Wat is jouw ideale huwelijksreis? Er zijn 12 verschillende soorten...

Elk paar heeft verschillende interesses en voorkeuren als het gaat om de huwelijksreis. Ontdek welke type huwelijksreis het beste bij jullie past!

  • Planning Huwelijksreis
  • International

De huwelijksreis is waarschijnlijk één van de momenten van jullie bruiloft waar jullie het meeste naar uit kijken. Laat jullie zorgen varen! Alle stress die het organiseren van jullie bruiloft met zich mee heeft gebracht, zullen jullie hoe dan ook kwijtraken op de vakantiebestemming van jullie dromen. Of dit nu een tropisch strand in de Caribbean is, of een prachtige wandel- of fietsroute in de Ardennen.

Adverteren

Maar, voordat jullie kunnen gaan genieten is het belangrijk om te weten dat niet iedere honeymoon hetzelfde is. Dat is logisch, niet iedere reis is hetzelfde, net als dat niet ieder bruidspaar hetzelfde is. Kies voor een droomreis die bij jullie persoonlijkheid past en het wordt een reis om nooit meer te vergeten. Welk type huwelijksreis kiezen jullie voor?

Benieuwd hoe je het beste een locatie kunt kiezen voor jullie huwelijksreis? Lees onze tips!

opslaanMartin Valigursky
Shutterstock: Martin Valigursky

De verlovingsreis

Elke bijzondere gebeurtenis in jullie lieven moet gevierd worden! Als het huwelijk gevierd wordt met een huwelijksreis, waarom vieren we dan niet ook een verloving met een onvergetelijke reis? Er is niets beter dan het vieren van de liefde! Wij bevelen een reis vóór jullie bruiloft zeker aan! 

Pre-huwelijksreis

De naam zegt het al: ook een reis voor de bruiloft. Knijp er samen eventjes tussenuit, vlak voordat het tijd is voor jullie bruiloft. De ultieme manier om helemaal te kunnen ontspannen en daarna extra te kunnen genieten van jullie grote dag. Kies voor een reis die draait om ontspannen: spa, strand, zwembaden en lekker weer. Boek een massage en heerlijke schoonheidsbehandelingen om het helemaal compleet te maken!

opslaanPeter O'Toole
Shutterstock: Peter O’Toole

Een avontuurlijke huwelijksreis

Een avontuurlijke huwelijksreis is een perfecte combinatie van avontuurlijke activiteiten met de mooiste natuur. De ideale locaties voor een avontuurlijke huwelijksreis, vinden wij: Vietnam, Nepal, Costa Rica of Tanzania. Hier zijn er een overvloed aan activiteiten waar jullie uit kunnen kiezen: raften, canyoning of speleologie. Ook vind je hier de meest prachtige plekken om te wandelen of duiken – keuze genoeg! Maar ook dichterbij huis vinden jullie de mooiste natuur gebieden voor een avontuurlijke vakantie: ga naar de Ardennen, of zoek de natuur op in het Westen of Zuid-Oosten van Duitsland.

Dus, pak jullie backpack en ga op avontuur! Zeker weten dat jullie de mooiste landschappen zullen zien, de meest interesante culturen leren kennen en dat jullie deze bijzondere reis nooit zullen vergeten!

opslaankovop58
Shutterstock: kovop58

‘Babymoon’

Jullie liefdesbaby is onderweg… De uitgelezen kans om er voor de laatste keer (in een lange periode, waarschijnlijk) met zijn tweeën tussenuit te knijpen! Natuurlijk hangt de ideale locatie en activiteit sterk af van hoe jij je voelt en hoe lang je zwanger bent. Als je je goed voelt in het begin van de zwangerschap, kunnen jullie nog het vliegtuig pakken en de toerist uithangen op een verre bestemming. Ben jij al wat verder in jouw zwangerschap? Dan bevelen wij liever een ontspanningsvakantie aan, iets dichter bij huis. Twijfels over een bepaalde bestemming of jouw lichaam tijdens een reis? Bel dan, voordat jullie iets boeken, naar jullie dokter!

Lees ook: een bruiloft organiseren als je zwanger bent? Zo doe je dat!

