle aspecten van het plannen van een bruiloft gezien. Veel vrouwen kijken al hun hele leven uit naar het moment dat ze ‘yes to the dress’ zeggen. Ook voor de trouwjurk geld dat je zelf kan kiezen hoeveel geld je eraan uit wilt geven. Wil jij een bruidsjurk van een bekend merk? Dan beginnen de prijzen vanaf zo’n €3000. Maar ga jij voor een eenvoudige trouwjurk dan kan je met €500 al klaar zijn. De gemiddelde prijs die wij in Nederland uitgeven is zo’n €1300 voor een trouwjurk.

Neem nu contact op met Anna van Discover Surroundings!Neem nu contact op met Anna van Discover Surroundings!
Foto: Discover Surroundings

Trouwfotograaf

Op je trouwdag gebeurt zo ontzettend veel en hoe graag we het ook willen, we kunnen niet alles onthouden wat er gebeurt. Gelukkig hebben we geweldige foto- en videografen die alles voor jullie willen vastleggen! Ook hier geldt weer dat jullie zelf de hand hebben in de prijs die je betaald voor een fotograaf. Het is oké om hier op te willen besparen, maar wij willen je wel op het hart drukken om goed het portfolio van je fotograaf te bekijken en de recensies over hem/haar te lezen. Je vergeeft het jezelf nooit als je een fotograaf inhuurt die besluit net een sigaretje te gaan roken op het moment dat jij je boeket gooit…

Begroot voor een trouwfotograaf minimaal 1500 – 2000 euro: de kosten voor een trouwfotograaf kunnen erg verschillen, maar voor een professionele trouwfotograaf kun je wel uitgaan van een startprijs die rond de 1500 euro ligt. De verschillen in de kosten liggen maar net aan waar jullie naar op zoek zijn, lees verder voor meer informatie.

Een trouwfotograaf is hoe dan ook een investering waar je GEEN spijt van zult krijgen – neem snel contact op met één van deze top fotografen uit onze database. Zij zorgen voor de beste herinneringen…

Neem snel contact op met Eduard van Bruidsfotograaf.nlNeem snel contact op met Eduard van Bruidsfotograaf.nl
Foto: Bruidsfotograaf.nl

Huwelijksreis

Dan hebben we nog de huwelijksreis! Jullie zijn eindelijk getrouwd en mogen de tijd nemen om er heerlijk tussenuit te gaan met zijn tweeën. Misschien hebben jullie nog nooit een verre reis gemaakt en is dit de kans om dat te gaan doen, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat jullie ervoor kiezen om gewoon in Nederland te blijven. Daar hebben we het verschil in prijzen alweer. De gemiddelde prijs die wij in Nederland uitgeven voor onze huwelijksreis is €3300.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Alle kosten op een rijtje 

Trouwkleding + accessoires vrouw €1800
Trouwkleding + accessoires man €1000
Trouwringen €1100
Trouwlocatie €4500
Decoratie €400
Catering €3200
Bruidstaart €300
Fotograaf €1500
Muziek op het trouwfeest €900
Receptie €700
Huwelijksvoltrekking €300
Trouwvervoer €500
Haar €150
Visagie €150
Huwelijksnacht €300
Huwelijksreis €3200
Uitnodigingen €200
Bedankjes €200
Bruidsboeket €250
Weddingplanner €1200
Totaal €21.550
Neem nu contact op met Marnix!Neem nu contact op met Marnix!
Foto: Marnix de Stigter Bruidsfotograaf

Zoals je kunt zien gaat het best wat kosten, maar geloof ons het is het allemaal waard! Jullie dag zal onbetaalbaar zijn. Nu je een beeld hebt van de kosten kan je een budget gaan opstellen voor je eigen perfect wedding. Er zijn een aantal dingen die je hierbij absoluut niet mag vergeten en ook die hebben wij voor je uitgezocht.

Zeker weten dat je de goede keuze maakt in trouwleveranciers? Neem dan een kijkje in onze leveranciers database…

Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor je dagelijkse dosis huwelijksinspiratie!

Laat een bericht achter

Hoe organiseer je een intieme bruiloft? Wij geven tips!
Hoe organiseer je een intieme bruiloft? Wij geven tips!
Houden jullie de bruiloft liever intiem? Dit kunnen wij volledig begrijpen! Lees hier 5 tips voor een geweldige, intieme bruiloft!
Een persoonlijke bruiloft met de leukste trouwambtenaren uit Gelderland!
Een persoonlijke bruiloft met de leukste trouwambtenaren uit Gelderland!
Zijn jullie opzoek naar een manier om jullie bruiloft zo persoonlijk mogelijk te maken? Neem dan snel een kijkje naar de beste trouwambtenaren uit Gelderland!
Voorkom dat je dag in het water valt: hoe overleef ik een regenachtige bruiloft in 5 stappen!
Voorkom dat je dag in het water valt: hoe overleef ik een regenachtige bruiloft in 5 stappen!
Laten we eerlijk zijn: als je in Nederland trouwt is er best wat kans op regen. Daarom leggen we je in dit artikel uit hoe je de dag waterproof kan maken!

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie