Verlovingsring met edelsteen: houd bij het kiezen van de ring rekening met deze 5 stappen!

De ring is een belangrijk detail van het huwelijk, maar welke edelsteen past bij jullie verlovingsring? Met deze 5 stappen vind je de perfecte edelsteen bij jouw ring!

Verlovingsring met edelsteen: houd bij het kiezen van de ring rekening met deze 5 stappen!
Foto: Rings of Love | Trouwringen Thuis
  • Verlovingsring
  • Adviseren

Het kiezen van een ring, of dit nu een verlovings- of trouwring is, is een belangrijke overweging. Deze ring zul je immers je hele leven gaan dragen! De ring moet staan voor wie jullie zijn en het moet jullie liefdesverhaal symboliseren. Nadat je de verlovingsring hebt uitgezocht, moet er nagedacht worden over een mogelijke edelsteen… Er zijn een aantal dingen waar zeker rekening mee gehouden moet worden bij het kiezen van een edelsteen – lees snel verder!

  1. Het budget staat centraal
  2. Houd rekening met persoonlijkheid
  3. Het bepalen van de weerstand
  4. Houd rekening met de betekenis
  5. Advies van Zankyou
opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

 1. Het budget staat centraal

Adverteren

Laten we realistisch zijn: het budget voor jullie grote dag is één van de belangrijkste zaken om rekening mee te houden. Het is handig om in jullie budget een kostenpost voor de trouwringen te reserveren, zodat jullie later niet voor (onaangename) verrassingen komen te staan. Maar, vergeet ook niet om rekening te houden met de verlovingsring. Als jullie met een strikt budget moeten werken, is het zeker iets om rekening mee te houden.

Informeer naar de gemiddelde prijs van de ringen en denk hierbij na over het reserveren van extra budget voor eventuele aanpassingen, toevoegingen of dingen om de ring nét dat beetje extra persoonlijk te maken. Prijzen van edelstenen kunnen enorm verschillen, laat je dus niet afschrikken, maar kies voor een exemplaar dat bij jullie én bij jullie budget past. De liefde tussen jullie twee is het belangrijkst, niet de waarde ervan.

opslaanFoto: Shutterstock - KirylV
Foto: Shutterstock – KirylV

 2. Houd rekening met persoonlijkheid

De persoonlijkheid van het bruidspaar is één van de meest belangrijke concepten bij het plannen van een bruiloft – jullie willen immers dat jullie grote dag jullie persoonlijkheid weerspiegeld.  Dit geldt net zo goed voor een verlovingsring!

Zeker weten dat jij de smaak van jouw partner goed kent, en andersom ook – de kleinste details kun je meenemen in het uitkiezen van jullie verlovingsring en deze zullen het extra speciaal maken. Koop geen verlovingsring die té simpel of opzichtig is, als de persoon die deze moet gaan dragen het niet eens is met deze stijl… Draagt jouw partner normaal gesproken geen sieraden? Blijf dan bij eenvoud en gemak!

opslaanFoto: Simone Bruidsfotografie
Foto: Simone Bruidsfotografie

 3. Het bepalen van de weerstand van de ring

Natuurlijk is het uiterlijk van de edelsteen de doorslaggevende factor bij het kiezen van de winnaar, maar de weerstand is ook zeker iets om overna te denken. Sterker nog, het kan één van de belangrijkste dingen zijn… Je wilt natuurlijk dat de verlovingsring voor altijd intact blijft en dat er weinig risico bestaat dat de ring in de loop der jaren zijn schoonheid verliest of kapot gaat. Om hier een goede keuze in te maken, is het belangrijk om iets meer te weten over de complexe wereld van edelstenen en mineralen

De weerstand van een materiaal wordt gemeten op de schaal van Mohs, waarmee de relatieve hardheid van een steen of weerstand tegen krassen van verschillende mineralen wordt waargenomen. De schaal van Mohs loopt van één tot tien: talk is het zwakste materiaal en de diamant is het sterkste van allemaal. Dit is ook de reden waarom de meeste mensen kiezen voor een diamant, saffier of robijn: allemaal edelstenen en mineralen die prachtig zijn, en hoog scoren op de schaal van Mohs!

Naast deze drie top keuzes, wordt er ook vaak gekozen voor de Smaragd: die een 8 scoort. Ook populair: aquamarijn, een kostbare edelsteen, scoort tussen de 7,5 en 8 op de schaal, de Amethist een 7 en de Opaal, met een weerstand van 6.

opslaanFoto: Judigje Edelsmid
Foto: Judigje Edelsmid

 4. Houd rekening met de betekenis

Hoewel niet ieder stel op zoek zijn naar betekenissen van bepaalde elementen, of stijlen die zij hanteren bij hun bruiloft, is de symboliek heel belangrijk voor anderen! Of het nu is voor traditie of geloof; aan edelstenen wordt vaak een betekenis verbonden, een betekenis die voor altijd om de vinger van de bruid zal sieren.

Een diamant, bijvoorbeeld, vertegenwoordigd maximale luxe die alleen kan worden bekrast door andere diamanten, evenals perfectie, goede wil, triomf en veel mensen geloven dat diamanten kunnen bijdragen aan het verhogen van fysieke energie. De saffier, weergegeven als een blauwe en raadselachtige bron van zuiverheid, draagt de titel van ¨steen van succes, waarheid en wijsheid¨ niet voor niets. De robijn, rood en krachtig, staat voor aanwezigheid, vertrouwen en intelligentie en symboliseert nageslacht. Ook niet onbelangrijk, er wordt gelooft dat de robijn geluk brengt in de liefde! De groene smaragd, vertegenwoordigt hoop en biedt evenwicht en geluk – er wordt gelooft dat de smaragd de geest kan zuiveren en negatieve gedachten kan onderdrukken.

Natuurlijk zijn deze stenen niet de enige opties! Veel bruidsparen kiezen voor zogeheten ¨halfedelstenen¨, die vaak een stuk goedkoper zijn, maar even prachtig en betekenisvol! Turquoise, bijvoorbeeld, betekent vriendschap en er wordt gelooft dat het geld, succes en liefde aantrekt; amethist wordt beschouwd als de steen van de geest en vertegenwoordigd bescherming en positieve energie. Voor welke steen ga jij?

opslaanFoto: shutterstock - khamiak
Foto: shutterstock – khamiak

 5. Advies van Zankyou

Ons advies is simpel, net als altijd: wees jezelf! Laat je niet meeslepen door de ideeën van vrienden of familie, gebruik deze slechts als inspiratie en informatie. Jij bent verantwoordelijk voor het kiezen van de ring en de edelsteen, en probeer hiermee de persoonlijkheid van jouw partner te volgen. Dwing hen niet om een persoon te zijn die zij niet zijn! Wees trouw aan jullie relatie en voel je niet onder druk gezet door de waarde van de ring, want de betekenis is het allerbelangrijkst.

Verwacht jij de ring van jouw partner? Of heeft jouw partner je om advies gevraagd? Wees dan eerlijk over jouw verwachtingen!

opslaanFoto: Simone Bruidsfotografie
Foto: Simone Bruidsfotografie

Veel succes met het uitkiezen van een edelsteen voor de verlovingsring van jouw grote liefde. Deze ring vertegenwoordigt jullie liefde en jullie relatie! Bekijk hier de meest adembenemende trouwringen!

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!