Een huwelijksreis met vrienden

Iets minder gebruikelijk: samen met jullie vrienden op huwelijksreis. Bij jonge stellen is het vrij normaal om op vakantie te gaan met vrienden, of bevriende koppels, maar toch hoor je niet vaak dat zij kiezen voor een gedeelde huwelijksreis. Maar waarom niet? Sta ervoor open om deze bijzondere reis te delen met de mensen die belangrijk zijn in jullie leven en relatie. 

Bij deze huwelijksreis kunnen jullie doen wat jullie maar willen: combineer toerisme met momenten van ontspanning, heerlijk eten en de mooiste feestjes. Aanbeveling: huur een boot en trek er lekker op uit. Vier de liefde en het leven!

opslaanHalfpoint
Shutterstock: Halfpoint

Een culturele huwelijksreis

Een andere cultuur is iets dat vaak in het middelpunt staat tijdens een (huwelijks)reis: bewust en onbewust. Een populaire huwelijksreis bestemming voor culturele huwelijksreizen is Azië, waar de cultuur natuurlijk compleet anders is dan in Nederland. Maar, om de cultuur te proeven hoef je niet ver van huis… Cultuur zie je overal terug! Het is haast niet mogelijk om  in architectuur, beeldhouwkunst, schilderkunst, muziek en tradities, maar natuurlijk ook in het proeven van lokale delicatessen, wijn en gerechten. Liefhebber van wijn? Denk dan na over een huwelijksreis naar Spanje, de Provence (Frankrijk), Toscane (Italië) of Californië. Je zult zeker niet teleurgesteld worden! 

Een familie huwelijksreis

Ideaal voor bruidsparen met kinderen! Neem deze kans voor een familie reis met beide handen aan: jullie huwelijk is het perfecte “excuus”  voor een bijzondere reis naar een verre bestemming samen met jullie kinderen.

opslaanTravnikovStudio
Shutterstock: TravnikovStudio

De multi-huwelijksreis

Waarom kiezen voor één type huwelijksreis op één bestemming? In plaats van het volledige budget uitgeven aan een vakantie naar het einde van de wereld, kunnen jullie het budget opdelen en verschillende bestemmingen bezoeken. Er zijn zoveel mogelijkheden in bestemmingen, culturen en activiteiten: dit is dé kans om een begin te maken aan jullie bucketlist!

De mini-huwelijksreis

Stap direct na jullie grote dag in het vliegtuig (of de auto, of trein) voor een mini-huwelijksreis! Dit is de ideale oplossing voor wanneer jullie bijvoorbeeld hebben gekozen om te wachten met jullie huwelijksreis, om welke reden dan ook! Ga op mini reis en laad jullie op na de grote dag: een weekendje weg is ook genoeg om even helemaal te ontspannen!

Alleen op pre-huwelijksreis

Wij vertelden jullie al over de voordelen van een pre-huwelijksreis, maar soms is deze mogelijkheid er nu eenmaal niet. Toch er tussenuit? Dan kun je er ook voor kiezen om deze pre-huwelijksreis in je eentje te maken.

opslaanDay2505
Shutterstock: Day2505

Minimale huwelijksreis

Trouwen jullie buiten jullie eigen stad, in binnen- of buitenland? Dan is de minimale huwelijksreis echt iets voor jullie. Verleng het verblijf op (of in de buurt van) jullie trouwlocatie! Dit is de ideale manier om het geweldige gevoel van jullie grote dag nog even wat langer vast te houden!

Dit is ook de ideale keuze voor wanneer jullie in het buitenland gaan trouwen. Lees ook onze tips voor een geweldige bruiloft in het buitenland! 

Unplugged huwelijksreis

En dan bedoelen we ook volledig unplugged – trek de stekker uit het stopcontact! Dit is de perfecte manier om heerlijk te ontspannen, zonder mobiele telefoons, tablets, televisie of internet. Helemaal niets, alleen jullie en het samenzijn.

opslaanMila Supinskaya Glashchenko
Shutterstock: Mila Supinskaya Glashchenko

Wat wordt de huwelijksreis waar jullie voor gaan kiezen? Of, kunnen jullie niet kiezen en gaan jullie voor de multi-huwelijksreis en combineren jullie alles? Zeker weten dat jullie een geweldige tijd zullen hebben. Geniet!

Voor nóg meer inspiratie en de laatste trouwtrends volg je ons op PinterestInstagram en Facebook

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!