Hoeveel geld kost een bruiloft?

De vraag waar alle Nederlanders antwoord op willen hebben: hoeveel kost een bruiloft? Om ons heen horen we van iedereen dat ze er zakken geld aan kwijt zijn, maar om hoeveel zakken gaat dit nou eigenlijk? Wij geven antwoord in dit artikel!

Een bruiloft kan je natuurlijk zo duur maken als je dat zelf wilt. De kosten van jouw bruiloft hangen samen met de keuzes die jij maakt voor de locatie, trouwjurk en de ringen. De kosten die wij hieronder voor jullie op een rijtje gezet hebben zijn allemaal gemiddeld genomen en kunnen dus ook nog goedkoper of duurder uitvallen. Houd in gedachten dat dit natuurlijk varieert per koppel!

Foto: Melissa Vermeulen Fotografie
Foto: Melissa Vermeulen Fotografie

Trouwringen

De trouwringen zijn een enorm belangrijk deel van jullie huwelijk. Dit is één van de dingen waar jullie ook na de trouwdag nog elke dag mee in aanmerking komen. Je wilt daarom ook kiezen voor een ring waar je voor de rest van je leven gelukkig mee bent. De prijzen tussen trouwringen variëren enorm. Je kan ervoor kiezen om de ring bij een edelsmid te laten maken of om er een uit te zoeken bij de juwelier. De gemiddelde prijs die een Nederlands koppel uitgeeft voor een set trouwringen is €1100.

Foto: Lia Zaal Fotografie
Foto: Lia Zaal Fotografie

Trouwjurk

Het kiezen van een trouwjurk wordt door veel bruiden als één van de leukste en tegelijkertijd ook meest stressvolle aspecten van het plannen van een bruiloft gezien. Veel vrouwen kijken al hun hele leven uit naar het moment dat ze ‘yes to the dress’ zeggen. Ook voor de trouwjurk geld dat je zelf kan kiezen hoeveel geld je eraan uit wilt geven. Wil jij een bruidsjurk van een bekend merk? Dan beginnen de prijzen vanaf zo’n €3000. Maar ga jij voor een simpele trouwjurk dan kan je met €500 al klaar zijn. De gemiddelde prijs die wij in Nederland uitgeven is zo’n €1300 voor een trouwjurk.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Trouwfotograaf

Op je trouwdag gebeurt zo ontzettend veel en hoe graag we het ook willen, we kunnen niet alles onthouden wat er gebeurt. Gelukkig hebben we fantastische foto- en videografen die alles voor jullie willen vastleggen! Ook hier geldt weer dat jullie zelf de hand hebben in de prijs die je betaald voor een fotograaf. Het is oké om hier op te willen besparen, maar wij willen je wel op het hart drukken om goed het portfolio van je fotograaf te bekijken en de recensies over hem/haar te lezen. Je vergeeft het jezelf nooit als je een fotograaf inhuurt die besluit net een sigaretje te gaan roken op het moment dat jij je boeket gooit… Om jullie een handje te helpen hebben wij de beste trouwfotografen van Amsterdam en Eindhoven alvast voor jullie op een rijtje gezet. De gemiddelde kosten die wij in Nederland uitgeven voor een fotograaf zijn zo’n €1200.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Huwelijksreis

Dan hebben we nog de huwelijksreis! Jullie zijn eindelijk getrouwd en mogen de tijd nemen om er heerlijk tussenuit te gaan met zijn tweeën. Misschien hebben jullie nog nooit een verre reis gemaakt en is dit de kans om dat te gaan doen, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat jullie ervoor kiezen om gewoon in Nederland te blijven. Daar hebben we het verschil in prijzen alweer. De gemiddelde prijs die wij in Nederland uitgeven voor onze huwelijksreis is €3300.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Alle kosten op een rijtje 

Trouwkleding + accessoires vrouw €1800
Trouwkleding + accessoires man €1000
Trouwringen €1100
Trouwlocatie €4500
Decoratie €400
Catering €3200
Bruidstaart €300
Fotograaf €1200
Muziek op het trouwfeest €900
Receptie €700
Huwelijksvoltrekking €300
Trouwvervoer €500
Haar €150
Visagie €150
Huwelijksnacht €300
Huwelijksreis €3200
Uitnodigingen €200
Bedankjes €200
Bruidsboeket €250
Weddingplanner €1200
Totaal €21.550
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Zoals je kunt zien gaat het best wat kosten, maar geloof ons het is het allemaal waard! Jullie dag zal onbetaalbaar zijn. Nu je een beeld hebt van de kosten kan je een budget gaan opstellen voor je eigen bruiloft. Er zijn een aantal dingen die je hierbij absoluut niet mag vergeten en ook die hebben wij voor je uitgezocht.

Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor je dagelijkse dosis huwelijksinspiratie!

Meer informatie over

Laat een bericht achter

Foto: As You Desire
Hoe organiseer je een intieme bruiloft? Wij geven tips!
Houden jullie de bruiloft liever intiem? Dit kunnen wij volledig begrijpen! Lees hier 5 tips voor een geweldige, intieme bruiloft!
Foto: De Grote Dag
De ultieme bruiloft checklist van Zankyou: 101 tips voor het plannen van je huwelijk!
De kogel is door de kerk: jullie gaan trouwen! Om je te helpen met het organiseren van je bruiloft heeft Zankyou 101 tips op een rijtje gezet om alles goed te laten verlopen! Laat de organisatie maar beginnen!
Foto: Shutterstock
Bereken het budget van de bruiloft in 5 stappen!
Voor niets gaat de zon op en dus ook jullie bruiloft zal aardig wat gaan kosten. Wij helpen jullie een handje met het opstellen van het budget!

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie