5 tips om de perfecte trouwringen te kiezen

Trouwringen uitkiezen is super leuk, maar er komt vaak wel meer bij kijken dan je in eerste instantie denkt! Met deze 5 tips zijn jullie er helemaal klaar voor om de beste keuze te maken! Succes!

5 tips om de perfecte trouwringen te kiezen
Foto: Shutterstock
 • Trouwringen
 • Adviseren
 • Trouwringen

Een bruiloft organiseren gaat zeker niet over één dag ijs. Er komt zoveel bij kijken! Je zou in al die drukte bijna vergeten om jullie trouwringen te regelen! Want in vergelijking met die andere dingen die je moet regelen en uitzoeken, lijken de trouwringen maar heel klein. Maar wat hebben ze stiekem toch een super belangrijke betekenis. Die mooi ringen dragen jullie namelijk letterlijk de rest van jullie leven bij je. In principe zijn de trouwringen eigenlijk de enige elementen die fysiek overblijven van de bruiloft. Toch wel heel belangrijk dus! En daarom hebben wij voor jullie 5 handige tips op een rij gezet om de perfecte trouwringen te kiezen. We zullen al iets verklappen: het is iets lastiger dan je denkt, want trouwringen komen in heel veel soorten en maten.

 • Bepaal het budget voor de trouwringen
 • Wees op tijd
 • Kies het materiaal en de juiste maat
 • Bepaal je stijl en je ontwerp
 • Denk na over de gravure

  opslaan
  Foto: Shutterstock

  Bepaal het budget voor de trouwringen

  Adverteren

  Zoals bij bijna elke beslissing van jullie bruiloft, zullen jullie ook voor de trouwringen een budget moeten vaststellen. Je kunt het zo gek maken als je wilt en voordat je het weet heb je veel te veel uitgegeven. Want ja, ze zien er zo mooi uit! Houd er rekening mee dat een trouwring al snel 500 euro kan kosten en dan heb je nog niet eens uitgepakt. De prijs van de trouwringen is afhankelijk van het metaal dat je kiest. Zilver is natuurlijk goedkoper dan goud. En witgoud is weer duurder dan geel goud. Daarnaast kunnen jullie ook voor een mix van kleuren goud of een ander metaal kiezen en ach, waarom zou de bruid er niet een diamantje op laten zetten? Dat kan natuurlijk ook nog! Een ander aspect dat invloed heeft op de prijs is of je de trouwringen laat ontwerpen of trouwringen kiest die op grotere schaal worden gemaakt. Sommige juweliers kopen meerdere ringen in (soort van bulk) en kunnen de ringen daardoor goedkoper aanbieden. Hoe unieker jullie trouwring, hoe groter het prijskaartje is die eraan hangt.

  opslaan
  Foto: Shutterstock

  Wees op tijd

  Een week voor de bruiloft de trouwringen regelen is echt veel te laat. Maar je hoeft ook niet een half jaar van tevoren een beslissing te maken. Toch is het goed om ongeveer 3 maanden van tevoren de trouwringen uit te kiezen. Als jullie de trouwringen hebben uitgekozen moeten deze eerst op maat gemaakt worden en gegraveerd. Dit kan ongeveer anderhalve maand in beslag nemen. Hoe de ringen gegraveerd kunnen worden bespreek je van tevoren met de juwelier. Die zal jullie ook voorbeelden geven. Als je de trouwringen al ruim 3 maanden van tevoren hebt gekozen is er nog tijd om de trouwringen, nadat ze op maat zijn gemaakt en gegraveerd, terug te sturen mochten er correcties nodig zijn. Het kan namelijk voorkomen dat de ring toch niet goed past of lekker zit. Het is namelijk erg belangrijk dat de ring de perfecte maat heeft. Dus niet te strak en niet te los. Hier kun je alleen achter komen nadat de ringen op maat zijn gemaakt. Mochten jullie hier geen tijd voor hebben, dan hoef je niet in paniek te raken hoor. Er zijn veel mensen die na de bruiloft de ringen nog terugbrengen om te laten vermaken. Zorg er in ieder geval wel voor dat jullie op tijd jullie eigen ringen binnen hebben. Dus minstens 1,5 maand voor de grote dag op pad!

  opslaan
  Foto: Ed Nobel

  Kies het materiaal en de juiste maat trouwringen

  Van alle trouwringen is het materiaal waarvan het gemaakt is de basis. Dit is meestal goud. Dan is er natuurlijk nog een keuze uit geel goud, witgoud of roze. Daarnaast kun je ook nog kiezen uit hoeveel karaat, zoals 14, 18 of 24. Dit is natuurlijk afhankelijk van het budget. Het aantal karaat geeft aan hoe zuiver het goud is in de ring. Hoe meer karaat, hoe zuiverder goud je ring heeft. Nu lijkt het natuurlijk dat 24 karaat echt het allerbeste is, maar dat is niet per se het geval. Hoe hoger het karaat is, hoe kwetsbaarder de ring. Een 24 karaat ring zal dus sneller krassen en vervormen dan een ring met minder karaat. Uiteindelijk zal de ring er dus niet mooier op worden. Ga daarom ook altijd naar een specialist! 

  Wil je geen gouden ringen of vind je goud te duur, dan kun je ook nog kiezen voor zilver, platina en titanium. En tegenwoordig is hier nog staal en keramiek aan toegevoegd. Alle materialen hebben allemaal hun eigen charme en het is werkelijk een kwestie van smaak en budget.

  opslaan
  Foto: Ed Nobel

  Naast de keuze voor het materiaal is het behoorlijk essentieel dat de ring goed past. Dit weet je 100% zeker als je de ring hebt uitgekozen en op maat hebt laten maken. Alleen de ringmaat bij de juwelier passen hoeft dus niet te zeggen dat je trouwring hetzelfde zit. Dat komt omdat je trouwring van een ander metaal is gemaakt. Om ervoor te zorgen dat je meteen de juiste maat kiest (of in ieder geval zo goed mogelijk) hebben wij een trucje voor je: zorg dat je de ring gaat passen op een dag waarbij het niet extreem koud of extreem warm is. Door warmte kunnen je vingers opzetten en als het koud is juist weer niet. Probeer er daarnaast ook rekening mee te houden dat de dag waarop je gaat passen ongeveer dezelfde temperatuur heeft als je trouwdag. Nu is dit vrij lastig te bepalen in een land als Nederland, maar iedere maand heeft wel een gemiddelde. Nog een andere tip: ben je van plan nog een aantal kilootjes af te vallen voor de bruiloft? Dan is het niet handig om de ringen al binnen te hebben voordat je vaarwel hebt gezegd tegen de kilo’s. Als je afvalt vallen je vingers ook af en worden dus dunner. Weet je het allemaal nog niet, dan is er nog steeds geen nood. Zoals we eerder al zeiden kun je later, na de bruiloft, alsnog de ring nog laten vermaken.

  opslaan
  Foto: Ed Nobel

  Bepaal je stijl en ontwerp

  Vroeger leken alle trouwringen op elkaar. Ze waren bijna allemaal geel goud, gepolijst en egaal rond. Geen frutseltjes en fratsen. Maar dat is tegenwoordig wel anders! Atelier Ed Nobel ontwerpt en vervaardigt custom-made trouwringen en juwelen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van de nieuwste technieken en bovendien wordt elk juweel met de hand vervaardigd. De traditioneel gesmeden trouwringen van Ed Nobel staan garant voor de hoogst haalbare kwaliteit. In de ontwerp ruimte van Ed Nobel kun je volop inspiratie opdoen en worden de trouwringen van jullie dromen geschetst. Hier kun je al je persoonlijke ideeën en wensen in kwijt. “Bij ons is niets standaard en we nemen de tijd voor jullie!” Aldus Ed Nobel. Neem nu contact op met Ed Nobel en doe volop inspiratie op uit maar liefst 500 paar trouwringen!

  Een tip van Zankyou: maak dus een board aan op Pinterest en zoek eens uit welke trouwringen jullie stijl het beste weergeven. Probeer ondertussen niet het budget uit het oog te verliezen!

  opslaanNeem contact op met Ed Nobel
  Foto: Ed Nobel

  Denk na over de gravure voor in de trouwring

  Last, but zeker not least: de gravure! Wat willen jullie als tekst, symbool of teken gegraveerd hebben in jullie trouwringen? Traditioneel is: jullie namen en de trouwdatum, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Jullie kunnen er ook een mooie en betekenisvolle spreuk in zetten. Of kies voor een symbool die voor iets staat dat bij jullie past. Je bent hier helemaal vrij in en het is een extra mogelijkheid om jullie trouwringen nog unieker te maken. Het leuke van een mooie boodschap aan de binnenkant van de ring is dat het bijna een soort geheimpje is dat jullie de hele dag met jullie meedragen. Niemand kan het immers zien. Het is trouwens ook mogelijk om jullie tekst, namen of symbool aan de buitenkant te graveren. Waarom niet? Het zijn jullie trouwringen en jullie mogen ermee doen wat jullie willen!

  Wij er erg benieuwd hoe jullie trouwringen eruit (gaan) zien! Hebben jullie een keuze gemaakt? Reageer dan met een foto onder dit bericht of plaats een foto van jullie prachtige ringen onder het Facebook bericht!

  Hebben jullie trouwens al nagedacht over de muziek voor jullie openingsdans? Niet? Lees dan hier onze tips hoe je een openingsdans organiseert. Zijn jullie al begonnen met het uitzoeken van de taart? Lees hier hoe je een bruidstaart laat maken die bij jullie past. Naast deze en nog veel meer andere handige tips, kunnen wij ook een bron van inspiratie zijn voor jullie trouwdag.

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Ed Nobel Juweliers
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!