De totale kosten voor jullie bruiloft

Het is belangrijk een beeld te hebben van de kosten voor de bruiloft. Wij geven een overzicht van de gemiddelde kosten om jullie op weg te helpen!

De totale kosten voor jullie bruiloft
Foto: Sannaz Photography
  • Organiseren bruiloft
  • Bruidspaar
  • Begroting

De vraag waar alle Nederlanders antwoord op willen hebben: hoeveel kost een bruiloft? Om ons heen horen we van iedereen dat een bruiloft bakken met geld kost, maar hoeveel zijn de totale kosten van een bruiloft nou eigenlijk? Wij geven antwoord in dit artikel!

Adverteren

Een bruiloft kan je natuurlijk zo duur maken als je dat zelf wilt. De kosten van jouw perfect wedding hangen samen met de keuzes die jij maakt voor de locatie, trouwjurk en de trouwfotograaf voor de trouwfoto´s van jullie dromen. De kosten die wij hieronder voor jullie op een rijtje gezet hebben zijn allemaal gemiddeld genomen en kunnen dus ook nog goedkoper of duurder uitvallen. Houd in gedachten dat dit natuurlijk varieert per koppel!

 

opslaanNeem nu contact op met Freek van Platimo Fotografie!Neem nu contact op met Freek van Platimo Fotografie!
Foto: Platimo Fotografie

Trouwringen

De trouwringen zijn een enorm belangrijk deel van jullie huwelijk. Dit is één van de dingen waar jullie ook na de trouwdag nog elke dag mee in aanmerking komen. Je wilt daarom ook kiezen voor een ring waar je voor de rest van je leven gelukkig mee bent. De prijzen tussen trouwringen variëren enorm. Je kan ervoor kiezen om de ring bij een edelsmid te laten maken of om er een uit te zoeken bij de juwelier. In onze database vind je de beste uit jullie regio! De gemiddelde prijs die een Nederlands koppel uitgeeft voor een set trouwringen is €1100.

opslaanNeem snel contact op met Marieke van Beleef je PortretNeem snel contact op met Marieke van Beleef je Portret
Foto: Beleef je Portret

Trouwjurk

Het kiezen van een trouwjurk wordt door veel bruiden als één van de leukste en tegelijkertijd ook meest stressvolle aspecten van het plannen van een bruiloft gezien. Veel vrouwen kijken al hun hele leven uit naar het moment dat ze ‘yes to the dress’ zeggen. Ook voor de trouwjurk geld dat je zelf kan kiezen hoeveel geld je eraan uit wilt geven. Wil jij een bruidsjurk van een bekend merk? Dan beginnen de prijzen vanaf zo’n €3000. Maar ga jij voor een eenvoudige trouwjurk dan kan je met €500 al klaar zijn. De gemiddelde prijs die wij in Nederland uitgeven is zo’n €1300 voor een trouwjurk.

opslaanNeem nu contact op met Anna van Discover Surroundings!Neem nu contact op met Anna van Discover Surroundings!
Foto: Discover Surroundings

Trouwfotograaf

Op je trouwdag gebeurt zo ontzettend veel en hoe graag we het ook willen, we kunnen niet alles onthouden wat er gebeurt. Gelukkig hebben we geweldige foto- en videografen in onze database  die alles voor jullie willen vastleggen! Ook hier geldt weer dat jullie zelf de hand hebben in de prijs die je betaalt voor een fotograaf. Het is oké om hier op te willen besparen, maar wij willen je wel op het hart drukken om goed het portfolio van je fotograaf te bekijken en de recensies over hem/haar te lezen. Je vergeeft het jezelf nooit als je een fotograaf inhuurt die besluit net een sigaretje te gaan roken op het moment dat jij je boeket gooit…

Begroot voor een trouwfotograaf minimaal €1500 – €2000: de kosten voor een trouwfotograaf kunnen erg verschillen, maar voor een professionele trouwfotograaf kun je wel uitgaan van een startprijs die rond de €1500 ligt. De verschillen in de kosten liggen maar net aan waar jullie naar op zoek zijn, lees verder voor meer informatie.

Een trouwfotograaf is hoe dan ook een investering waar je GEEN spijt van zult krijgen – neem snel contact op met één van deze top fotografen uit onze database. Zij zorgen voor de beste herinneringen…

opslaanNeem snel contact op met Eduard van Bruidsfotograaf.nlNeem snel contact op met Eduard van Bruidsfotograaf.nl
Foto: Bruidsfotograaf.nl

Huwelijksreis

Dan hebben we nog de huwelijksreis! Jullie zijn eindelijk getrouwd en mogen de tijd nemen om er heerlijk tussenuit te gaan met zijn tweeën. Misschien hebben jullie nog nooit een verre reis gemaakt en is dit de kans om dat te gaan doen, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat jullie ervoor kiezen om gewoon in Nederland te blijven. Daar hebben we het verschil in prijzen alweer. De gemiddelde prijs die wij in Nederland uitgeven voor onze huwelijksreis is €3300. Nog op zoek naar jullie ideale bestemming voor de huwelijksreis? Kijk dan snel hier!

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Alle kosten op een rijtje 

Trouwkleding + accessoires vrouw €1800
Trouwkleding + accessoires man €1000
Trouwringen €1100
Trouwlocatie €4500
Decoratie €400
Catering €3200
Bruidstaart €300
Fotograaf €1500
Muziek op het trouwfeest €900
Receptie €700
Huwelijksvoltrekking €300
Trouwvervoer €500
Haar €150
Visagie €150
Huwelijksnacht €300
Huwelijksreis €3200
Uitnodigingen €200
Bedankjes €200
Bruidsboeket €250
Weddingplanner €1200
Totaal €21.550
opslaanNeem nu contact op met Marnix!Neem nu contact op met Marnix!
Foto: Marnix de Stigter Bruidsfotograaf

Zoals je kunt zien gaat het best wat kosten, maar geloof ons het is het allemaal waard! Jullie dag zal onvergetelijk zijn. Nu je een beeld hebt van de kosten kan je een budget gaan opstellen voor je eigen perfect wedding. Er zijn een aantal dingen die je hierbij absoluut niet mag vergeten en ook die hebben wij voor je uitgezocht.

Zeker weten dat je de goede keuze maakt in trouwleveranciers? Neem dan een kijkje in onze leveranciers database…

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Reacties (2)

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!